Téma: Az élet nagy kérdései |
|
|
panda |
|
légy résen, a nemzetközi helyzet fokozódik
|
|
keresztkem |
|
Korrekció javaslat: A " köd hömpölyög Göd és Gödöllő fölött" helyett talán inkább:
" köd hömpölyög Göd mÖg Gödöllő fölött" kéne..talán!? k.k.
|
|
keresztkem |
|
Ősz tököt lök föl Föld fölött ődöngő ölyv kölyök... k.k. |
|
|
|
Békáscity |
|
köd hömpölyög Göd és Gödöllő fölött |
|
panda |
|
Who Will Take My Dreams Away ?
I can't give you all my dreams Nor the life I live. You and I know what friendship means, That's all we got to give.
Who will take your dreams away Takes your soul another day. What can never be lost is gone, They've stolen it away.
Please, don't stand too close to me, Can you hear my heart? Take my warmth and lean on me When we're not apart.
Now our mission is complete And our friends are here. Evil things brought down by the light, Life goes on until the end. |
|
|
tiszavirág |
|
Nagy eső volt és órákig erősen esett, nemcsak a Kerepesi úton, de Dél-Budán is és Gödön is. |
|
mpd |
|
Én meg, a telóm el. Bepárásodott és kikapcsolt. |
|
Cirus |
|
Meg, vagy eláztál? Mer nem mindegy |
|
|
mpd |
|
Köszönöm!! A Kerepesi úton áztam meg, de egyesek kétségbevonták. Mármostan elbizonytalanodtam, nem valamiféle érzékcsalódás áldozata lettem? |
|
Cirus |
|
Volt. Mifelénk eléggé esett. |
|
mpd |
|
Volt-e eső pénteken este butapesten? |
|
panda |
|
Hány éretlen gyümölcs van még a selyemzsinór fán?... |
|
keresztkem |
|
Nyilván NEM UGYANAZ(!), aminthogy kérdezni vagy álkérdésekkel tudálékoskodni-okoskodni sem ugynaz--mint tudjuk. keresztkem |
|
panda |
|
selyemzsinórt kapni vagy selymes zsinórt kapni, az ugyanaz?? ... |
|
mpd |
|
Értettem. Gyümölcs = termés, tágabban: pozitív eredmény |
|
keresztkem |
|
Stimmel.Nem is írtam "gyümölcsnek", hanem azt írtam: egy zöld-cserje--mondtam így-- gyömölcs(I)sége.AZAZ: A NÖVÉNY NÁSZÁNAK "ivadéki-áldása".Aminthogy az embergyermek is X nő és Y férfi szerelmének "GYÜMÖLCS"-e--kissé költőien fogalmazva.Irtam "azt" is: "NEM KONYHANYELVEN" szóló fogalomhasználattal gondoltam a dolgot. keresztkém |
|
mpd |
|
Igen. Eleinte lágyszárút akartam írni, de aztán máshogy alakult. Hagyjuk ki a morfológia szót. Mint hogyha ott se lenne. |
|
Rendes Kis |
|
Én nem értek a taxonómiához, de szerintem a morfológia alaktan, az egynyáriság meg nem alak. |
|
mpd |
|
Közelítsünk morfológiailag. Egynyári növények termését nemigen szoktuk gyümölcsnek nevezni. |
|
|