Téma: Olvastátok? (csak erős idegzetűeknek !) |
|
|
Cirus |
|
Éppen tegnap reggel néztem, mi történt ott, ma láttam ott embereket is. |
|
|
rafiki |
|
Milyen megható, ahogy ezek aggódnak Magyarországért. |
|
|
tótumfaktum |
|
Nem jó. Ez rasszista lenne, hiszen ő Frakk, a macskák réme!!
|
|
|
|
tótumfaktum |
|
Komondor lenne. Az állítólag csak fehérbe' van.. |
|
tótumfaktum |
|
Oké, de akkor legyen kutya mégiscsakinkább a kabalafigura. |
|
|
rafiki |
|
Úgy értettem, ha Geszti tervezte volna nem lenne akkora nyavalygás. Persze nem így nézne ki a puli, az is biztos. |
|
mamácska |
|
Ukrajna és Oroszország között a Krím félsziget orosz megszállása és annektálása óta kifejezetten fagyos a viszony. A két ország lényegében háborúban áll egymással, bár Oroszország sosem ismerte el, hogy hadi segítséget nyújtana a Kijev ellen harcoló kelet-ukrajnai moszkvabarát felkelőknek.
Ukrajnában továbbra is tartanak a további orosz inváziótól, ezért elhatározták, hogy a következő 3 évben fizikai határzárat építenek az ukrán-orosz határra.
Ők nem néhány menekülttől félnek, nem is lesz nekik elég 3, gúlába rakott NATO-drót, ahogy a magyar kormány csinálja a szerb határon. Az ukrán kerítés mellett tankok ellen védő árok is lesz, és a teljes szakaszon modern megfigyelőberendezéssel figyelik az esetleges ellenséges csapatmozgást.
Ukrajna és Oroszország közös határa 1974 kilométer hosszú, de a teljes szakaszon egyelőre nehéz lenne építeni, 410 kilométernyi ugyanis nem ukrán, hanem orosz és szeparatista ellenőrzés alatt áll. Az egész háborúban nagy gond, hogy a nyugati megfigyelők nagyon nehezen tudják követni, mi kel át ezen a határszakaszon.
Az építés költsége nagyjából 250 millió dollár, ami kábé 71,25 milliárd forint. Bár az ukrán köznyelvben falként hivatkoznak az épülő határzárra, nem lesz betonból a dolog. Az illetékesek szerint inkább csak egy érzékeny megfigyelő rendszer lesz a határon, és olyan szerkezetek, amikkel könnyebb megsemmisíteni a támadó csapatokat és a felszereléseiket.
A zár 2018-ra lesz kész, és azt mondják az ukránok, hogy ekkor már lehetetlen lesz, hogy fegyveres csapatok vagy katonai járművek illegálisan átkeljenek. (Le Devoir) |
|
|
|
mpd |
|
Őrsi Matyi kabalafigura volt??
|
|
|
|
|
mackó |
|
Szerintem tévedsz. Tiszta szívből utálom Gesztit, de amihez hozzányúl, van benne stílus és egyfajta érték. Politikai és egyéb hovatartozásától függetlenül.
Arról nem is beszélve, hogy a Gyárfás-féle vonulat jól idomul Gesztihez ... Ha még emlékszel pl. az elhíresült Napkeltére. |
|
rafiki |
|
Misa Mackó anno 1980 :: ő a ludas. |
|
rafiki |
|
Bezzeg, ha a Geszti tervezte volna (-:: |
|
mackó |
|
Vihar a biliben. Minden eddigi világverseny kabalafigurája giccses és jól bele is lehet kötni. Az más kérdés, hogy kis hazánkban ez a fajta viselkedésmód jól behatárolható irányból sporttá vált, s egyes személyek képesek órákat, heteket, hónapokat verdesni a semmin. |
|
mpd |
|
Vissza bizony. És milyen jól tették. Én Rafi kartácshoz csatlakozva arra lennék kíváncsi, mi a bánatnak minden eseményhez egy ilyen gagyi-giccsparádét rendszeresíteni? Jó, tudom, pénzek ide-oda, de mindenki jobban járna, ha csak úgy simán kifizetnénk a pályázat nyertesének, és nem rongálnánk a közízlést. |
|
orosz_hussalata |
|
Szerintem pedig tipikus nyivákolás olyan "újságíróktól", akik életükben nem csináltak semmit, csak mindent fikáznak.
És tudom, hogy a bábut visszavonták. |
|