18:04:43
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Környezet
Téma: Háború és Béke
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2024. június 05. 14:41 | Sorszám: 63

" Oroszország kilenc gigawattnyi áramtermelő kapacitást semmisített meg Ukrajnában
Forrás: MTI
2024.06.04. 20:05
Kijev szerint az orosz rakéta- és dróntámadások több mint kilenc gigawattnyi áramtermelő kapacitást semmisítettek meg Ukrajnában. "

https://hirado.hu/kulfold/cikk/2024/06/04/oroszorszag-kilenc-gigawattnyi-aram ...

( Mondjuk, szerintem ennek többsége inkább "csak" az elosztóhálózati részre vonatkozik, az erőművekre kevésbé ... Főleg nem az atomerőművi blokkokra .. )
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2024. június 04. 21:00 | Sorszám: 62
erőforrás határ elérve
A webhely átmenetileg nem tudja kiszolgálni kérését, mivel az túllépte az erőforráskorlátot. Kérlek, próbáld újra később.
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2024. június 04. 15:32 | Sorszám: 61
Rohadékok!! Világháborúra készülődnek! :-(

" Készül a NATO a háborúra: stratégiai döntésük Magyarországot is érinti

Négy újabb, katonákat frontra küldő logisztikai folyosót hoznának létre Európában.
2024.06.04. 15:14

Egyre aggasztóbb a helyzet: szárazföldi logisztikai folyosókat hoz létre az amerikai csapatok gyors frontra küldéséhez a NATO, arra az esetre, ha háborúba kerülne a szövetség Oroszországgal – írja a Portfolio a bennfentes forrásokra hivatkozó Telegraph. cikke nyomán. "


https://metropol.hu/aktualis/2024/06/keszul-nato-haboru-strategiai-dontes-mag ...
pandala
Olvasta: 3 | Válasz | 2024. június 03. 20:58 | Sorszám: 60
kénytelenek lesznek az otthoni tengerparton nyaralni ....
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2024. június 03. 19:51 | Sorszám: 59
A Maldív-szigetek kitiltotta az izraeli turistákat

... https://gondola.hu/hirek/309363-A_Maldiv-szigetek_kitiltotta_az_izraeli_turis ...
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2024. május 26. 12:02 | Sorszám: 58
Háború vagy béke
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (j) és Mocsai Lajos kézilabda mesteredző, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet
fenntartó alapítvány kuratóriumi elnöke (b) az új sportcsarnok átadásán Mezőhegyesen 2024. május 25-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Orbán Viktor hangsúlyozta: céljuk, hogy ha valamit építenek, az a legjobb legyen, és ha valami magyar, az jelentse azt, hogy a legjobb. Ennek példája Mezőhegyesen az új csarnok is.

A kampány legfontosabb kérdése háború vagy béke, és nincs, ami akkora eséllyel tudna békét teremteni, mint a sport - mondta a miniszterelnök szombaton Mezőhegyesen, az új sportcsarnok átadásán.
... https://gondola.hu/cikkek/153148-Haboru_vagy_beke.html
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. május 09. 12:03 | Sorszám: 57
Szeretet és béke
A pápa már úton hazafelé jelezte, hogy ez egyelőre ugyan még nem publikus, de Budapesten egy béketerv szellemi alapjait
igyekezett megvetni – világít rá Bogár László.
... https://gondola.hu/cikkek/150626-Szeretet_es_beke.html
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. március 05. 12:29 | Sorszám: 56
Hidvéghi Balázs: fegyverszállítások helyett békét!
Hidvéghi Balázs fideszes politikus Roberta Metsola EP-elnök szavaira reagálva közölte: "nem engedhetjük,
hogy a brüsszeli politikusok felelőtlen kijelentései még jobban belesodorják Európát a fegyveres konfliktusba
és világháború kitörése felé lökjék a világot".
... https://gondola.hu/cikkek/150107-Hidveghi_Balazs__fegyverszallitasok_helyett_ ...
R.András
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. március 03. 07:52 | Sorszám: 55
Orwell csak 39 évet tévedett
Amikor a magát konzervatívnak feltüntető hírportálon, amely talán a legkövetettebb, azt látja az olvasó,
hogy már itt is relativizálják a béke fogalmát, akkor az ember őszintén elszomorodik. Mert azt, hogy a fős...
... https://maivilag.com/orwell-csak-39-evet-tevedett/
gajo
Olvasta: 3 | Válasz | 2023. február 22. 21:39 | Sorszám: 54
Két hatalmas NATO tankergép körözött órákon keresztül a Balaton felett

https://24.hu/belfold/2023/02/22/nato-tankergep-korozott-balaton-felett/
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. november 16. 08:17 | Sorszám: 53
Kilenc hónap
A Sztrizseny folyón átívelő híd orosz rakétacsapástól beomlott – cnn/maxar technologies
Bármilyen is lesz az új békerendszer, a legfőbb vesztes most már bizonyosan Németország lesz. Oroszország is kikerülhetetlenül vesztese lesz a háborúnak, még ha nem is szenved megalázó vereséget – rögzíti Bogár László.

