Téma: Fa Nándor újra tengerre szállna |
|
Felkesz Deneverr |
|
Na, már meg is dőlt az "elméletem".. Conrad dél felé korrigál. Remélem, én vagyok a hülye. Lehet, hogy arra számít, hogy hosszabb távon is az a kisebbik rossz... Vagy, a trackingból valamit nem lehet megállapítani, s akkor azé' én is okos maradhatok ..
|
|
R.András |
|
Azt hiszem, csak annyi a tiltott zónába belépés büntetése, hogy vissza kell menni a zónában a határsértés pontja elé és ott lehet újra visszalépni a versenyterületre. A most 4. Jean-Pierre futott bele Madagaszkár alatt csúnyán a tilosba. Szerintem Nándit igazságtalanul büntették: eredetileg még időben irányt változtatott és csak a büntető vargabetű közben lépett be a tilos területre. De az is lehet, hogy az online térkép pontatlan. |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
na, ez az "elmélet"(em), de mindjárt meglásssuk szümünkel, hogy... 12h-kor jön a friss tacking! |
|
Felkesz Deneverr |
|
Nekem úgy tűnik, hogy Nándinak most egy darabig "jó dolga" lesz... A nagyobb szelek talán már nem érik utol, és elég helye lett most így ahhoz is, hogy szükség esetén megint inkább egy kissé délfelé mehessen, ha kell... Conrad meg "telibetalálja" a forgó szél szemét, és ő dél felé már nem mehet, mert ott most éppen már szembejön vele a fú ...
|
|
gajo |
|
Ilyenkor jönnek a váratlan, más irányú széllökések. |
|
gajo |
|
Most ért egy nagyon kellemetlen övezetbe, erős ellentéte irányú szelek fújnak. Talán Nándor megúszta. Sikerült kicsit javítani.
|
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Próbáltam kiókumulálni, hogy vajon mi lesz a következő 48 órában (is).... de hát, ez sem egyszarvú .. Elvileg, Nándinak kedvez, de hát csak a trackingen... A valóság más is lehet... akárcsak eddig ..
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Jajja, kábé max 1.5 mérföld mélység, és kábé 3 mérföld szélesség.... Ha jól értem, épp' akkor rommlott el mindkét!! GPS műszere... Ennek a valószínűsége 0, gyakorlatilag .. |
|
gajo |
|
Azokat nem, de mit csinálhat az élőlényekkel? |
|
gajo |
|
Én sem vettem észre, pedig többször is néztem, csak erős nagyítással lehet felfedezni.
|
|
gajo |
|
175, Konrádot elkapja a vihar, Nándi talán kicsúszik. |
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Jé, ezt nem is vettem észre!!.... Csinált ott egy kisebb "kört"! Csak kizúmolva látszik, hogy nem csak egyszerűen "visszapattant" a határvonalról.... |
|
|
|
gajo |
|
" a magyar versenyző tiltott területre tévedt, ezért büntetésre számíthat. A térképen meghúzott vonalat azért tilos átlépni, mert attól délre már nagy a jéghegyveszély, ezért nem biztonságos, így Fa Nándor, aki csak rövid időre hatolt be a tiltott telültre, nemcsak időt veszített, de vélhetően meg is büntetik érte."
http://www.origo.hu/sport/20170101-fa-nandor-vitorlazas-buntetes-vendee-globe ...
Hozzászólás: Szakértelem2017.01.01. 16:48:45
Amelyik meg meri büntetni, annak le lesz törve a keze.
|
|
gajo |
|
Vegyszereknél mi lehet a teendő? |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Kötelezővé kellene tenni önmegsemmisítő beépítését, valami olyat pl. amitől legalább lesüllyedne a mélybe ....
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Hmm, ez egyre vészesebb, már csak 174 mérföld ... Hajráááááá, Nándi!!!
|
|