Téma: Képek |
|
|
gajo |
|
Szerencsétlen gyerekek,csak a hülyeséget tanulják a NET-ről! |
|
|
|
|
gajo |
|
Kiskacsák odúból? |
|
|
|
|
gajo |
|
...szóval eredetileg madárles...
|
|
|
|
|
Late Devonian |
|
Felfedezték az Univerzum legnagyobb képződményét
Cimkék: csillagászat, fényév, kvazár, Rekord, Univerzum, világegyetem
A világegyetem legnagyobb ismert képződményét, aktív galaxismagok négymilliárd fényévnyi átmérőjű halmazát fedezték fel brit csillagászok. Olyan hatalmas, hogy létezése ellentmond a kozmológiai ismereteknek. A képződmény kvazárok (csillagszerű, azaz kvazisztelláris rádióforrások) nagy csoportja, extrafényes aktív galaxismagok halmaza, amelyeket szupermasszív központi fekete lyukak hevítenek.
A csillagászok évtizedekkel ezelőtt fedezték fel, hogy a kvazárok hajlamosak csoportokba tömörülni, sok esetben e halmazok átmérője meghaladja a 600 millió fényévet. A Közép-Lancashire-i Egyetem kutatói Roger Clowes irányításával a digitális égboltfelmérési projekt (Sloan Sky Digital Survey) felvételeit vizsgálva azonban egy egészen más kategóriába tartozó képződményre bukkantak, hiszen a halmazt 73 kvazár alkotja. Kiterjedése a legtöbb irányban eléri az 1,6 milliárd fényévet, a legszélesebb részén pedig a 4 milliárd fényévet. Összehasonlításképp, a Tejútrendszer átmérője százezer fényév és legközelebbi galaktikus szomszédjától, az Andromédától 2,5 millió fényév választja el. |
|
|
Late Devonian |
|
Nem hiszem. Szerintem, csak az előremutató direktívákat mondogatja, emelkedett légkörben... S aki nem tudja majd visszaidézni, az halálfia. Ezért jegyzetelnek ..
|
|
mpd |
|
Ez egy operatív törzs lehet, már a cerucákról-jegyzetfüzetekről gondolom.... |
|
|
|
|
|
|
|