Téma: Fa Nándor újra tengerre szállna |
|
mackó |
|
Olvastam, csak az bosszant, hogy elég sok vereséget is összeszedett ... |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
A harmadik helyezett Beyou sem igen tud "kikötni" mert már vagy két napja szembeszélben kellett mennie... most meg nem fúj neki túlságosan... De már csak 116 mérföldje van hátra ... |
|
Felkesz Deneverr |
|
Konrádék "megszívták" a partközeli hajókázást... Bár, az is lehet, hogy a másik útvonallal sem jártak volna sokkal jobban az elmúlt időszakban ...
|
|
mackó |
|
Igen, szépen "beékelődött " kettejük közé szinte féltávra ... |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Egy ideig, de nem sokkal gyengébb... Na meg valszeg, elindulhat ő is abba az irányba, amelyikbe végül Lajos is menetel. De Nándi már valamivel hamarabb elkezdheti az irányváltást... aszem... Lassan pont középen lesz Nándi a Lajos - Erik távolságon belül! (cca ezer - ezer mérföld )
|
|
mackó |
|
Gyenge szeleknek nézünk elébe, de legalább egy kicsit nyugisabb időszak jöhet Nándinak ... |
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
( De ez a csúszka csak akkor látszik, ha a széltérkép be van kapcsolva .. ) |
|
Felkesz Deneverr |
|
Általában egyezik... A felső-középső szélcsúszkával van némi gond .. Ott pl. az idő FR, azaz francúzban van írva... máshol meg általában UTC ... |
|
gajo |
|
A térkp nemigen egyezik az írt adatokkal. |
|
gajo |
|
A két Jean meg beszélget! |
|
gajo |
|
Most keresztezi. |
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Kábé 140 mérföld megtétele után Nándi eléri (keresztezi!?) saját két hónappal ezelőtti útvonalát! .. :-)
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Idézet: „Mire fölnéztem, mögöttem porzott a víz, és hiába ejtettem tovább, már nem tudtam szél felöli oldalra áthúzni a lobogó, kaotikus bugyrot, vitte a szél kifelé. Nincs mese, le kell húzni szél alá, ami kockázatos, mert könnyen belemegy a vízbe. Félig lent volt, mikor rám tört 30 csomó és iszonyúan küzdöttem a vitorláért. Lerángattam a fedélzetre, de az kevés, onnét viszi, be kell alulra gyűrni valahogy. Feküdtem a vitorlán, hogy ne vigye el a szél, a fölső 5 méter nem jött le, valahol elakadt a felhúzó, a fedélzeti nyílás alattam és a vitorla alatt van. Valahogy félretúrtam magam is és a vitorla kupacot is, félig felnyitottam a fedelet és kezdtem begyűrni, amit tudtam. A C1 nem egy vékony, könnyű vitorla, irdatlan módon elakad mindenben, nehezen adja magát. Végül nem kevés víz társaságában lent volt az a rész, ami lent volt. Kibogoztam a felhúzót lerángattam a maradék hurkát, beszedtem a köteleket és lezártam a fedelet. Most ott van egy hasznavehetetlen kupacban az egész, de legalább megvan. Valamikor, ha gyenge szél lesz, megpróbálom úgy visszavarázsolni az árbocra, hogy húzás közben rendezem a vitorlát, föltekerem, amit tudok és kibogozom a középső részt, ahol jól magára zárt” – fejtette ki.
http://molcsapat.hu/2017/01/fa-nandor-soha-ne-bizz-egy-felhoben/ |
|
Felkesz Deneverr |
|
Doldrums neki is jön majd, mint ahogy Lajosnak is jött, sz'al nem árt néhány mérföld előnyt betárazni! (Most már 683. Fújjad, Nándi!) |
|
gajo |
|
Na, erre számítottam, Nándi most 46-tal hasít, a közvetlen ellenfelek csak poroszkálnak. |
|
|