Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Nálunk a hétvégén a férjem főzött, én beteg voltam és még vagyok is.... Húsleves volt és fánkot sütött..... |
|
Békáscity |
|
Ünnepi ebéd : pulykából készült vadas - makarónival, Aranyka krémporból desszert |
|
Cirus |
|
A filézett combot régen vasalóval nyomatták le, így jobban sül. |
|
mackó |
|
Minek kifilézni a combot, ha úgyis vasalva van? A csont is kemény, node a vas ... |
|
Cirus |
|
Hű, de jól hangzik! Végül a kollégákkal mentem enni, vasalt csirkecombfilé volt salátával és sült krumplival. |
|
mamácska |
|
Nálunk ma sajtkrémleves lesz és chilis bab ebédre. |
|
Cirus |
|
Ma még nem tudom, valamit bekapok menet közben, nem hoztam ebédet |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig francia hagymaleves és töltött zukkini lesz ma ebédre. |
|
Cirus |
|
Mézes-csilis csirkemell és rakott kelbimbó |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zellerkrémleves és rántott sajt rizzsel |
|
mamácska |
|
Illetőleg tele van C-vitaminnal is,amely ilyen influenzás időkben bizony jól jön!!!! |
|
küssszvágócsér |
|
Mi a legegészségesebb étel ill. ennivaló A VILÁGON, ezeknek a soroknak az írója szerint--akinek azért nincs a zsebében a BÖLCSEK KÖVE! Nos, szerintem egyértelműen és vitathatatlanúl a NYERS HORDÓSKÁPOSZTA! De nemám az a fajtája, amit leforrasztott neylonzsákokban vesztegetnek a plázák, hanem csakis és egyértelműen az, amelyet többnyire piacokon és vásárcsarnokokban árulnak. És az a fajta savanyúkáposzta olyan, hogy van egy kicsi "fura szaga",(bukéja!), olyan, amellyel buszon vagy tömegközlekedési járműveken nem is túl kellemes utazni, mert furán néznek miatta az emberre. Akkor meg különösen ha a táskájából vagy cekkeréből még csurogni-cseperészni is kezd a....finom káposztalé. Megjegyzendő: néhány zöldség-gyümölcs árusbódé is szokott tartani igazi és finom hordóskáposztát, melynél a lényeg: NE GYORS-, ÉS HŐVEL FORSZIROZOTT SAVANYITÁSÚ LEGYEN! Ámde természetes úton, ahogy felénk mondják: taposás-betaposás révén. Az az igazi!
Ez azután mindenhez jó: töltöttkáposztához, székelykáposztához, karácsony-szentesti felvidéki füstöltkolbászos-gombás káposztaleveshez, de egyszerű savanyúság-csemegének is. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: karfiolleves és rakott krumpli + almás rétes |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig babaleves lesz füstölt csülökkel és túrós csusza sok-sok töpörtyűvel. |
|
Cirus |
|
A hetet mézes-mustáros sült csirkecombbal, krumplipürével és csemegeuborkával indítjuk. |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig gombakrémleves és töltött paprika lesz ebédre. |
|
Cirus |
|
Ma a hugival eszünk valamit, valahol... |
|
Cirus |
|
Sertésszűz baconba tekerve gombás-hagymás barnarizzsel. |
|
mamácska |
|
Ma pedig zöldbableves és sült hús párolt zöldségekkel lesz ebédre. |
|
mamácska |
|
Ma paradicsomleves lesz és rántott gomba krumplipürével ebédre. |
|
Cirus |
|
Sült marha párolt/grillezett zöldségekkel (férj követte el ez alkalommal..) |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: húsleves májgombóccal és currys csirke rizzsel |
|
Békáscity |
|
Húsleves sok zöldséggel és 2 felső csirkecombbal - melybből lett leves cérnametélttel + a zöldség a combbal Igen lájtos volt - de finom ! |
|
Cirus |
|
Van, amit én találok ki és szoktam recepteket is olvasgatni a neten. Aztán vagy megfőzöm aszerint, vagy variálok rajta.
A salátaszívet a piacon kaptam a zöldségestől, már kezdett szöttyös lenni, de speciel az nem sikerült jól, mert sütőben kellett volna elkészíteni. A krumplicsipsz pedig annyiban különleges, hogy a krumplit káposztagyalun karikára szeletelem és úgy sütöm meg két tepsi között (ezt speciel a tévében láttam, hogy egy szakács így csinálta. Mondjuk olajat nem ártott volna kenni előtte, így a fele odaégett, de ezt csak most súgom meg )
Kénytelen vagyok variálni, mert csirkén, halon és sertéshúson élek jobbára (néha egy kis marhahús is becsúszik, most már gyakrabban fog) és unalmas lenne, ha nem találnék ki változatos köreteket, elkészítési módokat.
Ma pl. rántott csirkemell lesz sült krumplival, annyiban van megbolondítva, hogy a sózott-borsozottt csirkemellet csak tojásfehérjébe forgatom be, majd a zsemlemorzsába, amihez olaszos fűszerkeveréket és reszelt parmezánt kevertem. Így könnyebb a bunda. (A krumplit meg kkuszolajban sütöttem...) |
|
lámpás |
|
Cirus, annyira érdekel, hogy 1. ezeket a kajákat te találod ki és meg is főzöd? 2. rendeled valahonnan? 3. szakácskönyvből nézed ki és megfőzöd? 4. egyéb, általam nem ismert megoldást alkalmazol? 5. hétköznapi kaját főzöl és cifra nevet adsz neki?
Csak azért mert a "párolt salátaszívvel és krumplicsipsszel" nevű kajával még nem találkoztam. Nagyon díjazom különben. |
|