Lassan kilenc hónapja zajlik a háború, de van-e esély a békére? Mivel Oroszország valóságos ellenfele az amerikai birodalom, így egy olyan, akár egy évszázadon át működőképes békerendszerre volna szükség, ami kettejük számára jelenthetne kompromisszumot. Mindketten győzelemre ítéltettek, mert egyikük sem engedheti meg magának, hogy ne ő győzzön, így a saját narratívájuk zárja csapdába őket.

A hanyatló amerikai birodalom globális dominanciájának tartós megerősítését várja Oroszország térdre kényszerítésétől, Oroszország viszont a teljes összeomlást kockáztatná, ha ezt nem tudná megakadályozni, és nem ragaszkodna a végsőkig történelmi szuverenitása minimumához. E két egymást kizáró igénynek egyelőre nincs közös halmaza, márpedig béke csak e közös halmaz megtalálásával lehetséges. Mivel a közös halmaz egyelőre teljesen ismeretlen számunkra, így mindössze annyit tehetünk, hogy áttekintjük a háború értelmezési „rétegeit”, és az ott egymásnak feszülő tektonikus energiákból próbálunk következtetni a leendő békerendszer főbb vonásaira.

Az első réteg az, amit lejátszástechnikailag orosz–ukrán háborúnak látunk, pontosabban annak láttat a globális valóságipari művek média üzemegysége. Ukrajna soha nem volt, ma sincs, és a jövőben meg pláne nem lesz. Részben vagy teljes egészében felosztják majd, örök mementóként, hogy minden tektonikai törésvonalon fekvő ország megértse, ha nem próbál virtuóz módon semlegesen barátságos lenni az őt meghatározó világhatalmi „lemezek” mindegyikével, akkor előbb vagy utóbb szétszaggatják ezek a mély energiák. E forgatókönyvekről szólni ma még a legszigorúbb tabu, de valójában már minden érintett „beárazta” a globális hatalompiac erre irányuló döntéseit.

A második szinten a globális birodalomnak az az évszázados törekvése húzódik meg, amelynek lényege, hogy a német és orosz birodalom között soha ne alakulhasson ki kölcsönös előnyökön nyugvó hosszú távú együttműködés. Már az első és második világháború fedőnevű projekt is ezt célozta, és az elmúlt harminc év során a német–orosz szinergia veszélyét végletekig fokozta egy Kínával kialakuló eurázsiai együttműködés, ami az amerikai globális birodalom végét jelentette volna. Az már biztosra vehető, hogy az új békerendszer nem fogja megengedni a német–orosz kapcsolatok rekonstrukcióját, vagyis mind Németország mind Oroszország vesztese lesz a háborúnak. Németország végzetesen meggyengülhet, globális szerepe nagyjából a száz évvel ezelőtti szintre csúszik vissza. Márpedig azt egyszer már átélhette a világ, hogy a huszadik század húszas éveinek megaláztatása milyen következményekkel járt Németországban. Bármilyen is lesz az új békerendszer, a legfőbb vesztes most már bizonyosan Németország lesz. Oroszország is kikerülhetetlenül vesztese lesz a háborúnak, még ha nem is szenved megalázó vereséget, aminek okait a harmadik és a negyedik szinten találhatjuk meg.

A harmadik szinten már megmutatja magát a háború reaktorának „aktív zónája”, ahol az amerikai birodalom kívánt megsemmisítő csapást mérni Oroszországra, hogy az végleg korlátlanul kifosztható erőforrásmező lehessen számára, agóniáját meghosszabbítva ezzel. Annyiban Amerika is „vesztes”, hogy ezt a célt már biztosan nem tudja megvalósítani. Oroszország igen jelentősen meggyengül ugyan, de nem lesz szabadon kifosztható pária. Hogy pontosan hol húzódik majd a kompromisszumhatár, azt főként a negyedik szint mutatja meg.

