Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Zsíros B. Ödön |
|
Émmeg a hétvégén Lidliben vett feljavított hamburgert.
Ma túrós csuszát temérdek töpörtyűvel. |
|
|
mamácska |
|
Nálunk pedig krumplileves és rántott gomba rizzsel lesz ma ebédre. |
|
Cirus |
|
paprikás csirke nokedlivel. |
|
mamácska |
|
A Greenpeace március elején, közjegyző jelenlétében hét áruházlánc boltjaiban 12 féle paprikát vett, a független laboratórium nyolcban húszféle vegyszermaradványt talált - mondta a szervezet magyarországi agrárkampányának felelőse egy keddi budapesti demonstráción.
A Greenpeace egész évben vizsgálni fogja a zöldségek és gyümölcsök vegyszermaradvány-tartalmát - tette hozzá Tömöri Balázs.
Simon Gergely, a Greenpeace regionális vegyianyag szakértője elmondta, hogy a vizsgálat nem olcsó, egy minta elemzése a független laboratóriumban 35 ezer forint, plusz áfába kerül. Példaként ismertették, hogy a vizsgált szentesi paprika kétféle, nem engedélyezett vegyszert tartalmazott. Az egyik a több hazai botrányban is szereplő, génkárosító, lehetséges rákkeltő diklórfosz nevű rovarirtó szer volt, amely a határértéket több mint hússzorosan, míg a másik tiltott szer a határértéket harmincszor meghaladó mennyiségben tartalmazott.
A vizsgálatok hatféle különböző növényvédő szert mutattak ki egy Marokkóból és 7-félét egy Jordániából származó paprikában. "A különböző vegyszerek együttes hatása kiszámíthatatlan: összeadódhatnak, sőt fel is erősíthetik egymás hatását. Ismert például, hogy egy rovarirtó szer toxicitása más anyag jelenlétében akár több mint az ezerszeresére is megnőhet. Ezen együttes hatásokat azonban a jogszabályok nem veszik figyelembe" - fejtette ki Simon Gergely.
A Greenpeace azt javasolja a fogyasztóknak, hogy az ökogazdálkodásból származó termékeket részesítsék előnyben a vásárláskor.
- See more at: http://magyarhirlap.hu/cikk/21241/Szennyezett_paprika_a_polcokon#sthash.2xqwf ... |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldborsóleves és tojásos nokedli,salátával |
|
Cirus |
|
Nálunk meg paprikáskrumpli volt. örülök, hogy jobban vagy! |
|
mamácska |
|
Köszönöm kérdésedet! Többé-kevésbé, de lényegesen jobban vagyok már! Még mindig köhécselek és ez a hullámzó időjárás sem tesz jót nekem. Frontérzékeny vagyok.... |
|
|
mamácska |
|
Mai ebéd: tojásleves és kolbászhússal töltött dagadó petrezselymes krumplival |
|
Cirus |
|
Én valamit eszem kollégákkal, tegnap megviseltek a frontok és inkább aludtam, mint bármi mást, beleértve a főzést is.. |
|
Cirus |
|
igyad Mézzzel, ha lehet |
|
mamácska |
|
Nálunk ma karfiolleves és töltött hús lesz ebédre vajon párolt zöldségekkel |
|
mpd |
|
És azt igyam vagy öblögessek vele. |
|
Cirus |
|
zsálya, vagy kakukkfű. |
|
mpd |
|
Sima száraz gyulladás. Kicsit megnagyobbodtak a manduláim. |
|
Cirus |
|
A kakukkfű tea jó rá, főleg, ha köhögés is van. A zsálya jó váladékoldó, ha a torokgyulladás ilyen jellegű.
De itt is jó a mézes-gyömbéres tea, illetve a sós vizes gargalizálás. |
|
mamácska |
|
Nekem a kanálban melegített méz segít! |
|
Rendes Kis |
|
Igen, viszont ahogy megjön az esső, azonnal újrakezdődik a belvíz ! |
|
mpd |
|
Na. Ha mi nem vagyunk itten az RK-val (meg Cirussal), akkor még most is krahácsolnál. Télleg, torokgyulladásra milyen természetes gyógymód van? Zsálya? |
|
mpd |
|
De banyek most nem szárítani kéne hanem nedvesíteni. Ma reggel már a Falurádióban is azt mondták a gazdálkodók (akik két hete még a belvíz miatt sopánkodtak), hogy nagyon kéne a zesső. |
|
|
mamácska |
|
Tájékoztatok mindenkit,hogy ha lassan is, de napról-napra javulok! Köszönöm mindenkinek,aki aggódott értem, és jó tanácsokkal látott el.
Ma nálunk ebédre paradicsomleves lesz és roston sült csirkemell tejszínes kapormártással |
|
|
mpd |
|
Most éppen 7ágra süt a Nap. |
|