Téma: 1956 |
|
gajo |
|
Nem látod a lyukat? 56-ban megmutatta a jövőt, ezt a a szép libernyák világot! |
|
|
gajo |
|
A kék libernyák lyukon bámulhatjuk a szép új világot. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
negyven rabló |
|
Úgy emlékszem, hogy már ezt leírtam a kék Gondolán valamikor, de most frissítek!
'56-öszén mindenki félt, újabb háborútól tartott! A mi nagy házunkból mindenki lement a biztonságosnak minősített pincébe, kivéve nagyanyámat, aki akkor volt 59 éves és azt mondta, hogy őt nem érdekli az sem, ha telibelövik a házat, ő már ennél többet is látott! No, nagymamám szépen, rendesen csinált kaját azoknak is, akik korábban ún. nyilasok, majd ún. kommunisták lettek,de ott a pincében találkoztak! A lényeg, hogy mindenki rettegett egy új háborútól, levonult a pincébe de ő teljesen leszarta az egészet és végigélte az egészet a második emeleten. Nagy lakás volt, két szoba is ki volt adva egyetemistáknak, akikről kiderült,hogy nemzeti érzelműek!Akkor még nem volt mosógép, de Eti mama kérés nélkül mosta a ruhájukat és közben mindig dohogott, hogy micsoda alakok, fujj Persze én, kis hülye kölyökként semmit nem értettem! Azt sem, hogy miért sír a nagymama, amikor az egyik srác nem jön haza, a szobatársa pedig azt mondja, hogy egyszerűen fogalma sincs! Egy hónap elteltével mindkét srác nyom nélkül eltűnt! |
|
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Még mioldalunki politikust sem nézek. Újságírót meg még annyira sem ... |
|
tiszavirág |
|
Stumpf nem politikus, hanem újságíró és a mi oldalunkon áll.
|
|
Rendes Kis |
|
Általában nem nézek politikusokat. Azért járok ide a fórumra, hogy elolvassam az összefoglalóitokat. |
|
tiszavirág |
|
Stumpf szerint egy leporolt régi vacak az amerikai muki dala, nem méltó 1956-hoz.
Sokat gondolkodtam ezen az egészen. Szerintem is jobb lenne, ha valamelyik magyart ihletett volna meg a 60. évforduló. Én is utálom a beképzelt, bunkó amcsikat, különösen éppen ezt a fazont, mert tipikus szadeszosnak látom, de persze tévedhetek, hiszen nem tudok róla szinte semmit. Fogalmam sincs, hogy került ez az egész csapat össze.
DE.
Van 8 millió szavazó polgár. Ebből 4 millió szokott elmenni szavazni. Nem engem és a hozzám hasonlókat kell Orbánéknak meggyőzni, hogy hova tegyük az X-t, mert mi ismerjük az eredményeket és emlékszünk az ellenoldal kaliberére, lehetünk vagy szűken 1,5 milliónyian, hanem a maradék 2,5-ből amennyit csak lehet, nekik pedig kell az ilyen felhajtás, a kicsit, vagy nagyon is bulvár.
Üsse kavics! Nekem és a hozzám hasonlóknak a végeredmény a fontos, no persze bizonyos keretek között, vagyis az, nehogy átmenjen a kormányzás a túloldalra.
Ebből a szempontból felőlem kornyikálhatják ezt a dalt.
|
|
|
tiszavirág |
|
Ne hülyéskedj! Stumpf Andrást csak megbírod nézni! Ő nem az ő kutyájuk kölyke! Ráadásul értelmes, eszes, könnyed. Rá igazán ráklikkelhetsz, csak növeled a megtekintésszámait. |
|
Rendes Kis |
|
Bocs, nem nézek atv-s videókat. Nem foglalnád össze a lényegét néhány szóban ? |
|
|