Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mpd |
|
Ennek jegyében tegnap már volt 10 csepp/négyzetméter eső. |
|
lámpás |
|
Ma életemben először csináltam panna cottát meggyszósszal. Elégedett voltam az eredménnyel. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: sajtkrémleves és spenót tükörtojással |
|
|
mamácska |
|
Nálunk pedig meggyleves és rántott sajt |
|
Cirus |
|
Ma sajtos tészta lesz, anyu küldte |
|
mamácska |
|
Nekem pedig a diéta miatt: csirke becsinált leves és rizsfelfújt |
|
Cirus |
|
Ma grillezett ződség lesz és hozzá szójaszószos-mézes csirkemell. |
|
mpd |
|
Az semmi. A mai őstermelők az év 365 napján képesek panaszkodni, akármire. |
|
Rendes Kis |
|
Én úgy emléxem, Apukám minden tavasszal panaszkodott az aszályra ... |
|
mpd |
|
Na az éppen semmi. Sosem volt még ilyen: egyhúztomban fel tudtam ásni a kertemet. Minden évben ki kell hagyni pár napot eső miatt, most nem. És hát a tavaszi ásás könnyen kiszárad, nem jó aztán vetni bele. meg amit elvetsz, az se indul meg. |
|
|
mpd |
|
Jut eszembe, eső kéne de rohattul. |
|
|
mpd |
|
Akkor vissza az "A" tervhez: VIR-cseppet beszerezni (immunrendszert stimulálja). Érdekes dolog, van egy kollégám, mindenre az égvilágon allergiás. És soha semmilyen vírus nem támadja meg, mert az immunrendszere állandó készenlétben van! |
|
mamácska |
|
Köszönöm az aggódást. Voltam orvosnál még pénteken. Hála Istennek nincs tüdőgyulladásom,csak a torkom gyulladt egy kicsit és a vírus ráhúzódott a vastagbelemre.Emiatt diétáznom kellett és kell még egy darabig. A hétvégét sok pihenéssel töltöttem, ára egy fokkal jobban érzem magam,de még sok idő kell ahhoz,hogy teljesen felépüljek. |
|
|
mamácska |
|
Köszönöm az aggódást és a jó tanácsokat. Ma délután rendel a körzeti orvos, megyek hozzá vizsgálatra!
|
|
mpd |
|
De, ha nem makrolidet adnak, tiltakozz. Erre CSAK AZ A JÓ. |
|
mpd |
|
Szerintem már van neki. Ez az atípusos ez nem jár magas lázzal, és sztetoszkóppal sem egyértelműen és határozottan vehető észre. |
|
Cirus |
|
Dokihoz, most! Anyunál ugyanez volt, még antibiotikummal is hetekig tartott, míg kijött belőle. Ha nem kezelik, hörghurut, tüdőgyulladás lesz belőle! |
|
mpd |
|
Makrolidek Vegyület neve Tulajdonságok Erythromycin 4×1 naponta [Eryc] Spiramycin A Toxoplasma gondiira is jó. Roxithromycin 2×150 mg naponta [Rulid] Clarythromycin A Helicobacter pylori eradikációs terápiájának egyik standard tagja. [Klacid] Azithromycin Penicillin indikációjával megegyező. Jól használható atípusos pneumoniákra. [Sumamed] Josamycin [Wilprafen]
|
|
mpd |
|
Na ja. Én feltételeztem, hogy NINCS tüdőgyulladása, de a tünetek alapján sajnos nem zárható ki. MAMÁCSKA, AZONNAL RÖNTGENRE!!!!!!!! És aztán makrolid antibiotikumot, de lórúgással. EZ MÁR NEM JÁTÉK!!!! |
|
Rendes Kis |
|
Talán meg lehetne próbálkoznod a hagyományos (gyógyszeres) orvoslással is ... ? |
|
mamácska |
|
Nem vagyok jól,sajnos! Az éjjel kétszer is fel kellett kelni,mert köhögési roham jött rám. A tegnapi leves jól esett, de mást nemigen volt kedvem enni. Minden levegővétel fáj. Remélem, a hétvégén ki fogom tudni heverni,vigyázzatok magatokra addig is! Óvatosan a napfogyatkozásnál!!!! |
|