Téma: Mpd Gazda válaszol |
|
panda |
|
Á, jobban jársz inkább egy olyan zárt pitvarral... Néhány szárnyasnak úgysem kell igazán túl nagy hely, szvsz. És, szemétdombbal sem célszerű elkényeztetni a kakast... |
|
mackó |
|
Mindháromnak van, de csak normál... |
|
mpd |
|
Lassan lefújom ezt az off-floodot ám!!! |
|
Rendes Kis |
|
És hogyér adsz 1 ilyen nyitószerkezetet + 1 betanított tyúkot ? |
|
panda |
|
Jaaaa. Meg is van a megoldás: egy rés mely mögött megfelelő távolságban egy ajtónyitó kapcsoló... Mely cicamancsal, -fejjel nem elérhető... Betanítást vállalok! |
|
panda |
|
Hű a mindenit... RFID chipje is van? hmm, vagy pont erről van szó?... |
|
Rendes Kis |
|
Vagy a csőrhossz lehetne a szelektáló szempont ... |
|
Rendes Kis |
|
Mondjuk a fejméret alapján működhetne a dolog, mert a tyúknak kisebb a feje mint a macskának, csak nyaktól lefelé fordul a helyzet ... |
|
Rendes Kis |
|
Egyelőre 1 tyúkban/kakasban maximalizálnám a létszámot ! |
|
|
mackó |
|
Nekünk van macskaajtónk, amelyik a macska nyakába tett jeladóval nyílik. (Idegen macskák ne randalírozzanak a házban...) Hasonló módon a tyúkoknál is megoldható, valószínűleg lábgyűrű formájában lehetne alkalmazni. 20 tyúk felett tetemes összeg. |
|
Rendes Kis |
|
A macskákat nem akarnám egészen elkergetni, mert azok fogdozzák csak meg szépen az egereket. A tyúkokat meg nem akarnám egész nap ketrecben tartani. |
|
|
mackó |
|
Régen az úgy volt, hogy a gazda gondosan bezárta a tyúkokat éjszakára. Reggel meg kiengedte. |
|
Rendes Kis |
|
Most meg 1 őszapó-csapat jött ... Nem akartam hinni a szememnek ! |
|
|
Rendes Kis |
|
A tyúkólnál hogyan oldják meg, hogy a tyúk be tudjon menni, de a macska nem ? |
|
Rendes Kis |
|
Megállapítottam, hogy 3 cinke erősebb, mint 1 rigó. Ha 1 rigó és 1 cinke van az etetőben, akkor a rigó elkergeti a cinkét. Ha 1 rigó és 2 cinke van az etetőben, az patthelyzet. Ha 1 3. cinke is odarepül, akkor a rigó elszelel. |
|
panda |
|
Na, akkor kellett volna lőni, mikor helikopterezett .. :-D |
|
küssszvágócsér |
|
Karcolat a nevetéshez. (Krúdy Gyula és Rejtő Jenő parafrázisa)
Dr.Czinikussy Redundár meglettebb éveiben segéd-detektívként is dolgozott a városi rendőrkapitányság szolgálatában. Történt hogy egy ízben kocsmai verekedés utáni helyzetfölméréshez hívták ki kisegitésre, a város határában fekvő "Ilyen az ÉLET"-hez címzett kiskorcsma kerthelyiségébe'. Ahol történetesen épp' egy nagy és véres, késeléses verekedés utáni állapotot kellett identifikálnia. A helyszínre odaérve kiszállt a kocsijából Dr.Czinikussy, s azt kell látnia, hogy egy "vendég" a műintézmény bejáratánál rögtön ott fekszik a padlón, a hasából pediglen jókora kés áll ki, továbbá mellette hatalmas vérfolt segít egyértelművé tenni a tényállapotot. Detektivünk azonnal segítőleg a tettek mezejére lép, megragadja a fekvő pacák hasából kiálló hatalmas tőrkést, és megpróbálná azt zofort kirántani. Azonban rövid időn belül észreveszi, hogy nem oly' egyszerű a dolog, merthogy alaposan belé van döfve a fegyver a fekvőn szenvedő páciensbe. No, mindezekután detektivünk tapintatosan kisérletezni, kezd és előzetes próbálkozásként elkezdi mozgatni-megmozgatni az áldozat hasából kiálló gyilkos szerszámot. Mire a padlón hanyatt fekvő delikvens rögvest kinyitja a szemmét és könyörgőn tekint megsegítője szakértő tekintetére. "Nem fáj?"--kérdé segítőleg és tapintatossan Dr.Czinikussy. "ÁÁÁ! A VILÁGÉRT SE!"--hangzik a korrekt válasz. "CSAK AKKÓ' HOGYHA EGY KICSIT RÖHÖGÖK." |
|
Rendes Kis |
|
Nem láttam a kertben a fácándot, mondok, akkor kiganajozom a malacokot. Így is tettem, az ám, de a fácánd mégiscsak ott sunnyogott a bozótosban, és amikor átléptem a biztonsági határsávot, fölrepült ! Föl tud ez repülni függőlegesen - mint a helikopter, akkora robajjal ! |
|
küssszvágócsér |
|
MPD-nek pedig azt üzenem: tessen megtanulni, A CLOWN-LELKÜLETŰ EMBER CSAK BIOLÓGIAILAG VÁLIK "ÖREGGÉ", SPIRITUÁLISAN TEHÁT VALÓSÁGOSAN SOHA. Ezért nem jár nyugdijasklubokba' például, mert tudja: ott valódi öregemberek vannak, s közöttük nem érzi jól magát...sajnos. |
|
küssszvágócsér |
|
Le va'ok leplezve: elmegyek "szivarvégszedőnek"! A kirobbanó, elementáris röhögés, kacagás, hahota az IGAZI CÉL. Ha halálkomolypofával, gyomorbajos-komoran leírt éktelen marhaságaimmal ezt a célt elértem: nem éltem hiába. Mert a kacagás--az igazi(!)--gyógyit és életet ment. Ha nevet a másik ember: Isten meghallgatta imámat. Nem Juhász Ferenc, s nem Kassák Lajos inkarnációja lennék talán--ha van ilyen egyáltalába'-- sokkal inkább a Szentkuthy Miklósé....
|
|
|
|