Téma: Fa Nándor újra tengerre szállna |
|
mackó |
|
Sajnos belecsöppent a totális szélcsendbe, ráadásul az is szemből fúj ( ). Sebaj, legalább aludhat egy rendeset ... |
|
R.András |
|
Szerintem téves volt a meteo előrejelzés. Az éles irányváltás előtti órákban még úgy mutatták, mintha arrafelé is volna egy szélcsík. |
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Jó lenne, ha Erikkel szemben stabilizálódna legalább 700 mérföld környéken a különbség... Az elég biztonságos távolságnak tűnik a 8. hely megtartásához... ( Nagyon feljött. Ha jól emlékszem, volt cca 1300 mérföldnél is nagyobb a különbség! .. :--( )
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Remélem nincs. Én úgy látom, hogy most döntötte el, hogy neki is 'muszáj' azon a nyomvonalon mennie, ahol a 4 évvel ezelőtti győztes, ill. ahol most Alexék is mentek korábban ... Túl nagy az a 'szélcsendes' vidék, ami előtte fekszik .. Balról meg nemigen kerülheti, mert arrafele meg túl sok szembeszeles terület látsik... a'szem. De, lehet, hogy másképp' vann
|
|
gajo |
|
Nem értem miért fordult élesen jobbra? Csak nincs valami baj? |
|
R.András |
|
Igen ! Most volt a 20. évfordulója, hogy 1 földkerülő vitorlázó elveszett a tengeren ! |
|
mackó |
|
A lényeg, hogy jöjjön haza épségben. Jó az úgy is, ha lassabban ... |
|
R.András |
|
Két vitorlája is tönkrement útközben, lehet hogy bizonyos fajta szeleknél azok hiányzanak. Meg ő maga is mondta, hogy elfáradt, emiatt lehet hogy energiatakarékosabb megoldást választ. Meg azt is mondta, hogy nem akar kockáztatni. |
|
mackó |
|
Elég erős szelek fújnak most arrafelé, mégsem halad elég gyorsan. Lehet, a hajója nem bírja ... |
|
R.András |
|
Nem ijedt meg a vihartól - meglovagolta |
|
Felkesz Deneverr |
|
húúúúú, Nándi megy mint a szélvész!! 17.3 csomó! Ha neki is lennének 'bajusz-tappancsai', akkor ez simán 20 csomó feletti sebesség lenne! Hajrá, hajrá, hajrá! Na, de azé', fő a biztonság!...
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Vagyis inkébb úgy, mint az első helyen levő Armel... :-D Ahová mostanra jutott, ott befordulhat egy olyan irányba, hogy praktice kábé egy napig nem is fog kelleni majd irányt változtatnia!... Vagy, mégis.
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Lehet, nincs más lehetőség, mint előre "menekülni" ... Gondolom, úgy fogja csinálni mint ahogy korábban a most 5. helyen menő Jean... "Szorosan" a sziget mellett, jobbról...
|
|
R.András |
|
Most pont arra mutat az orra, ahol pár óra múlva 47 csomós vihar lesz ... |
|
Felkesz Deneverr |
|
Jobbról! Ráment a legutóbbi győztes útvonalára!! Hajrá...............
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
hümm, lehet h csak kikerülte azt az iciripici-szeles zónát... no, 10 perc és megtudjuk... ( Igazán küldhetne sms-t az akciói miértjeiről!! .. )
|
|
|
|
mackó |
|
Mégis jobbos lesz belőle ... |
|
Felkesz Deneverr |
|
Na meg, ha minden jól megy, akkor talán ebből az irányból menve nem kell majd annyit hátszelekkel bajlódnia. Reméljük! .. |
|
R.András |
|
Szerintem arra számít, hogy a vihar az orra előtt vonul el ! |
|
|