Téma: zene,zene,zene |
|
panda |
|
(Ez az utolsó bejegyzésem itt.)
|
|
|
rintintin |
|
A burgenlandi Kismartonban (Eisenstadt-ban) elhunyt Ottrubay Melinda prímabalerina a Budapesti Operaház művésznője. A hölgy Herceg Esterházy (V.)Pál felesége volt--így hercegnő--aki 1946-ban kötött házasságot férjével, s akivel aannak 1989-ben bekövetkezett halálig 46 évet élt. Herceg Esterházy-t az 1949-ben lezajlott Mindszenty-per IV.-edrendű vádlottjaként hosszú, súlyos börtönbüntetésre ítélték--koncepciós eljárás keretében nyilván--mely börtönbüntetésből az 1956-os Forrdalom és Szabadságharc alatt szabadult.Szabadulása után a hercegi pár Svájcba távozott, ahol Zürich-ben éltek a herceg 1989-ben bekövetkezett haláláig.Mivel házasságukból gyermek nem született vagyoni örököséül Esterházy Pál feleségét tette. Esterházy hercegnő igy a burgenlandi Kismartonba költözött és mindenféle kultúrális és karitativ ügyet a legmesszebbmenőkig magas erkölcsi és anyagi szinten támogatott. R.I.P. |
|
|
|
|
Békáscity |
|
Kérlek segítsetek ! Ki tudja honnan való eme dalocska-sorocska ? "Uljica na gyela, bolsoje krokogyila ..." egész éjjel kerestem a you tube-on de nem az ami napok óta a fülemben motoszkál |
|
|
|
|
|
mpd |
|
De nem nézzük ám..... én legalábbis bizonyosan. Ha meglátom Buzerikuszt, már menekülök. |
|
|
|
|
|
|
Békáscity |
|
Szeretettel hívom a kedves érdeklődőket ingyenes hangversenyemre. Az újpalotai templom érdekessége a Puskás László festőművész (és görög katolikus pap) által alkotott különleges oltárkép. Puskás László mozaikképei többek között a krakkói Isteni Irgalmasság Bazilikájának magyar kápolnájában is láthatók.
Fehér György Miklós |
|
|
keresztkem |
|
Megszűnt M.o.-on a MEZZO--francia nyelvű--komolyzenei TV csatorna, szolgátatón köröszül-i sugárzása--nálunk legalábbis "ez van"--klasszikus zenét sugárzó TV-k terén..Január 7-től. Helyette az osztrák--természetesen német nyelvű-- UNITEL CLASSICA van.Úgy látom, hogy JOBB(!) a MEZZO-tól. 'Másütt is "így" van? (a levegőből persze bárki "leakaszthatja" a MEZZO-t, ha olyannyira ragaszkodik hozzá) keresztkem |
|
|
|
mpd |
|
Aszittem a neten nézted-hallgattad meg No akkor tudod, tapasztaltad. |
|
Rendes Kis |
|
Ha elmennék, akkor az már a 2. lenne, mert #1769 |
|
mpd |
|
Voltam a koncerten. Kocsis az atomász király, partitúra nélkül vezényelt négy művet: Tannhajzer nyitány Bartók 3. zv. Új világ szimfónia Moldva
A darabválasztás kicsit kérdőjeles, én Kocsis és Bartók miatt mentem (a koncert beharangozója is így szól: Kocsis és Bartók). De megbékéltem az Újvilággal is, a zenekarnak igazi örömzenélés volt. A terem, gyerekek, az maga a csoda. Ha nem én ülök ott, a második sorban, másfél méterre Kocsis valagától, el se hiszem, hogy ott is minden hangszert külön hallok, térben tökéletesen rendezve. Félelmetes az az akusztika amit ott csináltak. RK pajtás, el kell menned oda egy koncertre. |
|