A negyedik szinten a West és a Rest, vagyis a Nyugat és a nem-Nyugat csap össze, és Oroszország a háború előző rétegeiben elszenvedett vereségét akár jelentős mértékben kompenzálhatja is. Ebben a rendkívül inkoherens hatalmi térben, ahol Kína és India vagy éppen Szaúd-Arábia és Irán, Pakisztán, Brazília, Indonézia kísérli meg az együttműködést, Oroszország akár mint legfőbb integrátor mutathatja fel önmagát. Aki ugyan éppen vereséget szenvedett a Rest közös ellenségétől, az amerikai birodalomtól, de majdnem döntetlenre volt képes kihozni a játszmát, így a Rest többi szereplője számára mégiscsak „háborús hősként” mutatkozhat meg. A Rest egyelőre csak egy tagadásban egységes, ez Amerika globális hatalmi szerepének elutasítása, azt tehát tudja, hogy mire mond egyhangú NEM-et, de hogy mire, miként mond IGEN-t az még értelmezhetetlen faktor.

Mivel az új békerendszer az Amerika és Oroszország közötti alku eredménye lesz, így Oroszország már az alku során, majd az új világrend üzemeltetése kapcsán az eddigiektől eltérő mintázatban ugyan, de veresége ellenére akár javíthatja is globális pozícióit. Igaz viszont az is, hogy az amerikai birodalom mindent meg fog tenni annak érdekébe, hogy az oroszok e globális „hátországát” még az előtt szétroncsolja, mielőtt az létrejönne.

S végül a horror sci-fi ötödik szint, ahol a világot irányító „nem létező” erőnek az a több évszázada zajló projektje látszik megvalósulni, ahol az általa „baromfiudvarként” tételezett emberiség létszámának radikális csökkentése a célfüggvény. Itt egyelőre már annak is örülnünk kell, hogy a jelek szerint nem nagyon forszírozza már a mindent elpusztító atomháború kiprovokálását, amire számos jel utalt az utóbbi hónapok során.

A „végítélet” tehát érdeklődés hiányában egyelőre elmarad.

De ami késik, nem múlik.

A világ legfeljebb haladékot kap ezzel az új békerendszerrel, ami ugyan a legpusztítóbb folyamatokat blokkolja talán, de attól ez még – ahogy II. János Pál pápa mondta – a „halál kultúrája” marad. A „nem létező” világerő destruktív szellemi energiáival egyelőre tetszése szerint pusztíthatja világunkat.

Bogár László közgazdász
... https://gondola.hu/cikkek/123865-Kilenc_honap.html
gajo
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. október 19. 19:17 | Sorszám: 52
Igen, szorgalmazzuk, és Nagy Imre a magyar Zselélenkszkily! Minden szavát elhiszem a nagygórénak!
R.András
Olvasta: 4 | Válasz | 2022. szeptember 23. 10:38 | Sorszám: 51
A béke párbeszéd nélkül nem fog létrejönni. Nagyon szomorú, hogy egyedül csak Magyarország
szorgalmazza a békét. A Nyugat a béke helyett, a vérgőzös háború pártján tobzódik...
Szijjártó Péter egyedüli EU-s külügyminiszterként tárgyalt Szergej Lavrovval New Yorkban
Az ENSZ e heti közgyűlése a legjobb lehetőséget kínálta az ukrajnai béketárgyalások megkezdésére, de eddig nem került és már valószínűleg nem is kerül sor ilyen megbeszélésekre a felek között - közölte Szijjártó Péter helyi idő szerint csütörtök éjjel New Yorkban, mi...
... https://szekelyfold.ma/kulfold/szijjarto-peter-egyeduli-eus-kulugyminiszterke ...
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. június 11. 10:24 | Sorszám: 50
Európa jövője: háború vagy béke

Az európai helyzet alakulását tekintve a Magyar Páneurópa Unió szükségesnek látja, hogy a páneurópai mozgalom eredeti szellemiségének megfelelően felhívja a figyelmet arra, hogy Európa veszélyes úton jár, amely ellenkezik azzal a szellemiséggel és szándékkal, amelynek jegyében az első világháború után a páneurópai mozgalom megalakult.

Az első világháború utáni Európa szétzilált körülménye között Richard Coudenhove-Kalergi a páneurópai mozgalom kezdeményezésével a jövendő európai háborúkat igyekezett megakadályozni és hasonló a helyzet most is. Európa – akarata ellenére – egyre inkább belesodródik egy olyan háborúba, amely nem európai érdekek miatt tört ki, nem európai érdekeket szolgál, ugyanakkor Európának fogja a legnagyobb kárt okozni, mind gazdasági értelemben, mind emberveszteség tekintetben, hiszen Ukrajna és Oroszország is európai ország.

