Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mpd |
|
Vettem egy kiló csirkezúzát! Szerdán szabin leszek, akkor megcsinálom. Tarhonyával érdemes ugye? (eleve zöldborsóval szoktam csinálni) |
|
Cirus |
|
Jobbulást kívánok!! Nálunk a múlt heti maradékkal indítunk, rakott kelbimbó lesz. |
|
mamácska |
|
Nálunk a hétvégén a férjem főzött, én beteg voltam és még vagyok is.... Húsleves volt és fánkot sütött..... |
|
Békáscity |
|
Ünnepi ebéd : pulykából készült vadas - makarónival, Aranyka krémporból desszert |
|
Cirus |
|
A filézett combot régen vasalóval nyomatták le, így jobban sül. |
|
mackó |
|
Minek kifilézni a combot, ha úgyis vasalva van? A csont is kemény, node a vas ... |
|
Cirus |
|
Hű, de jól hangzik! Végül a kollégákkal mentem enni, vasalt csirkecombfilé volt salátával és sült krumplival. |
|
mamácska |
|
Nálunk ma sajtkrémleves lesz és chilis bab ebédre. |
|
Cirus |
|
Ma még nem tudom, valamit bekapok menet közben, nem hoztam ebédet |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig francia hagymaleves és töltött zukkini lesz ma ebédre. |
|
Cirus |
|
Mézes-csilis csirkemell és rakott kelbimbó |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zellerkrémleves és rántott sajt rizzsel |
|
mamácska |
|
Illetőleg tele van C-vitaminnal is,amely ilyen influenzás időkben bizony jól jön!!!! |
|
küssszvágócsér |
|
Mi a legegészségesebb étel ill. ennivaló A VILÁGON, ezeknek a soroknak az írója szerint--akinek azért nincs a zsebében a BÖLCSEK KÖVE! Nos, szerintem egyértelműen és vitathatatlanúl a NYERS HORDÓSKÁPOSZTA! De nemám az a fajtája, amit leforrasztott neylonzsákokban vesztegetnek a plázák, hanem csakis és egyértelműen az, amelyet többnyire piacokon és vásárcsarnokokban árulnak. És az a fajta savanyúkáposzta olyan, hogy van egy kicsi "fura szaga",(bukéja!), olyan, amellyel buszon vagy tömegközlekedési járműveken nem is túl kellemes utazni, mert furán néznek miatta az emberre. Akkor meg különösen ha a táskájából vagy cekkeréből még csurogni-cseperészni is kezd a....finom káposztalé. Megjegyzendő: néhány zöldség-gyümölcs árusbódé is szokott tartani igazi és finom hordóskáposztát, melynél a lényeg: NE GYORS-, ÉS HŐVEL FORSZIROZOTT SAVANYITÁSÚ LEGYEN! Ámde természetes úton, ahogy felénk mondják: taposás-betaposás révén. Az az igazi!
Ez azután mindenhez jó: töltöttkáposztához, székelykáposztához, karácsony-szentesti felvidéki füstöltkolbászos-gombás káposztaleveshez, de egyszerű savanyúság-csemegének is. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: karfiolleves és rakott krumpli + almás rétes |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig babaleves lesz füstölt csülökkel és túrós csusza sok-sok töpörtyűvel. |
|
Cirus |
|
A hetet mézes-mustáros sült csirkecombbal, krumplipürével és csemegeuborkával indítjuk. |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig gombakrémleves és töltött paprika lesz ebédre. |
|
Cirus |
|
Ma a hugival eszünk valamit, valahol... |
|
Cirus |
|
Sertésszűz baconba tekerve gombás-hagymás barnarizzsel. |
|
mamácska |
|
Ma pedig zöldbableves és sült hús párolt zöldségekkel lesz ebédre. |
|
mamácska |
|
Ma paradicsomleves lesz és rántott gomba krumplipürével ebédre. |
|
Cirus |
|
Sült marha párolt/grillezett zöldségekkel (férj követte el ez alkalommal..) |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: húsleves májgombóccal és currys csirke rizzsel |
|
Békáscity |
|
Húsleves sok zöldséggel és 2 felső csirkecombbal - melybből lett leves cérnametélttel + a zöldség a combbal Igen lájtos volt - de finom ! |
|