Téma: Olvastátok ? |
|
pandala |
|
Hehehh, nem, tényleg nem, szinte semmi szabadsága sincsen nem a zMTA-nak .... fújj, fidesz !!
"„(1) Az Akadémia az e törvényben meghatározott feladatainak ellátása céljából közfinanszírozású intézményeket létesít és működtet, amelyek felett irányítási jogot gyakorol, valamint - a 23. § (6) bekezdésében foglaltak szerint - gazdasági társaságokat létesíthet, amelyek tulajdonosi jogát gyakorolja. Az Akadémia a tudományért, művészetért tevékenykedő más szervezeteket is támogathat.”"
|
|
|
tiszavirág |
|
Ez az?
1994. évi XL. törvény a Magyar Tudományos Akadémiáról * A Magyar Tudományos Akadémiát a nemzet a magyar nyelv ápolására, a tudomány szolgálatára hozta létre. Jogos társadalmi igény, hogy a magyar tudományosság nagy múltú nemzeti intézményének működési és tevékenységi szabadsága - a tudományt művelő és képviselő más intézmények autonómiáját nem csorbítva - önkormányzati jogainak törvényi megerősítésével kiszélesedjék, belső életének demokratizmusa erősödjék. Ennek érdekében az Országgyűlés a következő törvényt alkotja: A Magyar Tudományos Akadémia jogállásáról 1. § * (1) A Magyar Tudományos Akadémia (a továbbiakban: Akadémia) önkormányzati elven alapuló, jogi személyként működő köztestület, amely a tudomány művelésével, támogatásával és képviseletével kapcsolatos országos közfeladatokat lát el. (2) Az Akadémiát a 6. § szerinti akadémikus, valamint a 7. § szerinti nem akadémikus köztestületi tagok alkotják. (3) Az Akadémia akadémikus tagjai köztestületi jogaikat közvetlen részvétel útján, a nem akadémikus köztestületi tagok pedig - a jelen törvényben és az Akadémia Alapszabályában (a továbbiakban: Alapszabály) meghatározott módon - képviselet útján gyakorolják.
(4) Az Akadémia mint köztestület, valamint az akadémiai kutatóhálózat működésének feltételeit közvetlenül érintő jogszabályok, programok, intézkedések, továbbá a közfeladatainak ellátását érintő jogszabályok, állami programok és intézkedések előkészítésekor az Akadémia véleményét ki kell kérni.
2. § * (1) Az Akadémia az e törvényben meghatározott feladatainak ellátása céljából közfinanszírozású kutatóhálózatot, kiszolgáló és egyéb intézményeket létesít és működtet, amelyek felett irányítási jogot gyakorol, valamint - a 23. § (6) bekezdésében foglaltak szerint - gazdasági társaságokat létesíthet, amelyek tulajdonosi jogát gyakorolja. Az Akadémia a tudományért, művészetért tevékenykedő más szervezeteket is támogathat. |
|
pandala |
|
hát, ez fura, ilyesmi nekem max. csak akkor jön elő, hogyha a megnyiló lapon még ráklikkelek a "Megnyitom a Jogtárban" nevű 'gombra' De arra nincs szükségem, hiszen ott van alatta a lapon a trv., szépen ...... Próbáltam más böngészőben is, más gépen... de ott sincs gond ... |
|
tiszavirág |
|
Nekem ez jön elő, ha ráklikkelek az MTA- ra:
"Jogtár® bejelentkezés Bejelentkezés Ha még nem rendelkezik felhasználónévvel és jelszóval, kérjük regisztráljon! A regisztrációhoz készítse elő online regisztrációs azonosítóját, melyet a termék számláján juttatunk el Önnek." |
|
pandala |
|
Ezt nem értem. Csak klikkelj rá az "MTA"-ra, és utána elolvashatod a törvényt.
(( A zárójelbe tett módszer sem sokkal bonyolultabb. Nem kell bejelentkezni, így se, sehova sem. ))
|
|
tiszavirág |
|
Mi a francért kell bejelentkezni, hogy egy törvényt elolvassak? |
|
|
tiszavirág |
|
Hiba történt! (404) A megjelenítés sikertelen.
Légy szíves add meg mégegyszer ! |
|
pandala |
|
„Az augusztus előtti szisztémát még az ötvenes években alakították ki”
|
|
|
pandala |
|
.... ;-DD Ez például egy kifejezetten ellenséges változtatás:
" 3. § * (1) Az Akadémia közfeladatai a következők: .... p) * elősegíti a fiatal kutatók tudományos életpályájának kialakítását; "
|
|
|
pandala |
|
Az meg aztán az igazi hyper metál eszementség, hogy még ebbe a cikkbe is belekeverték a CEU ügyét!!! Agyatlanok.
|
|
pandala |
|
Nem tudják felfogni, hogy nem a todomány szabadságának korlátozásáról van szó, hanem arról hogy nem illik ""beszámolási kötelezettség"" nélkül herdálni a dógozók pézét (az állam pézét). |
|
pandala |
|
Nameg. A 168órából!?? Beleolvastam a cikkbe.. de arra már nincs idegem, hogy minden szavát ... Bármely téma esetén ugyanez megy! .... Szinte még a kérdések is ugyanazok, esetleg a tárgy megnevezése cserélődik, plusz egy kis szinezés...
"- Amikor elnök lett, már ötödik éve működött a NER. Ekkorra Orbán Viktor már lényegében kiiktatta a fékek és ellensúlyok rendszerét. Volt olyan szándéka, hogy a tudományt megpróbálja megóvni?" |
|
pandala |
|
Sejtettem. De, akkor nem értem, hogy mit nem értesz. Szerintem, Palkovics levelében benne van minden!
(( Lehet, mostantól már nem fognak tudni majd "kéjbarlangot" üzemeltetni, mint pl. az MTA SZTAKI-ban .. )) |
|
|
pandala |
|
Ja, és a'szem én is össze tudom foglalni:
a magyar kutatás(-fejlesztés) több pénzt (32 milliárddal!?) fog kapni, viszont a valós tevékenységet nem végzők meg, kevesebbet, vagy, szélsőséges esetben esetleg: semmit!!
That's all, folks!
|
|
|
|
tiszavirág |
|
A Mandiner vitacikksorozatba kezdett az újhullámos zöld gondolatról és az erre adható konzervatív válaszokról.
https://mandiner.hu/cikk/20190722_heincz_barnabas_a_zold_veszedelem
Eddigi cikkeinket itt olvashatják:
Uri Dénes Mihály: Konzervativizmus, jobboldaliság és a „zöld” értékek viszonyáról
Kohán Mátyás: Jöjjön a konzervatív válasz a klíma védelmére!
Szilvay Gergely: Nem mondhat le a jobboldal a környezetvédelem ügyéről!
Gágyor Péter: Lehet más a zöld politika? |
|
|
|
tiszavirág |
|
Bayer Zsolt
A (jog)állam lebontása
https://magyarnemzet.hu/ahelyzet/a-jogallam-lebontasa-7110281/
"Ezennel határozottan követelem, hogy a magyar kormányzópártok azonnali hatállyal váltsák le a magyar parlament bizottsági elnöki és alelnöki stallumaiból nevezett pártok képviselőit. Sehol sincs törvénybe foglalva, hogy ellenzékieknek kell betölteni ezeket a fontos pozíciókat, ez eddig csak a szokásjog alapján működött így. A szokásjogot pedig felrúgták. Akkor viszont legyen felrúgva tényleg, és a kormánypártok ne legyenek se elnézők, se megértők, se úriemberek. Ezekkel szemben ilyesmire nincsen lehetőség!"
|
|