Szeretnénk emlékeztetni rá, hogy a mai háború közvetlen előzménye az a 2008-as NATO határozat, amely, a Gorbacsovnak tett korábbi amerikai és német ígéretek ellenére, majd az Európai Gazdasági Közösség alapító államai Franciaország, Németország, Olaszország és a Benelux államok ellenkezése mellett mégis csak felajánlotta a NATO tagságot Ukrajnának. Európának nem fűződik érdeke, sőt Európa érdekei ellen van annak a geopolitikai doktrínának a végrehajtása, amit Brzezinski a „The Great Chessboard” című könyvében, a RAND Corporation pedig a „Extending Russia: Competing from Advantageous Ground” nevű – az amerikai hadügyminisztérium megrendelésére készült – tanulmányában felvázolt.

A Magyar Páneurópa Unió, és a magyar emberek mélységesen együtt éreznek a háború áldozataival és mindazokkal, akiknek a háború sújtotta területekről menekülnie kell. Ukrajna felől ez idáig több mint 750.000 menekült lépte át a magyar határt! A Magyar Kormány és a civil szervezetek mindent megtesznek a humanitárius katasztrófa áldozatainak megsegítéséért, de a Magyar Páneurópa Unió is részt vesz a menekültek segítésében azzal, hogy tagjaink adományaiból alapot teremtve, gyermekes családok elszállásolását, támogatását is megszervezte.

Megdöbbenéssel látjuk az ukrajnai tragédiát, ugyanakkor felelősnek tartjuk magunkat egész Európa jövőjéért is, éppen ezért az a véleményünk, hogy a Páneurópa mozgalomnak elemeznie is kell a kialakult helyzet okait, és keresnie kell a béke megteremtésének lehetőségeit, olyan békét, amely Európa érdekiből indul ki és figyelembe veszi valamennyi fél jogos biztonsági igényeit.

A háború mielőbbi befejezéséhez való hozzájárulás mellett a Magyar Páneurópa Unió fontosnak tartja, hogy Európa jövője az európai hagyományok és kulturális örökség megőrzésére, az egyes tagállamok társadalmi és gazdasági sajátosságainak figyelembevételére épüljön.

Az EU jelenleg független országok szoros szövetsége, megfelelő közös intézményekkel, de elvileg tiszteletben tartja a tagállamok autonómiáját. Ellenezzük az úgynevezett lopakodó jogalkotást, amely egyre több hatalmat központosít, miközben azok, akik a döntéseket hozzák, demokratikus úton nem elszámoltathatók.

Nem tartjuk megvalósíthatónak az Európai Unió föderatív átalakítását, mert azok a gazdasági és társadalmi feltételek, amelyeket a még az 1970-es években készült Werner-, Marjolin- és MacDougall-jelentések a föderáció előfeltételeiként feltártak, nem állnak rendelkezésre. Épp ezért a hatáskörök további centralizációja nem föderális államhoz, hanem egy demokratikusan ellenőrizhetetlen európai birodalmat eredményezne, ami alapvetően ellentmond az unió és elődje az Európai gazdasági Közösség alapelveinek.

Úgy véljük, a Magyar Páneurópa Unió alapelvei megfelelnek annak, amit Richard Coughove Kalergi, majd később az Európai Unió alapítói, Robert Schuman, Konrad Adenauer és Alcide de Gasperi és a nyomukban Habsburg Ottó, a Páneurópa Unió 1973-2011 között a mozgalom elnöke vallott, akik a nemzetek sokszínűségére és a keresztény civilizációra épülő Európa-eszmény hívei voltak. Hisszük, hogy az ő szellemüknek megfelelően kell Európa jövőbeli építését is folytatni.

Budapest, 2022. 06. 09.

Lóránt Károly írását, mely a 2022. évi küldöttgyűlés határozata alapján készült, szívélyes üdvözlettel közli a Magyar Páneurópa Unió
... https://gondola.hu/hirek/288281-Europa_jovoje__haboru_vagy_beke.html
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. június 07. 12:04 | Sorszám: 49
Zaharova: nem a harmadik világháború kitöréséről, hanem annak megelőzéséről kellene tárgyalni
"Lehetséges-e egy harmadik világháború ? Talán már folyamatban van? Milyen formában fog bekövetkezni? Ezek olyan témák, amelyeket sokan megvitatnak. Ahelyett,
... https://oroszhirek.hu/zaharova-nem-a-harmadik-vilaghaboru-kitoreserol-hanem-a ...

