Téma: Mpd Gazda válaszol |
|
mpd |
|
Mikor én vizsgáztam mikrobiból, akkor jött haza Kecskés Ausztráliából, és azonnal a Buday nyakába ültették, mégpedig magasabb polcra. Hű, az nagy felhajtás volt, amikor Kecskés tartott előadást. ELöl ment két tanszéki munkatárs, vitték a vetítőt, plakátokat, egyéb demó anyagot. Utána jött Őprofesszorsága (sydney-i egyetem emeritus maximus giganteus multiplex honoris maximus causa), szorosan mögötte a rangidős titkárnője hozta a mutatópálcát, szemüveget, papírokat, egy másik titkárnő ásványvizet, hátul meg a tanszék éppen ráérő oktatói, meghallgatni A Korszakalkotó Kinyilatkoztatást. Látványos volt, annyi szent. |
|
|
mpd |
|
Nekünk először felismerés volt, kb. tíz állat (féregtől emlősig), magyarul-latinul, az egyik alacsonyabbrendű fejlődésmenettel. (Nekem a Dypilidium caninum jutott) Aztán öt minimum-kérdés, ha azon is átmentél, mehettél tételt húzni. A tételen megint öt kérdés. Hetvenből 22-en maradtunk.
Buday Ferdinánd? |
|
rafiki |
|
Emlősállatfelismerés állatanbeugrón. A Széky Pali bácsi volt a gyakvezérem. |
|
mpd |
|
Sinkovitsné?? |
|
rafiki |
|
Én is a Stefanovitsnál vizsgáztam. Szerény véleményem szerint a 100 pontos rendszerrel kicsit túllőtt a célon, nem vált be, a mai napig az aranykoronát használják. De a genetikus talajosztályozása zseniális. A klíma a víz és az idő hatásának kombinálása igazi oki megközelítés.
A Birkás Mártit "megúsztam". A Siposnál vizsgáztam, ő volt a tanszékvezető. Sajna nagyon korán meghalt. |
|
mpd |
|
Pali bácsinál vizsgáztam. Nagyszerű ember. Életem egyik pozitív élménye volt az a vizsga. Sipost nem ismerem, én Birkás Mártánál tanultam, abszolút szaktekintély. Tisztelem és becsülöm őtet is. |
|
rafiki |
|
Ez valóban unortodox megoldás.
Ha szabad belekotyognom: szerintem a földművelés alapja két mű megértése. Az egyik a Stefanovits féle Talajtan, a másik a Sipos féle Földműveléstan. A mai napig le-leveszegetem őket a polcról. |
|
mpd |
|
Nem, azzal borotválkozok. |
|
|
mpd |
|
Abba' is tudok segíteni. 5 éven keresztül évente 1300 hektár búzát meg 5-600 hektár cukorrépát termesztettem agramónus koromba'. Kedvenc témám a talajművelés, abban unortodox vagyok. |
|
|
Rendes Kis |
|
Nemcsak kertészek vannak. Vannak mezőgazdák is ! |
|
mpd |
|
Lennék fű, mely újra kinő Lennék lélegzetnek friss levegő |
|
rafiki |
|
(-:: Ha már vadalmafa nem lehetek, legalább legelő. |
|
mpd |
|
Merjünk legelők lenni? |
|
rafiki |
|
Minek kicsiben gondolkodni, ha nagyban is lehet? |
|
mpd |
|
De miért is? eddig szó se esett a legelőkről. |
|
rafiki |
|
Ha közterületen - ahogy írtad - megjelennek a rohadékok, akkor az gondozatlanságra és folytonos bolygatásra utal. A veteményes az más, de gondolom az nem is gépi kategória. Kapazint neki! |
|
rafiki |
|
A szövőlány cukros ételekről álmodik, és nem tud a kartelekről... (-:: |
|
Rendes Kis |
|
Rafiki gazdatárs a legelőkre gondol ... |
|
mpd |
|
Kuka kee. Nyírjam a veteményest?
|
|
rafiki |
|
Nyírni, hengerezni, trágyázni, enyhén locsolni. Drasztikusan átalakítja a spektrumot. |
|
mpd |
|
Egyébként egyre több olyan gaz jelenik meg a kertemben, ami régen elképzelhetetlen lett volna, tipikusan szántóföldi gyomok voltak ezek. Itt van például a ragadós galaj. Hihetetlen undorító valami, és felütötte a fejét kertekben, sőt, közterületeken is. Éppen tegnap történt, hogy a kert sarkában, a homoktövis alatt felfedeztem egy selyemmályvát (Abutilon). Na ez mán durva. A betyárkóróról már beszéltünk, az is ide tartozik. Vagy vegyük a legszemetebb gyomot, az egérárpát. Úgy terjed, mint a dögvész. |
|
mpd |
|
Nekem is megvót az a könyv. Vagy meg is van még.... de rég láttam, szvsz nincs mán. |
|