Téma: Mpd Gazda válaszol |
|
|
mpd |
|
Egy gazdaember nem lüvődözik, vegyük tudomásul kéremszépen. |
|
|
|
mpd |
|
Nem az a kérdés, hogy tud-e, hanem az, hogy akar-e? |
|
mackó |
|
Végre, saját neveden is bejelentkezel! |
|
negyven rabló |
|
Szerbusz Lajos bácsi! Igen rég jártál erre! Tucc-e még lövetni? |
|
Lajos bácsi |
|
A bekecs az nem, de a gefrence igencsak feldalmahodott... |
|
panda |
|
Akkó' már jó, kifexem a rétre ...
|
|
mpd |
|
A kend fejiben, ottan nagyonis!!!! |
|
panda |
|
csak azt szeretném megtudni, hogy virágzik-e már a bekecs? ... |
|
alexander |
|
Örülök, hogy teccik, én is jobban érzem magamat tülle... |
|
mpd |
|
Köszönöm!!! Emmán döfi. Engedelmeddel, magaménak tekintem, de természetesen hozzájárulok, hogy bárhol publikáld. |
|
alexander |
|
Mpd gazda határjárása
Legyen úgy, ahogy Te akarod Pirók teremjen muhar ujján: Angol perje, Tatár laboda Hadd hulljon mind a csiga szarván.
Nőjenek virágok szőnyegén, Hívogasson a magyar puszta, S ha jó kedved is kerekedne, Gyújts egy betyár, jókedvű dalra.
Légy, akinek kell legyen kedve, Nyári éjjel, vagy jégvilági, Sírva tagadó baljós órán, Ha kertedre a hó világít...
|
|
|
|
|
mpd |
|
Akkor nagy vagy mint a hegy! |
|
Rendes Kis |
|
Nem akarom elbitorolni a dicsőséget, de szerintem én ... |
|
mpd |
|
De ez a kép rohatt jó. RK, ezt melyőnk telálta annak idején?
|
|
mpd |
|
Oké-oké, de hol van ebben a Pirók ujjasmuhar?! Ha az macerás, legyen Tatárlaboda vagy Angolperje. |
|
alexander |
|
Már itt is vagyok, egy Dante szonett parafrázisával, amit a Ferrarai O.L.A. folyóiratban megjelentettek...
NÉHÁNY SZÓ Hommage a Prof B. Tamás-Tarr Melinda
A szonettedről, amit úgy csodálok, Hisz’ minden sora csillagokba téved - A magos égig követtelek Téged, Ha tengerekre hívtak Dante álmok.
Mert minden, egyes szó, mint kis gyökérzet, Mintha égnek lettek volna álmai, Messze túl a képzelet határain, - Ha Szép és Jóság reményét igérted.
Magamnak csak a dalokat akartam – Örök árván, dúdolva, hallhatatlan, Párás szemekkel, mint ki Napba nézett,
Babérkoszorúval köszöntelek Téged – Múzsák és papnők szonett fejedelme: Kit versre ihletett, turáni kedve. NTK Horváth Sándor - Kaposvár, 2012. |
|
alexander |
|
a mondott motívumot nem ösmerem, de majd dolgozom rajta. Addig is egy érdeknélküli szonett:
MIT REJT A MÚLT? In memoriam KAF: Erdélyi töredék
Mint a régi freskók ősi templomok falán, Lappangva mészben, leomló törmelékben, Tanúink a Hold s a Nap, még minket áldanak, Ha glóriásan lényünk néha feldereng.
Kővé vált mosolyban és mészben arcaink, Mintha stigma volna, néz reánk a foltja, Idegen tájon porlik múltunk csonka tornya - Csak Isten tudja, kiért sír a szél harangja.
Bánát, Lőcse, Arad népek sorskohója, A székely, megtűrt vendégmunkás ma Ó-Budán, Ám betölti mérlegét a csillagóra, Ha felteszi Szent koronánkat Nimród király -
Táncol a nemzet, ünnepről szól a nóta, És új élet születik a székely Hargitán
* megj. a Szentkoronát szerintem Atilla nagykirálynak készítették, aki a Nimród örököseként egyesíthette volna Nimród gyermekeit. |
|
keresztkem |
|
Annakidején a 70'-es években 15 km hosszúságú bio-versek voltak olvashatók költőóriásunk Juhász Ferenc tollából, kb. imígyen zengő stílben, hogyasszngya:
"Mirígy pörsenéses duzzant herék ondóképző párzásvilágának násztáncában röffen tova a juhakol-szalmabűz saceres tébolya a seggriszáló emsék vagina váladékától erigáltatott kanhangnyűszítésben...etc...etc.."
Valahogy így, 5 könyvlapon körösztül a Kortárs lapjain..anno 1971-ben. keresztkem |
|
mpd |
|
Maga művészet-eltipró cenzorlelkű villanyosmérnök-szenior, ne nyesse vissza a bontakozó művészet szárnytollait!!! |
|
|