Téma: Magyar identitás |
|
Pali baba |
|
" Történelmi igazságtételnek nevezte a Krím „visszatérését” Oroszországhoz Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken Szevasztopolban, az ott tartott győzelem napi orosz légi és vízi díszszemle megtekintése után. 2014 úgy vonul majd be a Krím félsziget és Oroszország történelmébe, mint amikor az ott élők meghatározták, hogy Oroszországgal együtt képzelik el jövőjüket, egyszersmind megerősítették elkötelezettségüket a történelmi igazság iránt – jelentette ki. Putyin először látogatott el a Krímre március 21-e óta, amikor a területet és Szevasztopolt új jogi alanyokként az Oroszországi Föderációhoz csatolták. "
Helyettesítjük be az oroszt, Oroszországot, Putyint és a Krímet magyarra, Magyarországra, Orbánra és Kárpátaljára. Ugye milyen szépen hangzana! (Ehhez minimum a szabotáns III/2-est kéne eltávolítani a külügy éléről...) |
|
Békáscity |
|
Laudetur : A bűn felismerése
Az esze használatára eljutott ember különbséget tud tenni jó és rossz között. Még a fogyatékosok is valamennyire meg tudják ezt tenni, minimálisan úgy, hogy az egyik inger tetszik nekik, a másik nem. Még ők is képesek legalább minimális szinten ítéletet alkotni.
A mai ember nagyon könnyen felmenti magát a bűn alól, mondván, hogy olyan rossz a világ, miért pont én legyek más, mint az átlagember, egyébként is, aki igazat mond, könnyen megüti a bokáját. Aki így gondolkodik, az is tanúságot tesz arról, hogy látja a jó és a rossz különbségét. Legfeljebb nincs neki ereje a rosszat jóval felülmúlni, és talán nem is érdekli az egész. De senki sem születik semlegesnek.
Nem tudunk annyira kivetkőzni magunkból, hogy a jó és a rossz erőteréből kivonjuk magunkat. Ha nem akarjuk bevallani, akkor is rászorulunk a bűnbánatra.
Sánta János |
|
|
|
|
|
|
Pali baba |
|
Mint ahogy említetted - kivont karddal a szőnyeg alatt. Kárpátalja végleg elveszett. |
|
Békáscity |
|
kifejezte igényét a kormány - de nem fejjel a falnak mint a Jobbik ... |
|
|
|
|
Békáscity |
|
Korrektura, Háttérkép echo tv - csüt és péntek 20:30 -kor csak figyeld ! |
|
Pali baba |
|
Ki, mikor,mit??
(Kérnék egy linket.) |
|
|
|
|
Pali baba |
|
És nem csak ez az öreg, hanem én is. A ruszkiktól a kommunista SSSR vette el a Krímet nem is olyan régen, 1954-ben. Lakossága túlnyomó része orosz ajkú. Sima ügy, csak idő kérdése volt. Viszont a mi szemszögünkből az idő ront az arányokon. Szerintem ez az utolsó esély a cselekvésre(Pl. kezdetnek pénzbeli ajánlatot tenni. Van elég lé a MNB-ban.). |
|
|
Pali baba |
|
Nem nekem vagy más kisembernek kéne először megpedzeni a dolgot, hanem felsőbb körökben. Ha ez elhangzik akkor már bátran támogatható a dolog. |
|
|
|
|
Békáscity |
|
Ezaz ! kivont karddal a szőnyeg alatt ! - csak tökösen ! (de komolyan: igen is óvjuk a kárpátaljaiakat - ahogy lehet...) |
|
Rendes Kis |
|
Mi ebben a kétkulacsosság ? Az oroszoknak is, meg az ukránoknak is beintünk, hogy ne ugráljanak. |
|