Téma: Mpd Gazda válaszol |
|
mpd |
|
Gazdatársak! Nagyon jó meggyborom lett. NEM édes, sőt, kicsit kesernyés, mint régen az ürmös. (Pedig kimagoztam!) Nem sok cukrot tettem bele, de az nyilván zömében átalakult etanollá. Elég ütős is amúgy. |
|
mpd |
|
Akondroplázia vagy mi, de az betegség. |
|
Rendes Kis |
|
Hát, a 100 cm mélyen alatta van az ember genotipikus magasságának ! |
|
Cirus |
|
Ilyen nő a negyediken a kövek közül! Az is van vagy fél méter magas |
|
mpd |
|
Mer szerinted per definitionem milyen magas egy ember? Nyilván a genotípus egy -tól-ig érték minden élőlénynél, és azon belül a környezeti tényezők (beleértve az anyaméhet és a gasztrulációt is) szabják meg, végül is mi lesz a pontos méret. |
|
Rendes Kis |
|
Mi bajod a küllőrojttal ? Szerintem roppant szellemes lelemény ! |
|
Rendes Kis |
|
És a botanikusok csak a napnak kitett egyedeket méricskélik ?? |
|
mpd |
|
Az meg amiatt lehet, hogy amint láttam, árnyékban van. Emiatt nyurgul, és a levelei se olyan szép egészséges telt alakzatok. |
|
Rendes Kis |
|
Meg az enyém a 100 centit jóval meghaladja termetben, mondom, embermagas. Lehet, hogy ez itten Óriás seprence ? |
|
Rendes Kis |
|
Elsőre majdnem ráhibáztam, hogy dudva ! |
|
mpd |
|
Meg hát talajtúl is függ. |
|
Rendes Kis |
|
Talán nem ennyire húsos a levele. Bisztos a seprencének is vannak alfajai ! |
|
mpd |
|
Látom, mán ezt is domesztikálták..... |
|
mpd |
|
Simple past, please. Ma már a Szt.Istvánon mindenféle szobatudósokat képeznek.
Nade a lényegre: ilyen a gazad vagy nem ilyen? |
|
|
Rendes Kis |
|
Végülis dícséretes törekvés, hogy nem szobatudósokat képeznek ! |
|
mpd |
|
Nem régóta terjedhetett el, lám, még csak efféle nyelvújításkori bükkfanyelven adott neve van:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Egyny%C3%A1ri_seprence
Ha régebben honos lenne, a nép már adott volna neki valami faszányos nevet mint a többinek, pl. ilyesmit: macskakamilla, vagy pelyhes fittyfiritty. |
|
|
|
mpd |
|
MONDOM, hogy ez nem gazdaságilag jelentős gyom. Az agrobotanika csak azokkal foglalkozik. Olyan vagy mint a Glanc, nem figyelsz arra amit mondok. De én megtaláltam az enyémet, itt van'e:
|
|
Rendes Kis |
|
A #518 saját fotó ! Csak nem tudok (még) makrofotózni, hogy közelképet is mutathatnék ... Ha lesz 1 kis időm, lerajzolom !
|
|
|
mpd |
|
Tegnap kapálgattam a kert végében, és én is találtam egy ilyen gazat. A virága télleg olyan mint a kamilla, de a szirom igazából nem is fehér, hanem egészen halvány lilás. No, kicsaptam, mint p...t a tak...át. |
|
rafiki |
|
Nem lenne egyszerűbb, ha R.K. tolna be egy fotót? Mert be lehet csatolni az egész virágos flórát is, de abból csak egy lesz a megoldás.
Erről egy vicc jut az eszembe:
Jack és Jim iszik az ivóban. - Látod azt az embert? - Melyiket? - Azt a kockás ingest. - Mindnek kockás inge van. - Hát amelyiknek olyan nagy kalapja van. - Mindnek nagy kalapja van. - Ne bosszants! Azt, amelyiknek ezüsttel van kiverve a coltja. - Mindnek ezüsttel van kiverve a coltja.
Jim megdühödik, előkapja a pisztolyát. Lelő egy embert: - Nem ezt! Lelő még egyet: - Nem ezt! Lelővi az összeset egy kivételével.
- Na, látod azt az embert? - Látom. Mi van vele? - Ha tudnád mennyire utálom!
|
|
mpd |
|
A levele viszont nagyon nem.... |
|