Téma: Kocsis Zoltán (1952 - 2016) |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Érdi-Kocsis play Schubert: Marche militaire NEKED Köszönhetem a legkedvesebb tanárnőt, Becht Erikát, aki 5 éves korom óta fogja a kezem, NEKED köszönhetem a legbátorítóbb szavakat, amit TŐLED kaptam, köszönöm a New Yorki estéket, amikor együtt négykezeseztünk, és ott voltál velem a Carnegie Hallban, életem egyik legfontosabb szereplésén…Köszönöm a sok együtt-muzsikálást, amíg élek, nem felejtelek el, rettenetesen fáj a hiányod, ami pótolhatatlan! Nyugodj békében! ... www.facebook.com/erditamaszongoramuvesz/?hc_ref=NEWSFEED&fref=nf |
|
mackó |
|
Zenei pályafutása kezdete óta (még gyermekfejjel) csodáltam művészetét.
Isten nyugosztalja. |
|
Rendes Kis |
|
Fogad között fakó panasz, magányosság vacog, lakatlan partokat kutatsz, üres minden tagod, lezárt vagy, mint a kárhozat, a homlokod mögött csak pőre sikoltás maradt vigasznak, semmi több!
Nem óv a hűtlen értelem, nem fogja szűk szegély, csillagcsoportokat terel a partalan szeszély elámuló szivedre: állsz tünődve és hagyod, belepjenek, mint sűrű gyász, a foszló csillagok.
Pilinszky János: Gyász ... www.facebook.com/belenessy/posts/10207022110967352 |
|
|
katáng |
|
Egy értékes emberrel megint szegényebb lettünk. Nyugodjon békében! |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Búcsú Kocsis Zoltántól
Elhunyt Kocsis Zoltán. A Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatójaként, zeneszerzőként és zongoraművészként a klasszikus és kortárs magyar zeneirodalmat egyaránt gazdagította. Már életében óriás volt. Halálával pótolhatatlan veszteség érte a magyar kultúrát, a kortárs zenetörténetet. Kocsis Zoltánt Magyarország Kormánya saját halottjának tekinti. ... www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/hirek/bucsu-kocsis-zoltantol |
|
|
|
|
|
|
|