Téma: Fa Nándor újra tengerre szállna |
|
|
gajo |
|
" a magyar versenyző tiltott területre tévedt, ezért büntetésre számíthat. A térképen meghúzott vonalat azért tilos átlépni, mert attól délre már nagy a jéghegyveszély, ezért nem biztonságos, így Fa Nándor, aki csak rövid időre hatolt be a tiltott telültre, nemcsak időt veszített, de vélhetően meg is büntetik érte."
http://www.origo.hu/sport/20170101-fa-nandor-vitorlazas-buntetes-vendee-globe ...
Hozzászólás: Szakértelem2017.01.01. 16:48:45
Amelyik meg meri büntetni, annak le lesz törve a keze.
|
|
gajo |
|
Vegyszereknél mi lehet a teendő? |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Kötelezővé kellene tenni önmegsemmisítő beépítését, valami olyat pl. amitől legalább lesüllyedne a mélybe ....
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Hmm, ez egyre vészesebb, már csak 174 mérföld ... Hajráááááá, Nándi!!!
|
|
gajo |
|
Nándi nemrégen lépte át a dátumválasztót, jó "későn" jön az új év. Nálunk már régen tavaly lesz. |
|
gajo |
|
Na, nem offolok, de ezt még ideteszem. Ilyennel ütközhetett:
|
|
gajo |
|
Szóval, nem csak a pet palackok...:
|
|
gajo |
|
Nem tudsz valami jó tengerész ráolvasást? |
|
Felkesz Deneverr |
|
Ha jól látom, azé' kábé 8-9 óra múlva Konrád kap majd egy kis "majdnem" szembeszelet! Nem oda Buda, Nándi!!
|
|
gajo |
|
Nagyobb vitorlafelület esetén Konrádnak kedvez a szellő, Nándi a viharban jobb! |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Ha neki most majd nem kell "pattognia" mint Nándinak, akkor már lehet hogy nem áll már vissza a 400 mérföld (közeli) különbség ... :-( Hacsek a viharos időszakban meg nem táltosodik Magyarország szelleme! |
|
gajo |
|
Megint közelebb került 271 tm. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Az lesz majd a döntő, mikor mindkettőjüket eléri majd a kábé 28-48 órán belüli viharos időszak!... |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
egyszerre kell használni a kettőt, ha jól emlékszem. De lehet, hogy csak a mentőcsónakhoz kell egy kisebb... Bár, úgy rémlik, inkább az elsőről van szó, és a főhajó esetén...
|
|
gajo |
|
Talán a viharos kikötésnél is használnak valami hasonló.... |
|
gajo |
|
Nagyon nyomul ez a Konrád, ha jól számoltam 15.00-kor csak 288-al van lemaradva. Nándi 36 mérföldet tett meg az utolsó négy órában, ez a kis nyikhaj meg 50-et. Nem tudom Nndor miért lassult le? Egy nap alatt mindössze 192 mérföldet tett meg. Csak nincs valami baj?
|
|
Felkesz Deneverr |
|
valahol olvastam, hogy kétféle van, és mind a kettőnek a hajón kell lennie! Az egyik arra való, amit te is írtál... A másik pedig,.. azt elfelejtettem.. |
|
gajo |
|
...bár igazad lenne... Talán a Balatonon is lehetne használni, csak nincs értelme, hamar elérnéd a partot. Tulajdonképpen nem rögzíti a hajót, csak szembefordítja a széllel és a hullámokkal. Az utolsó "kormányzási" lehetőség.
|
|
|
R.András |
|
Jó találmány, de a Balatonon nincs rá szükség ... |
|
|