Téma: Mit eszünk ma ? |
|
fokos |
|
Lassan már csak a macskaeledel nem tartalmaz rákkeltő anyagokat... |
|
|
mamácska |
|
Nagyszüleink és elődeink - főleg vidéken - egy pohár pálinkával kezdték a napot, napközben szalonnát ettek,meg kolbászt hagymával és kenyérrel, és 80-90 évig éltek. Ma esszük ezt a ránk tukmált boltban kapható élelmiszernek nevezett valamit és 50-60 évig élünk.Jó esetben!!!! |
|
|
tiszavirág |
|
Nincs is jobb egy jó kolbásznál, különösen akkor, amikor jó társaságban, jó borocska mellett szalonnával és hagymával sütjük a szabad ég alatt. |
|
rafiki |
|
Hát akkor mi mind meghalunk, de tényleg, kolbászrákban. |
|
mackó |
|
Ebbe a topicba teszem, mert szerintem itt nyugszik jó helyen:
Rákkeltő a kolbász? – Kiakadtak a magyar költők
Idézet: Hurrikánként söpört végig hétfőn a magyar sajtón a hír: az Egészségügyi Világszervezet (WHO) bejelentette, hogy a szalonna, a kolbász és más feldolgozott húsok rákot okoznak, és ez talán igaz a vörös húsokra is.
Orbán János Dénes, erdélyi költő a hír hallatán kifakadt és a következőképpen fogalmazta meg dühét:
Idézet: FÖLIDEGESEDTEM! Ha jól emlékszem, ezek a kretének, ezek a nyomorult idióták kampányoltak annak idején a tojás ellen, és próbálták lenyomni a torkunkon a fucking, kőolaj ízű margarint. Mégis, mi a halál pöcsét akarnának etetni velünk? Hihetetlen, mennyi idiotizmust hablatyolnak össze, és hihetetlen ez a bunkó média is. A múltkor a hagymát kiáltották ki rákkeltőnek. Kilószámra zabálom a jó magyar és székely házikolbászt, hurkát, szalonnát (minél füstösebbet), csülköt, kanállal eszem a zsírt, és évi 100 kiló hagymát tolok be, és garantáltan ott fogok állni ezeknek a szójába, lightos margarinba, müzlibe és kukoricakeményítőbe nyuvadt gennyedékeknek a sírjánál, öntelten rágcsálva egy szál csabai kolbászt.
Én magam vitatkozni sem tudok erdélyi költő urammal, mert szerintem is kolbásznak a csabait lehet nevezni ... A minapi családlátogatás alkalmával is hoztunk haza 20 kg csípős csabait a szokásos kolbász-dealerünktől. |
|
mamácska |
|
Ma gulyásleves és rántott karfiol lesz ebédre. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: sütőtök krémleves és grillcsirke salátával |
|
rafiki |
|
Huhh, a mai nagyon jól sikerült. |
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
a magyartanárnőm magyar volt, de tudott olaszul volt egy japán ismerőse, aki tudott spanyolul de egész jól elbeszélgettek egymással... |
|
|
mackó |
|
Értem, tehát ami a konyhában megtalálható, azt mindent bele. Azaz rá ...
|
|
Cirus |
|
A quiche amúgy német eredetű, a neve is a német Küche szóból származik. :9
Ma a rakott kel maradékát eszem, gyalázatos módon elorozva a férj elől. |
|
gajo |
|
Egy ismerősöm kicsit tud olaszul, aztán megtanult rendesen spanyolul, most a spanyolok mindig olasznak nézik az akcentusa miatt. |
|
|
mackó |
|
Egy francia most megharagudna, hogy egyszerűen leolaszozod. Kérem szépen annak más a tésztája!!! Mi, magyarok is lecsónak mondjuk a ratatouille-t, hiába hasonló ... |
|
|
Cirus |
|
Így sikerült
Ma sütőtökös quiche volt az ebéd. |
|
|
|
mamácska |
|
Mai ebéd: tojásleves és rakott krumpli |