Téma: Kávé ! |
|
|
|
mackó |
|
Medgyessy azt mondta, hogy ott nyitni kell kávézót ... |
|
Békáscity |
|
Ki akar elvinni egy finom kávézásra Bécsbe ? |
|
|
Békáscity |
|
árából ítélve ez lehetne az én kávém - mert a frisen pörkölt/főtt kávé illatát jobban szeretem mint az ízét ! |
|
mackó |
|
Maximum autóbaleset után. |
|
|
katáng |
|
Vittem! Lehet, alváshiány lesz a vége...
|
|
|
|
keresztkem |
|
VALAMILYEN KÁVÉ mindenhol van.Persze nem mindegy, hogy milyen. Én emberemlékezet óta ilyen-olyan NESCAFÉ-kat viszek magammal bárhová megyek, mert abban vélem fölfedezni az otthoni kávék ízét és hatását.Persze azok is "megteszik" sokszor amiket ott lehet kapni, ahol vagyok sőt Olaszországban az eszpresszo-kávé még jobb is mint itthon. Igaz, ölég drága. Szlovákiában a Tátrában pl. hamarabb kaptam jó nescafé-t, már évtizedekkel ezelőtt, mint amilyeneket itthon lehetett kapni,bár a kávéivó tótok az ú.n. "törökös" kávét kedvelik, ami--ha van az emberben némi kávéivó rugalmasság, ami bennünk magyarokban többnyire NINCS meg, persze--nem is rossz.Csak türelem kell hozzá, amíg leülepszik a csésze aljára a kávészemcsék zöme.Ez persze nem presszókávé, az igaz, de a hatása sokszor jobb, mint egynémely itthoni lötty-nek. keresztkem |
|
tiszavirág |
|
Tényleg. Ha külföldre, vagy vidékre megyek, már előre el vagyok keseredve, hogy nem ihatom a szokásos reggeli kávémat a szokásos módon, nagy szertartással. Hálás vagyok, ha találok olyan kávézót, ahol mégis tudok jó kávét inni. Elég ritka helyzet. Ezzel így van a feleségem is. Egyszer Spanyolországba mentünk és már előre sopánkodtunk, hogy vajon találunk-e egy jó kávézót. A szállodánktól nem messze volt egy kávézó, a neve Jamaica. Nem reménykedtünk nagyon, de muszáj volt kávét inni. Mindkettőnk szeme felcsillant az első korty után. Heuréka, meg vagyunk mentve, itt jó a kávé, örömködtünk. Napjában többször is betértünk. Jamaicai kávét ittunk. Mi mást egy Jamaicában? Megtudakoltam, hogy árulnak-e kávét elvitelre. Készségesen hozták az árlapot, amelyen minden kávéról egy litánia volt fölsorolva, kezdve a lelőhelyéről, a pörkölés milyenségéről, a granulátum méretéről és még rengeteg mindenről. A jamaicai kávé ára a többszöröse volt a többi kávé árának. De persze azért vettünk belőle 2 kg-t. Sajnos hamar elfogyott. Magyarországon eddig még nem találtam forgalmazóra. |
|
|
|
|
|
|
mamácska |
|
Én pedig Portugáliában ittam nagyon finom kávét, ahol fahéjjal isszák.... Elképzelhetetlenül finom!!! |
|
onodij |
|
én az arab és afrikai kávékat szeretem nagyon |
|
mackó |
|
Volt szerencsém megkóstolni a Millenárison rendezett gasztronómiai kiállításon egy nepáli kávét. Hihetetlen finom volt. Erről a képről az az íz áradt most el a számban. (Ritkán kávézok, de az aromáját kedvelem.) |
|
|
|
katáng |
|
De szinte érzem az illatát! |
|