Téma: Neuroscience |
Walaki |
|
Idézet: A New York-i Columbia Egyetem kutatóinak a Cell Stem Cell című tudományos folyóiratban csütörtökön megjelent új tanulmánya ellentmond ezen állításnak. Maura Boldrini neurobiológus, a tanulmány vezető szerzője és munkatársai szerint felfedezésük azt jelezheti, hogy sok idős ember mind kognitívan (tanulási és emlékezési képesség), mind érzelmileg jóval egészségesebb marad a korábban feltételezettnél.
Az találtuk, hogy az idős embereknek ugyanolyan képességük van több ezer új idegsejtet növeszteni a hippokampuszban elődsejtekből, mint a fiataloknak. Azt is kimutattuk, hogy agy temporális lebenyének alsó részén található, a megismerési és érzelmi folyamatokban szerepet játszó hippokampusz volumene azonos minden életkorban.
|
|
|
rafiki |
|
Hogy milyen topikok vannak itt, elképesztő. |
|
mackó |
|
Érdekelne Iszalag véleménye ... |
|
|
|
Ida |
|
Hajrá! Sok sikert! |
|
rafiki |
|
Ezzel a hibás adatkiszűréssel kapcsolatban nagyon érdekes visszajelzést kaptam. Egy adatellenőrzési folyamat során a z_kristályok (szűrő paraméterektől függően) 1-6 adatot kidobtak az adatbázisból. Rákérdeztem a mérési munkát vezénylőnél, hogy nem lehet-e mérési hiba ezeknél az adatoknál. Szól egy óra múlva: a jelzett adatok tervezett és realizált technológiai paraméterei JELENTŐSEN eltérnek.
A z_kristály szempontjából a következő történt: megpróbált a kapott adatokból egy ellentmondásmentes rendszert felépíteni, de úgy találta, néhány adat ebből a rendszerből kilóg, nem oda való.
Egyébként nagyon szépen működik a dolog, nagyon jó adatokat kapok. Nagyon kiváncsi lennék, egy matematikus véleményére.
Üdv: raf.
|
|
|
rafiki |
|
Mostanában kicsit többet foglalkozok a ZM_kristályokkal. Nagyon érdekes dolgok vannak. Ha lesz rendezett anyagom megmutatom itt is. Elsősorban a mesterséges neuronhálokkal való összehasonlítást vizsgálom.
Kivonatoltam az eddigieket. A nyers adatok kb 24 oldalt tesznek ki. Egyszer ha lesz kedvem majd szerkesztek belőle valami egységes és olvasmányos valamit.
Mindenkit szeretettel üdvözlök.
Ja! megtaláltam a meghökkenés mechanizmusát! |
|
iszalag |
|
Csodás a google tudományoscikk keresője! Jobb, mint a Medline! Véletlenül jöttem rá, eddig nem használtam erre a célra! |
|
|
|
iszalag |
|
Idézet: miért kell anticipálni az eseményeket
Tulajdonképp minden tudomány ezt szeretné |
|
rafiki |
|
Hehe, rájöttem miért kell anticipálni az eseményeket még akkor is, ha azonnal megkapjuk az ellenőrző adatot! Ahhoz kell ez a mechanizmus, hogy a mérési hibákat parkolópályára tegyük, többé a kalkulációnkba ne szóljon bele!
Hihetetlenül fontos momentum, el sem képzelitek mennyire! Ez lesz a legnagyobb különbség az én rendszerem és minden más eddigi rendszer között. (persze ezt csak gondolom, mert nem tudom a minden eddigiek hogyan működnek.) |
|
rafiki |
|
Az effektív mozgás kisebb, mint a jelszélesség 2 %-a )-::, sajnos. Azon vagyok, hogy ez a 2 % lemenjen 1 % alá és akkor már lehet valami kapirgálni.
|
|
rafiki |
|
Biztos, hogy nem. Nálam a default állapot az, hogy nem tudom, nem ismerem, stb )-:: |
|
|
Bátky János |
|
Megnéztem, de inkább nem írok hülyeséget...
A wikipedia-n elég részletesen magyarázzák a fermionokat és a bozonokat is. Minden elemi részecske fermion vagy bozon. A fermionok az anyagi részecskék, a bozonok közvetítő részecskék. Fermionból termikus egyensúly esetén egy energiaállapotban egy részecske tartózkodhat, bozonból az összes egyetlen állapotban van. |
|
|
Bátky János |
|
Ejha! Akkor Te minden itt töltött percedben milliókat veszítesz! |
|
Bátky János |
|
kutyanév!
Holnapra megpróbálok utánanézni, de nem ígérem, hogy értelmesen le tudom írni... A bozon mindenesetre az Einstein-Bose statisztikát követő részecskék gyűjtőneve, Bose indiai fizikus neve után.
|
|
rafiki |
|
Ja még annyit, hogy 6 éves tőzsdei adatok alapján, 20 bemenő paraméter alapján átlagosan 2 % pontosan tudok jósolni BUX indexet egy p!csányi (1024 cellás) kristállyal. 5%-nál pontatlanabb adat nincs. A neuron hálóktól ekkora pontosságot nem szoktunk elvárni, és másfél-két nagyságrenddel lassabbak. (Ez most egy másik vizsgálat, mint a korábbi táblázat.)
Na, mára ennyit a tudományok és éredekességek világából. Köszönöm a beszélgetést (-:: |
|
rafiki |
|
Ne fáradj, úgysem értenék belőle egy szót sem. ellenben, ha TE érted miről van szó benne, jó lenne, ha két mondatban, közérthetően elmagyaráznád. (-::
Ez a Bozon olyan mint egy kutyanév. |
|
Bátky János |
|
Ha gondolod, megpróbálom előásni... valami olyasmit írtak, tetszőleges számú sejt létezhet azonos állapotban. Ez az össz, ami rémlik... |
|