Téma: Láttátok? (2) |
|
|
pandala |
|
Hmmm, érdekes a jobb alsó sarokban levő grafikon!! .... |
|
|
pandala |
|
elérte a 100000-et a regisztrált megbetegedések száma .... |
|
pandala |
|
nah, már szerepel ezen is a nálunk tartózkodó két iráni diák is .... |
|
|
|
pandala |
|
(( A Tanácsköztársaság hívei meg, gondolom, kushadtak a sarokban, ha épp' nem is voltak bebörtönözve .. )) |
|
pandala |
|
Dehogy!! A "baloldaliak" le sem mondanák az ilyesmit, hisz' meg sem hirdetnék az ünneplést...
|
|
tiszavirág |
|
De csak a jobboldaliak. A baloldaliak esős napon lemondják a tüntiket.
|
|
pandala |
|
Manapság sem mondanák le, hogyha román kitakarodásról lenne szó ... ;-)) Példul, Erdélyből ... :-D
|
|
|
|
|
|
|
|
tiszavirág |
|
"muszáj néhány alapfogalmat alaposan megtanulni/megérteni, különben többnyire nem lehet megérteni a gép kérdéseit sem" -írod.
Na ez a nagy baj. Általában nem értem meg a gép kérdéseit. Ma esetleg "megoldok" valamit, például eltűntetem a zárolási képernyőt, fogalmam sincs, hogy végülis hogyan oldottam meg? Nem tudnám reprodukálni. A nulláról indulok a következő alkalomkor is. Nem marad meg a fejemben az út. Ráadásul ez a "reflektorfény" annyira szürreális volt, hogy azóta is azon gondolkodom, hogy miért az volt a megoldás a zárolási képernyő eltüntetésében?
De azt látom, hogy a gyerekeim is csak tapogatóznak az informatika világában, pedig ők egy másik korosztály és mindegyik naponta használja a gépet a munkájához, bár ők sem informatikusok, de jobban eligazodnak a használati útmutatókban, mint én.
|
|
pandala |
|
Akkor egyértelmű. Azért került fel rá a Microsoft Edge. És persze, az alapértelmezett böngésző beállítás is azért változott meg az Edge-re. |
|
tiszavirág |
|
"ha az informatikusod frissítette a teljes korábbi Windows-odat Windows10-esre! ...."
Képzeld, azt nem az informatikus, hanem én csináltam. Úgy történt, hogy már nem emlékszem rá, hogy mikor, de vagy 4-5 évvel ezelőtt vettem ezt a laptopot, amin most pötyögök, amivel együtt járt egy már szintén a feledés homályába veszett Windows talán 7 vagy 8 ? Lehet, hogy 1 évet is ódzkodtam a beüzemelésétől, a régi számítógépemen dolgoztam, de ott meg mindig kijött egy figyelmeztetés, hogy már nem frissítik a rendszert. Ez is eltartott egy pár évig. Végül elhatároztam, hogy menjen a Microsoft a francba, beüzemeltetem a laptopot. Épp a beüzemeltetés időpontjában a Microsoft állandóan a Windows 10-t hirdette, napjában többször is jött a kis ablak, hogy most ingyenesen letölthető. Az informatikus is és egy haverom is szidta a Windows 10- t, mint a bokrot, nagyon lebeszéltek róla, hogy alkalmazzam. A haverom napjában tízszer is elszidta a Windows 10- t. Azt gondoltam, nem mindegy nekem, hogy a Windows 7 (8?)- hoz, vagy a Windows 10- hez vagyok hülye? Ez is, az is új volt nekem, más mint a korábbi (amit szerettem, de már fogalmam sincs mi volt a neve), biztos a Windows 10 a jövő és egyszer csak letöltöttem.
|
|
pandala |
|
Igen, valószínűleg az történhetett, hogy valamilyen frissítés után a Microsoft Edge magához "rendelte" az ""Internet kezelését"".... S onnantól már minden olyan fájltípust ő nyit meg, amire valamely más bögésző volt korábban beállítva! ....
Elvileg, fel kellett valamikor jönnie egy ezt megerősítő kérdésnek... S ezt leokéztad, valszeg. De még az sem 100%, hogy volt ilyen felugró ablak. Pl., ha az informatikusod frissítette a teljes korábbi Windows-odat Windows10-esre! ....
A számítógép pont olyan mint egy ember!! De azér', sokkal kiszámíthatóbb!! .... |
|
pandala |
|
Há' ja, a Windows-nak is megvan az a tulajdonsága, ami egy idő után már galibát is okozhat... Rugalmas, 'adaptív', személyre szabható .... És ebből következik tkp. az, hogy muszáj néhány alapfogalmat alaposan megtanulni/megérteni, különben többnyire nem lehet megérteni a gép kérdéseit sem! Ezért ez nagyon fontos. És/de azok után már minden egyszerűbb lehet a Windows kezelésénél .... Olyanokra gondolok, mint pl. Desktop, *Start gomb/Start menu, Taskbar, Shortcut, Default program, .. Persze, neked a magyar kellene, mert olyan Windows-od van. De, azért írtam az angolt, mert nem vagyok benne biztos, hogy a magyar Windows-ban melyiknek mi a pontos megfelelője... Nem mindig egy az egyes a "fordítás" ... Ha találok egy egyszerű, nem elbonyolított összefoglalót, akkor majd beteszem ide a linkjét!....
*) Azt a "kis néggyé osztott ablak" jelzésű gombot hívják így. |
|
tiszavirág |
|
Bár most rákattintottam a bal alsó sarokban lévő kis néggyé osztott ablakra bal gombbal, előjött egy hosszú lista, legelsőnél "Leggyakrabban használt":
Microsoft Edge Outlook 2013 Fájlkezelő Word 2013 Fényképek Excel 2013
|
|
tiszavirág |
|
Lehet, hogy van ez a nyomorult Edge a gépemen (bár ki tudja? ), de valahogy azt gondolom, hogy az Explorerrel megy a tényleges munka. De van a gépemen Firefox is, Chrome is, de ha ezeket akarom használni, azokat külön elő kell hívni. Azt hiszem, hogy az informatikus, aki a gépet valamikor beüzemelte, az Explorert jelölte meg alapnak, bár ki tudja, hogy van- e ilyen? És azt sem tudom, ha átváltok Chrome- ra vagy Firefoxra, nem okoz- e az valamiféle kalamajkát?
Nehéz dolog ez az informatika. Legalább is nekem.
|
|
|
|