Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Ma pedig sült oldalas vajon párolt zöldségekkel és almás pite... |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zelleres krumplileves és szilvásgombóc |
|
fokos |
|
" anyám főztje " Utánozom, utálom, tanulom, elvetem. Öregszik, rosszul lát, a tojáshéj benne marad, a csirke tolla is, megfáradt, kisebb az adag mert a piacról idáig nehéz, elnagyoltabb a kidolgozás, felejt is, kétszer tettem zsírt só nélkül, csak a füst miatt zár a gázcsap. És persze a régi boltok! Menj le fiam a fűszereshez... |
|
|
menta |
|
A siratók közt vagyok én is. A "gépek, pultok" mellett fontos kérdés, hogy a régi dolgozók lesznek-e ott? Volt néhány nagyon kedves dolgozó, pénztáros, akiket szívesen láttam ott, pár kedves szót váltva. Még egy elvi kérdés tartozhat ide: ha elbontunk pl. egy hajót - gondosan, az elemeket megjelölve, félrerakva és egy idő után újra felépítjük, ügyelve minden kis részletére - az ugyanaz a hajó, vagy az egy másik hajó? |
|
mackó |
|
Valaki jó múltkorában sérelmezte a Jégbüfé bezárását. Egy kis gyógyír számára:
http://magyaridok.hu/kultura/maris-ujraelesztik-jegbufet-28673/
Idézet: Kőhajításnyira a régitől hamarosan megnyílik az új Jégbüfé, amely egy kicsit modernebb környezetben, de a régi cukrászpultokkal és gépekkel fogadja majd a látogatókat.
Körülbelül egy hónapja borzolja a budapestiek kedélyét a legendás cukrászda bezárásának híre, amely az ötvenes évek óta szolgálta a vendégeket a Ferenciek tere 10.-ben. Amolyan érkezési pont volt ez a vendéglátóhely Pest és Buda között, találkahely, amihez évtizedes történetek kötődnek, akár a még eredeti állapotában található Bambi presszóhoz Budán, vagy az órához az egykori Moszkva tér közepén.
|
|
|
Békáscity |
|
Akkor is a legfinomabb a ropogósra sült bőre és az alatta lévő zsiradék ! |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig csontleves és kolbásszal töltött hús rizi-bizivel lesz ma ebédre. |
|
mpd |
|
Ne bosszancs mán effendi! Mikor ESZED, akkor már nem csöpög, slussz, vita lezárva. Nem csöpög, sokkal inkább RAGAD. Az inakból mi fő ki, hát perszehogy zselatin.
|
|
|
mpd |
|
Az baj, ha a csülök zsíros. nem kell, hogy az legyen. Azok a kellően megpuhult inak, az nem zsír. A szalonnának ki kell olvadnia a sütés során, hiszen az a zsír hivatott folyamatosan nedvesíteni és az odaégéstől megóvni a csülköt magát. |
|
Békáscity |
|
A qrva hidegre való tekintettel zsírtl csepegő kajára vágyom ! pl. egy sült csülökre egy egészre |
|
tiszavirág |
|
Nálunk általában a hétvégi ebéd húsleves nagyon sok zöldséggel, cérnametélttel, rántott hús, rósejbni, valamilyen saláta és valamilyen süti. Ma lekváros piskóta. Én a marhahúslevest szeretem, de a gyerekek miatt sajnos gyakrabban van csirkehúsleves. Én a cérnametéltet szeretem, de a gyerekek miatt gyakrabban van sodort csiga, mert ők azt szeretik.
|
|
Békáscity |
|
Tökmagos zellerkrémleves, milánói spagetti (a r.husit elteszem délutánra) - szimpla áron dupla élvezet ... |
|
mamácska |
|
Ebéd: gombaleves és sült hús petrezselymes krumplival |
|
mpd |
|
Úgy még hagyján, fordítva lett volna baj |
|
Felkesz Deneverr |
|
még mindig jobb, mintha kaviárt vettél volna, majd pedig kiderült volna, hogy mákostészta...
|
|
mpd |
|
Tegnap vettem egy sütemény-féleséget a COOP-ban. Úgy néztem, túróslepény mazsolával megszórva. Mikor szemüveg-közelbe kerültem, meglepetten olvastam el a nacionáléját: kenyérlángos baconnal megszórva! Ezek után némi előítélettel fogyasztottam, de egész ehetőnek bizonyult. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: tojásleves és töltött paprika |
|
gajo |
|
A pálcikát csak a lélegeztetőgépen használom. |
|
rafiki |
|
Opps! Beledőltem a dugámba! Még szerencse, hogy nem Besenyő Pista bácsié, mert akkor megnézhetném magam. |
|
mpd |
|
Nem kevertem, pont azért írtam eztet. Merthogy te írtad vala:
Idézet: Van nemjuhtúros sztrapacska is?
|
|
mamácska |
|
Biztosan van, mi így szeretjük!
|
|
rafiki |
|
Összetéveszted a "túros"-t a "túrós"-sal. Ha nem is akkora a különbség, mint a "csikós" és a "csíkos" között, de azért van. Pl. nem szívesen ennék túros csuszát. Túrós csuszát annál inkább - ha van hozzá református_mazsola. (-:: |
|