Téma: Perek |
|
tiszavirág |
|
Nehogy elfelejtsük!
https://pestisracok.hu/horthy-ugy-lauder-nekiment-orbannak-es-jelezte-sohasem ...
"Bosszú Sukoró miatt Emlékezetes, Lauder és amerikai–izraeli befektetőtársai 2008. május 21-én az Országházban találkoztak Gyurcsány Ferenc akkori kormányfővel és Bajnai Gordon gazdasági miniszterrel, s azért lobbiztak, hogy a kaszinóberuházás céljára kiszemelt sukorói ingatlanegyüttes tulajdonjogát cserével szerezhessék meg, így elkerülve a pályázat esetén megjelenő vetélytársakat. Gyurcsányék teljesítették a befektetők óhaját. A Kúria azonban 2012-ben semmisnek és érvénytelennek mondta ki a csereszerződést. Mivel a befektetők nem rendelkeztek jogszerű ingatlanokkal, a magyar állam 2011-ben felmondta a koncessziós szerződést. A Fővárosi Ítélőtábla 2015-ben 131 millió forintnyi késedelmi kötbér megfizetésére kötelezte Lauder cégét, amiért megszegte a kaszinókoncessziós szerződést. Az ítélet szerint az üzletembernek magánvagyonával kell kezeskednie az összeg megfizetéséért. A hazaiak mellett külföldön is folyt egy Sukoró-per. Lauderék egy washingtoni választott bíróság előtt százmilliárd forintra perelték a magyar államot, amiért az szerintük jogellenesen kisajátította a beruházásukat, és megfosztotta őket a kaszinóépítés lehetőségétől. A washingtoni bíróság 2014-ben elutasította a keresetet, és kimondta: a magyar állam semmilyen közhatalmi eszközzel nem sajátította ki vagy gátolta a beruházást, jóhiszeműen és szerződésszerűen járt el, és nem sértette meg a befektetésvédelmi egyezményt. Lauderék eddig három jogerős pert vesztettek Sukoró-ügyben.Az sem mellékes, hogy a kaszinómutyi kapcsán indult büntetőügyben a vagyonkezelő két korábbi vezetőjét, Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot a napokban letöltendő börtönbüntetésre ítélte a Kúria." /kiemelések tőlem/ |
|
pandala |
|
:-D "Itt a bizonyíték: Vágó István nem kultúrember, csak egy alpári prosztó a térről 2019-12-10 Nagy öröm érte Vágó Istvánt, a DK házi tömegközlekedési járműszakértőjét, mert a bíróság kimondta: a Lokál megalapozatlanul idézte portálunk cikkét, miszerint ő fent lett volna Czeglédy Csaba “fizetési listáján”. Vágó és szellemi (ha volna nekik olyan) tejtestvérei szerint mindebből az következik, hogy én, mármint a PestiSrácok.hu főszerkesztője édesanyámmal élek szexuális életet. Ez az utánozhatatlanul emelkedett színvonal új megvilágításba helyezi Vágó, Gyurcsány, Vicsek Ferenc és Karácsony Gergely, továbbá néhány nagyhangú színész kultúrharcát a fővárosi színházak állami támogatásának elköltési jogáért, és minden kétséget kizáróan, újfent bebizonyítja, hogy a kultúra egyedüli letéteményese ebben az országban kizárólag a fent nevezettek köre. ...." https://pestisracok.hu/itt-a-bizonyitek-vago-istvan-nem-kulturember-csak-egy- ...
|
|
|
tiszavirág |
|
Így kell ezt csinálni!
Felmentette másodfokon a bíróság a Szeviép-ügy vádlottait
https://mandiner.hu/cikk/20191213_felmentette_masodfokon_a_birosag_a_szeviep_ ...
"A felszámolási eljárás során hozzávetőlegesen 6,5 milliárd forint hitelezői igényt vettek nyilvántartásba."
Tehát 6,5 milliárd azaz 6.500.000.000 Ft átvándorolt valaki más zsebébe.
"...de ennek ellenére nem végezte el a bizonyítást a szükséges mértékben."
"...a vállalkozás teljes gazdálkodását kellett volna vizsgálni, melyhez szükség lett volna a teljes iratanyag, könyvelés, analitika lefoglalására, és azok értékelésére egy szakértői csoport által."
Kinek van erre energiája? No meg pénze? |
|
|
|
|
|
|
tiszavirág |
|
Schiffer lett Karácsony védőügyvédje
https://mandiner.hu/cikk/20191114_schiffer_lett_karacsony_vedougyvedje
"A főpolgármester ellen Tiborcz István kezdeményezett személyiségi jogi pert, a „Tiborcz-adó” elnevezése miatt."
