Téma: Fa Nándor újra tengerre szállna |
|
Felkesz Deneverr |
|
Ez tök jó, most szinte símán egyenesen haladhat cca 2 napig, és jó tempóban!! |
|
Felkesz Deneverr |
|
Nah, már fordult is. Pont úgy, ahogy a szél is, Tasmánia alatt. Hajaráááááááá |
|
Felkesz Deneverr |
|
Nándi birkózó is volt, sz'al igazán itt az ideje, hogy meglepje Lajost egy kis mögé kerüléssel!! |
|
R.András |
|
Én is úgy látom, hogy a narancssárga vihar elsöpri maga elől a piros vihart ! |
|
Felkesz Deneverr |
|
Mire odaér Nándi, lesz azé' ott is elég csihipuhi, főleg a 'háromszögben', de Nándinak szerencséje van, mert alatta is "átcsusszanhat", nem kell fölülről kerülnie a vihart... Legalábbis, nálam így látszik, hogyha tologatom egy kicsit a "szél-vizsgáló" csúszkát(középen fenn). Na persze, lehet még más szempont is, meglátjuk. De nekem úgy rémlik, hogy pl. Thomasnak nem volt már más lehetősége mint felülröl kerülni ... :-( |
|
Felkesz Deneverr |
|
Nem, nem, amiről én említést tettem, az a szakasz még nem jött el, és csak akkor kellene kerülnie Nándinak, hogyha ott valami hasonló vihar jönne mint amit aztán szegény Thomas meg is került. Ez az a kis háromszög alakú hupli Thomas pályáján, amely Tasmánia és Új-Zéland között van a pamutfonalában .. Sz'al, ha jól nézem, Nándinak nem lesz szükségé ilyen "kis" kitérőre, mert most nem lesz olyan túl nagy a porblem arrafelé! Tehát, a háromszögecske rész kimaradhat. Hajrá, Nándi!!
|
|
R.András |
|
Nándi nem a vihart kerüli, hanem a szélcsendet ! |
|
Felkesz Deneverr |
|
Rákapcsolt, úgy látszik, hamarabb túl ér ezen a ponton, most már beviszi a hajót. Nándi is pont az ő pályáján halad, de nem lesz rákényszerülve vihar miatti kerülőre, mint ő volt.... Reméljük! Hajrááá
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Lehet, hogy tényleg inkább ki fogják menteni... mert ott, ahova igyekszik, 24 óra múlva 47 csomós szelet prognosztizálnak a meteósok... |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Azt mondja, hogy valszeg egy konténerrel ütközhetett. (17-18 csomós sebességnél) brrrr 2 nap lehet mire szárazföldet ér, de van egy opciója: helikopterrel kimentik, hogyha "megnyom egy gombot" ...
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Egyébként, ha nem rongálódott volna meg egy kissé a hajója korábban, akkor valszeg mpst Alex vezetné a versenyt! ... ( A hajójának valami, valamelyik oldali "támasztó bigyója" törött el/le a versenytáv 1/4.-e környékén. )
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Há', azér' ha nagyon "felmegy", akkor nagyon komoly szelekbe kerülhet visszafordulás után.... Gondold meg, Nándi! Bár, nemtom, lehet hogy 24 órán belül még nem ér oda, ahol az üvőltősek lesznek .. |
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Igen, pontosan ezt mondtam én is. Ehh, 2-3 év múlva elindulok én is Nándival párosban a Barcelóóóna race-en. Csak azé', hogy meg ne nyerje véletlenül! ... |
|
R.András |
|
FA77'blog részlet: "Megakadt a tekintetem fent a nagyvitorlán,...Lecsörlőztem lépésről lépésre a harmadik reffig, közben a reacherrel igen jól, néha 15 cs-val haladtunk. A maradékot is lehúztam az árbocnál nyers fizikai erővel, közben figyeltem a vitorlát, hol vannak kopások... Le és fel összesen mintegy háromezer tekerés a darálón..." ... www.facebook.com/SpiritOfHungary/posts/772179342939354 |
|
|
|
gajo |
|
Izé... ez francia rendezésű verseny, nem? |
|
gajo |
|
Köszi! Azért majd kiguglizom. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Tkp. már most is csak franciák, kivéve a 2. helyen hajózó Alex Thomsont... |
|
|
gajo |
|
Nem emlékszem..., mit ért el? |
|
Felkesz Deneverr |
|
Hát, döbbenetes, ha még néhányan kiesnek akkor akár azt az eredményét is megközelíthetné Nándi, amit 1993-ban(?!) ért el! |
|
Felkesz Deneverr |
|
Csalinkázhatott volna délebbre is, mint már néhányan előtte, de most, úgy tűnik, nem az a jó választás... |
|
|