Téma: Jelentkezzek-e Mars-utasnak ? |
|
menta |
|
hát ahogy körülnézünk, annyi Mars-utazás sérültet látni |
|
|
gajo |
|
Akkor ne jelentkezzünk Mars-utazónak? |
|
negyven rabló |
|
Nem tudok idézni és nem is akarok tőle, de én nem az irracionális, hanem a racionális gondolkodásmódról beszéltem gondolva arra a Föld életében elhanyagolható időszakra, amiben mi, agresszív emberek egymás életét keserítjük, vagy tesszük lehetetlenné! |
|
Rendes Kis |
|
Ezt már Szent Ágoston 1600 évvel ezelőtt megmondta: hogy nem szabad irracionális dolgokban hinni ! Mindszenty bíboros pedig megmondta: hogy a csodát nem várni, hanem tenni kell ! |
|
negyven rabló |
|
Idefigyelj te RK! Vigyázz magadra, ha a vallás iránti elkötelezettségedet kevered a racionális gondolkodással! Ezt soha, mondom soha nem fogja megérteni szinte senki! |
|
Rendes Kis |
|
Túlléphetünk ! A túllépés eszköze a génsebészet ! |
|
|
Rendes Kis |
|
Persze, hiszen a jógik a természetes képességeiket mozgatják tudatosan. A természetes korlátokon csak mesterséges eszközökkel lehet túllépni. |
|
negyven rabló |
|
Igen. Magukat sanyargatva elérik, hogy nagyjából annyi évet éljenek meg, mint az átlag. |
|
|
|
Rendes Kis |
|
Nem. A jógik képesek olyan életfunkcióikat is tudatosan befolyásolni, amelyeket mi nem. |
|
|
Rendes Kis |
|
Földi körülmények között is el lehet létezni csontsoványan. Lásd a jógikat. Akik, ha akarnák, díjbírkózó muszklikat is növeszthetnének maguknak, csak ez nem érdekli őket. |
|
Late Devonian |
|
Mit nem tudtam? Te viccelsz? Agyhalottak lesznek, és meghalnak. Evolúció? Te viccelsz???... |
|
negyven rabló |
|
Ne mondd, hogy ezt nem tudtad! Persze, ha sosem jönnek vissza, az más kérdés, akkor jön be az evolúció, ami már ma is látható: Nagyobbik unokámnak (6 éves) nincsenek bölcsességfog-kezdeményei. A fogorvos mondta, hogy ez nem különleges és nem egyedi! Eltűnik, mert nincs rá szükség! Az űrbe (Marsra) küldött emberek el fognak korcsosulni a földi állapotokhoz képest.
|
|
Late Devonian |
|
Nemá', ha ez igaz, akkor el sem szabad indulni!!! Az összes többi probléma szinte elhanyagolható ehhez képest... Mint a teknősbéka a viccben.. "Ha ezt tudom, akkor el sem indulok!" (Jelenlegi elképzelés szerint, ugyanis nem jönnének vissza a Földre az első 'telepesek'!)
|
|
|
negyven rabló |
|
Biztos így van, de leginkább az állóképesség romlása okozhatja/ná a legnagyobb bajokat. Sokkal kisebb a tömegvonzás, nem használnák az izmaikat, egyszerűen elsorvadnának! Láthatjuk, hogy az űrből hosszú idő után visszatérő embereket hordágyon viszik a rehabilitációs intézményekbe! Egyszerűen nem elég, hogy ott fenn, napi 2-3 órákat edzenek! |
|
menta |
|
hm... nem is tudtam, hogy titokban ennyien utazgatnak már a Marsra
|
|
Late Devonian |
|
http://mno.hu/tudomany/a-demencia-lehet-a-mars-meghoditasanak-elso-akadalya-1 ...
A demencia lehet a Mars meghódításának első akadálya MTI, 2016. október 12., szerda 08:07, frissítve: szerda 09:37 A kozmikus sugárzásnak való kitettségük miatt fennállhat a hosszú távú agykárosodás, de akár még a demencia kialakulásának veszélye is a Marsra utazó űrhajósoknál egy frissen ismertetett tanulmány szerint.
A Kaliforniai Egyetem irvine-i részlegének (UCI) a „space brain”, vagyis az „űragy” nevű jelenséget kutató tudósai rágcsálókat tettek ki nagy energiájú töltött részecskéknek – ionizált oxigénnek és titánnak – az amerikai űrkutatási hivatal, a NASA űrsugárzási laboratóriumában, New Yorkban. .... |
|
|
tótumfaktum |
|
Űrtechnológia a villanyautókhoz 2016.02.09 07:15 Új eszközök és anyagok
A Mars és más égitestek kőzeteinek fúrására alkalmas fúró fejlesztői mellesleg szuperkönnyű autótöltőt is készítettek.
Az idegen égitesteken a hagyományos, forgó fúrók nem elég hatékonyak, mert ha mélyre akarnak fúrni, akkor a fellépő nagy súrlódás miatt túl nagy tömegű berendezésre lenne szükség. Éppen ezért az idegen égitesteken eddig csak a „felszínt kapargatták”. A jelenlegi technológiával az ESA 2018-ra tervezett ExoMars marsjárója (az idén márciusban induló orbiterrel és Schiaparelli mozgásképtelen leszállóegységgel kezdődő ExoMars program következő lépése) csak 2 méter mélyre tudna lefúrni. De a kutatók szeretnék a 10 méteres mélységet is elérni, mert egyesek véleménye szerint legalább ilyen mélységben érdemes a víz és a feltételezett, esetleges élet nyomait keresni. http://www.urvilag.hu/uj_eszkozok_es_anyagok/20160209_urtechnologia_a_villany ...
|
|
|