Na végre! Hiányoltam! Remélem Tiborcz is jól felkészül rá! Egy civil nem köteles eltűrni ekkora pofátlanságot. Persze az is fontos, hogy ki lesz a bíró. Nem tudom hányszor lehet elutasítani a bírót, mondván, hogy elfogult, de ha lehet, én azt a kvótát maximálisan kihasználnám. Ha mégis nyerne Karácsony, akkor én a legközelebbi korrupcióellenes törvényt Lackner- Gajda törvénynek nevezném el. |
|
tiszavirág |
|
Ebben nem értek egyet veled. Ha nem nyerte meg, mint írod, akkor miért mondta a Sajtóklubban, hogy megnyerte? Ha mégis megnyerte, akkor pedig miért nem örömködött rajta? A másik oldal szakmányban perel és örömködik, ha a polgári oldal elvesztette a pert. Ebben igazán nem kellene nyuszinak lenni ! |
|
pandala |
|
Mert nem nyerte meg! Semmi értelme nem lett volna tovább rágni a gittet. Mit tehetett volna? Írt volna egy cikket arról, hogy Blanka elvesztette a pert, amit ellene indított?? .. Felhívhatta volna a barátait, hogy mi törpént? Elküldhette volna nekik a bírósági végzést, hogy írják meg sok-sok ojságban a hatalmas semmit? ... Hatalmas cikk lett volna, tényleg ..
Leírtam mindent, szerintem érthetően.
|
|
tiszavirág |
|
De könyörgök! Miért nem vette Bencsik a fáradtságot, hogy széltében- hosszában terjessze, hogy a pert megnyerte, ha valóban megnyerte? Na ezért győznek ezek a rohadék globalisták. Ők bezzeg a nap 24 órájában rikácsolják, ha valami pert megnyernek, a mi oldalunkon pedig megy a nagy lustálkodás. |
|
pandala |
|
A Bayeré az érdekesebb lesz, mert a bíróság szeptemberben arra kötelezte Bayert, hogy kérjen bocsánatot Blankától.... Bayer meg, ezt megtagadta valami olyasmivel, hogy ha majd Blanka bocsánatot kér 10 milla magyartól, na majd akkor ő is bocsánatot kér Blankától .. |
|
pandala |
|
Szerintem azért, mert valóban nincs infó a dologról az Interneten. Mégpedig a következők miatt, szvsz. 1. Ha jól értem, ez is egy "magánvádas" per volt, sz'al ha Bencsik nem vette a fáradságot, hogy elterjessze az "eredményt", akkor jóformán mégcsak csak infót sem szerezhettek mások az utolsó trágyalásról... ;-) /Legalábbis, elvileg./ 2. Addig, amíg még lehetett, a sajt ó ezen is, meg még a Bayer-félén is csámcsogott egy jót! (Többnyire persze csak a jobalsiék sajtja!) Aztán, amikor megszűnt az ügy, akkor a jobalsi sajtónak már nem volt 'érdeke' beszámolni Blanka vesztett* peréről ... 3. Amúgy is röhejes volt az egész. Az szerintem lehetetlen h Blanka ügyvédje ne tudta volna már előre, hogy nem állja meg a vád a helyét! Ugyanis, az inkriminált mondat** eleve nem jelentette azt, hogy Bencsik leribancozta volna Blankát. De hát, van az a pénz, amelyért bármely jobalsi elfelejti a magyar nyelvet! Egy ügyvéd meg pláne!!
*( Szerintem, inkább a "vesztett" a helyes megnevezés általánosságban, mert a felperes "számít".... Persze, Bencsiktől sem kell elvenni a jogát, hogy úgy fogalmazzon, ahogy... "Megnyerte", az ő szemszögéből nézve. )
**( Valami olyasmi volt az inkriminált Faßbook-bejegyzésben, hogy: "aki úgy beszél mint egy ribanc, az ne csodálkozzon azon hogyha úgy beszélnek vele mint egy ribanccal" )
|
|
|
|
|
|
|
pandala |
|
Amúgy, tökmindegy, hogy 'hanyadfok', hiszen az egész cikk csak arról h mit írt Klári a Facebookján... És, hogy mit csinál(t) a pénzzel... Ha Klári hazudott, akkor az valszeg ki fog derülni...
|
|
pandala |
|
Ezzel, kivételesen, nincs probléma, mert ott van a dátum a cím alatt, középen : .... ma 18:35 .... Itt, ebben a mezőben, holnap már a konkrétan a mai dátum és időpont fog szerepelni.
|
|
pandala |
|
Jó sokáig el fog húzódni a per, gondolom... Gyárfás nincs előzetesben, sz'al mindenki ráér... Állítólag novemberben lesz az első trágyalás (sicc!), de az még csak valmai iratismertetési formális cucc lesz ..
|
|
tiszavirág |
|
Most látok egy dátumot a linkben, de a cikkben sehol.
|
|
|
|