Téma: zene,zene,zene |
|
tiszavirág |
|
Hercegnőnek születni kell. Aki a férje által kerül ebbe a méltóságba, azt úgy nevezik, hogy hercegné. |
|
hulot |
|
Egy élvezet volt....Cső!
|
|
panda |
|
(Ez az utolsó bejegyzésem itt.)
|
|
|
rintintin |
|
A burgenlandi Kismartonban (Eisenstadt-ban) elhunyt Ottrubay Melinda prímabalerina a Budapesti Operaház művésznője. A hölgy Herceg Esterházy (V.)Pál felesége volt--így hercegnő--aki 1946-ban kötött házasságot férjével, s akivel aannak 1989-ben bekövetkezett halálig 46 évet élt. Herceg Esterházy-t az 1949-ben lezajlott Mindszenty-per IV.-edrendű vádlottjaként hosszú, súlyos börtönbüntetésre ítélték--koncepciós eljárás keretében nyilván--mely börtönbüntetésből az 1956-os Forrdalom és Szabadságharc alatt szabadult.Szabadulása után a hercegi pár Svájcba távozott, ahol Zürich-ben éltek a herceg 1989-ben bekövetkezett haláláig.Mivel házasságukból gyermek nem született vagyoni örököséül Esterházy Pál feleségét tette. Esterházy hercegnő igy a burgenlandi Kismartonba költözött és mindenféle kultúrális és karitativ ügyet a legmesszebbmenőkig magas erkölcsi és anyagi szinten támogatott. R.I.P. |
|
|
|
|
Békáscity |
|
Kérlek segítsetek ! Ki tudja honnan való eme dalocska-sorocska ? "Uljica na gyela, bolsoje krokogyila ..." egész éjjel kerestem a you tube-on de nem az ami napok óta a fülemben motoszkál |
|
|
|
|
|
mpd |
|
De nem nézzük ám..... én legalábbis bizonyosan. Ha meglátom Buzerikuszt, már menekülök. |
|
|
|
|
|
|
Békáscity |
|
Szeretettel hívom a kedves érdeklődőket ingyenes hangversenyemre. Az újpalotai templom érdekessége a Puskás László festőművész (és görög katolikus pap) által alkotott különleges oltárkép. Puskás László mozaikképei többek között a krakkói Isteni Irgalmasság Bazilikájának magyar kápolnájában is láthatók.
Fehér György Miklós |
|
|
keresztkem |
|
Megszűnt M.o.-on a MEZZO--francia nyelvű--komolyzenei TV csatorna, szolgátatón köröszül-i sugárzása--nálunk legalábbis "ez van"--klasszikus zenét sugárzó TV-k terén..Január 7-től. Helyette az osztrák--természetesen német nyelvű-- UNITEL CLASSICA van.Úgy látom, hogy JOBB(!) a MEZZO-tól. 'Másütt is "így" van? (a levegőből persze bárki "leakaszthatja" a MEZZO-t, ha olyannyira ragaszkodik hozzá) keresztkem |
|
|
|
mpd |
|
Aszittem a neten nézted-hallgattad meg No akkor tudod, tapasztaltad. |
|