Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Cirus |
|
Édes-sós oldalas barnarizzsel |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: paradicsomleves és brassói aprópecsenye |
|
Cirus |
|
A húsos szalonna is tökéletes, de az nem mindig van otthon, bacon viszont igen, így ez lett
Az elősütésnél a tortaforma aljára vegy egy fedőt teszünk, vagy babot szórunk, így a tészta nem púposodik fel. A babot többször is fel lehet használni |
|
orosz_hussalata |
|
Jól hangzik, most megéheztem. kekeckekec bacon helyett lehet húsos szalonnával is ezt nem egészen értem :"kell bele bab, vagy fedő, hogy ne púposodjon" Én fedőt nem eszek,még sülve sem. |
|
Cirus |
|
Örülök, könnyen elkészíthető (előre is) és nagyon finom... Nálunk még a sütőtökös verzió a nagy kedvenc, abba hagyma-reszelt sütőtök kombó kerül, zsályásan, vagy csilivel - egy nap alatt elfogy. |
|
mackó |
|
Na, kedvet kaptam hozzá... |
|
Cirus |
|
Az a jó, hogy ilyen quiche-t lehet bármivel tölteni. ha van maradék zöldség, akkor zöldségraguval, vagy akár krumplival is finom. |
|
Cirus |
|
Pontosabban póréhagymás quiche.
Az alap: vaj, só, liszt összemorzsolva (hidegen!) és hideg vizet adunk hozzá, annyit, amennyitől összeáll, de nem túl puha. Tortaformát kibélelem vele és mélyhűtőbe teszem kb. fél órára.
A töltelékhez saját zsírján bacont pirítok, ha kész, ráteszem a karikára vágott póréhagymát (én két nagyobból szoktam), pár gerezd apróra vágott és zúzott fokhagymát, és pár fej hosszúkásra vágott vöröshagymát. Az egészet sózom, megpárolom (még maradjon hersegős), a végén borsozom.
3 tojást felverek, adok hozzá tejszínt (én lévén laktózérzékeny, legutóbb sűrű rizstejszínnel csináltam, így lett a legjobb), sót, borsot, szerecsendiót és a póréhagymás trutyival összekeverem. Szoktam még hozzátenni reszelt füstölt sajtot is, de néha csak a tetejére teszek.
Előmelegített sütőbe teszem a mélyhűtőből kiszedett tortaformát és kb 15-20 percig elősütöm (kell bele bab, vagy fedő, hogy ne púposodjon). Kiveszem, beleteszem a tölteléket és fólia alatt addig sütöm, míg a tűpróbán a tűre nem ragad semmi. Utána megszórom füstölt sajttal és amíg az megpirul, sütöm még. Jó melegen és hidegen is |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig ma töltött paprika és almás pite lesz ebédre. |
|
mackó |
|
Erről mesélj egy kicsit... |
|
|
Békáscity |
|
Császármorzsa + tegnapi bableves maradék |
|
panda |
|
de rántott gomba tartármártással az fini ..
|
|
mpd |
|
Az ilyen majonézes truttymuruttyal ki lehet kergetni a világból. |
|
panda |
|
fújj, aszt nem szeretemm...
|
|
|
mamácska |
|
Nálunk pedig krumplileves és sült hús grillezett zöldségekkel lesz ma ebédre. |
|
Cirus |
|
grillezett csirkemell édeskrumplipürével |
|
Békáscity |
|
sóska hagymás tört burgonyával és ! mikróban sült 2 db tükörtojás - hogy ez milyen finom ! (öblös tálka aljára egy petty zsiradék, erre jön a tojás - 1 perc alatt a fehérje megszilárdul, a sárgája nem egészen...)
|
|
|
mamácska |
|
Nálunk pedig gombaleves és székelykáposzta lesz a mai ebéd. |
|
|
Cirus |
|
Bazsalikom pesztós, rákos spagetti. |
|