Kommentár: Ezt a hírt az Arckönyv ajánlotta a figyelmembe !
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. június 07. 08:51 | Sorszám: 48
Böjte Csaba: Vágyunk a tisztaságra és arra, hogy szeretetben, békében éljünk

... https://hirado.hu/belfold/cikk/2022/06/06/bojte-csaba-vagyunk-a-tisztasagra-e ...
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. június 06. 07:10 | Sorszám: 47
Zhang Hanhui, Kína oroszországi nagykövete: "Egyszer s mindenkorra véget kell vetnünk az Egyesült Államok hegemóniájának, amelynek örök vágya, hogy beavatkozzon a szuverén államok ügyeibe"
... www.facebook.com/szucs.julianna/posts/10209807974233987
R.András
Olvasta: 5 | Válasz | 2022. június 05. 10:13 | Sorszám: 46
A béke Isten ajándéka, de a békét teremteni kell
Június 4-én, pünkösd szombatján – mely idén éppen a nemzeti összetartozás napjára esik – megtartották a csíksomlyói búcsút a Kis- és Nagysomlyó-hegy közötti nyeregben, a Hármashalom-oltárnál, ismét zarándokok sokaságának jelenlétében. A főcelebráns és szónok Udvardy György veszprémi érsek volt, aki a búcsú mottójára – Pax et bonum! – épített szentbeszédében a békéért való munkálkodásról tanított.
... https://gondola.hu/cikkek/122576-A_beke_Isten_ajandeka__de_a_beket_teremteni_ ...
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2022. április 05. 19:45 | Sorszám: 45
Liebe Freunde, liebe Mitstreiter,

die deutschen Journalisten sind ebenso wie die EU unzufrieden mit dem Orbán-Wahlsieg. Merkels Flüchtlingspolitik hat zum Brexit geführt und die EU gespalten. Wie tief der Graben mittlerweile ist, zeigt der überraschend eindeutige Wahlerfolg von Orbán. Das war ein Votum gegen Brüssel. Die EU-Kommission reagiert schnell und geht jetzt wegen „Rechtsstaatsverstößen“ gegen Ungarn vor. Die EU will den EU-Zentralstaat und ist der Feind des Nationalstaats. Als Patrioten stehen wir in der AfD für starke Nationalstaaten.

Mit herzlichen Grüßen bin ich
Ihre
Beatrix von Storch
www.beatrixvonstorch.de
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2022. április 05. 14:24 | Sorszám: 44
Rettegnek Orbántól, mert példát mutat a Nyugatnak

Az amerikai konzervatív tv-csatornán, a Fox News-on holland tv-kommentátor értékelte nagyra Orbán Viktor választási győzelmét, rámutatva, hogy a baloldal lejárató kampányt indított ellene, ennek hatása azonban kevés volt.
Eva Vlaardingerbroek, az amerikai konzervatív csatorna hollandiai kommentátora
... https://gondola.hu/cikkek/122110-Rettegnek_Orbantol__mert_peldat_mutat_a_Nyug ...
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2022. április 05. 09:34 | Sorszám: 43
Márki-Zay Gyurcsányt okolja a vereségért

Egymásra mutogatnak a szélsőbal bukott politikusai. Gyurcsány Ferenc korábban „a kapitány” – értsd: Márki-Zay – gyengeségében jelölte meg a vereség okát, maga Márki-Zay ellenben az őt bábként használó Gyurcsány Ferencre mutatott mint a kudarc fő okozójára.
... https://gondola.hu/cikkek/122107-Marki-Zay_Gyurcsanyt_okolja_a_veresegert.html
gajo
Olvasta: 6 | Válasz | 2022. április 04. 20:42 | Sorszám: 42
Most én is, viszont amíg a beírásod néztem, hirtelen váltott és kb. 20-30 másodpercig "haver" felirat volt a gajo helyén. Mindjárt meg is néztem a fórumlakókat, de ott gajo volt.

Nincs üldözési mániám!
R.András
Olvasta: 6 | Válasz | 2022. április 04. 19:48 | Sorszám: 41
(Én "gajo"-nak látlak !)
gajo
Olvasta: 6 | Válasz | 2022. április 04. 19:32 | Sorszám: 40
No! Már megint betörtek/feltörtek? mi ez a "haver" gajo helyett?
gajo
Olvasta: 6 | Válasz | 2022. április 04. 19:28 | Sorszám: 39
Ja! Oszt behúzták magukhoz az MHM-et is! Nehogy szélen maradjanak már!
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...