Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mpd |
|
A mi tesztünk alapján a második helyre meg is érkezett a már említett saját márkás sajtok egyike, méghozzá a Aldi Milfina trappistája. Kissé vizes állagú volt ugyan, mégis mind ízben, mind megjelenésében megnyerő. Árban is igen kedvező, alsó középkategóriás, történetesen 1790 Ft/kg. |
|
mackó |
|
Ez lett belőle:
Csak tudnám, hogy miért volt szükség a gömböc formára? Amennyiben fél szelet kenyérként tálalják... |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: raguleves és pörkölt nokedlivel |
|
mackó |
|
Molnár Gábor séf vezetésével szerda reggel megkezdte a magyar csapat a versenyt a világ legrangosabb szakácsversenyének számító Bocuse d’Or világdöntőjében a franciaországi Lyonban, ahol öt kontinens 24 nemzetének legjobbjai mérik össze tudásukat.
A magyar versenytálat egy világhírű magyar találmány, a gömböc ihlette, amely a magyar kreativitást és alkotó szellemet hirdeti. A gömböc jellegzetessége, hogy egy stabil egyensúlyi ponttal rendelkezik és mozgásban van, amíg ezt el nem éri. A gömböc körvonalát veszi fel a magyar tál központi eleme, a gyöngytyúkból épített forma, amelyet egy „fészekre” helyeznek.
Idézet: A gömböcre jellemző dinamizmust, a hazai gasztronómia fejlődését szeretné megmutatni a fogás kreatív elemein keresztül Molnár Gábor, aki ugyanakkor a magyar konyha hagyományaira stabil pontként támaszkodhat. Az összetevőkben ezt olyan alapanyagok képviselik, mint a paprika, a marinált zöldségekkel és „szférikus tejfölgolyóval” elkészített pickled (savanyított) gulyás consommé vagy a sült csirke, majonézzel töltött tojás, hozzávalóként a torma és feketegyökér.
A pisztrángból készült halételt éttermi formában, tányérra kell kitálalniuk a csapatoknak, ennek köretében az utolsó pillanatban mindenki számára kötelezően kijelölt édeskömény is szerepel. A köret legalább fele részben zöldségekből áll. A filét fűszeres zöldségjulienne-nel és rákkal töltve készíti el Molnár Gábor, torma- és tintaspagettiívvel a tetején.
|
|
mamácska |
|
Megnéztem, a márka neve:MILFINA
|
|
mamácska |
|
Bezárt az egyik ismert budapesti McDonald's étterem, a Könyves Kálmán körút - Kőbányai út kereszteződésében. Mint azt a Pénzcentrum az étteremlánctól megtudta, a Népliget étterem 1994 májusában nyílt meg és több mint 20 éven keresztül - tavaly október végéig - fontos szerepet töltött be a környékről érkező családok és az átutazó autós vendégek kiszolgálásában.
Az ok egyszerű: nyáron végleg lehúzta kapuit a józsefvárosi piac, az étterem vendégkörének nagy részét pedig pont a piac közönsége adta. A Négy Tigris megszűnését követően a környék autós és gyalogos forgalma átalakult, ami a vendégkörre is jelentős hatással volt. (A forgalmas kereszteződéseben két étterem működött, a szemközti McDonald's továbbra is üzemel.)
|
|
mamácska |
|
Azt ígí fejből nem tudom, de azt hiszem: ALFINA. Az van ráírva,hogy bükkfán füstölt sajt chilivel.... |
|
|
mamácska |
|
Szombaton vettem az ALDI-ban chilis füstölt sajtot, ajánlom mindenki figyelmébe,aki szereti,nagyon finom! |
|
mpd |
|
Természetesen nem kaptam karaván csípőspaprikásat. Hol másutt, mint a Spárban. Bahhh. Kénytelen voltam Philadelphia sajtkrémet venni. Ráadásul a kiflijük is sületlen. |
|
|
mamácska |
|
Egye fene,viszünk magunkkal rikteresdobozt,DIPANKRIN-nal kibélelve. Mikor fog főzni nekünk valami finomságosat? |
|
mpd |
|
Vasárnap meg a Nőtárs szakácskodott, kacsa vót sütve krumplipürével (sajnos nem imádom a kacsát, de a combját megettem azért). |
|
mpd |
|
A kényesgyomrú kákabélű városiaknak?! Csak ha van rikteresdobozuk, dipankrin fortéval kibélelve |
|
mamácska |
|
Egészségére Gazduram! Egyszer nekünk is főzhetne valami finomat! |
|
mpd |
|
Viszont szombaton olyan tokányt rittyentettem a Nagylacibácsi szakácskönyvéből, hogy nem hét, de tizenhét nyelven beszélt. Igazi, nagysúlyú disznóból származó lapockahús nyammmmm. |
|
mpd |
|
Há'nemtom. Gondolkodok a pite meg a karaván csípőspaprikás sajt+kifli menük között. Innivalóm van péntekrül: COOP multivitaminy gyümőccslé. |
|
|
mamácska |
|
Nálunk marhahúsleves és töltött hús fűszeres sült krumplival lesz ma ebédre. |
|
Békáscity |
|
Ma spagetti sok sok babbal (naná hogy konzerv paradicsomos bab + 1 zacskós bableves) - finom volt ! |
|
Cirus |
|
Gombapaprikás nokedlivel. |
|
mamácska |
|
Ma nálunk paradicsomleves és sült oldalas lesz grillezett zöldségekkel és krumplival ebédre. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: bableves és rántott padlizsán rizzsel |
|
|
mamácska |
|
Grant Imahara, a Mythbusters (Állítólag) sorozat volt műsorvezetője ellátogatott a McDonald’s Idaho állambeli krumpligyárába, hogy személyesen győződjön meg róla, mitől olyan finom a cég sült krumplija.
Összesen 14 összetevőt azonosított, és ezekből csak egy a krumpli. A són, a szója- és repceolajon, a citromsavon talán senki nem lepődik meg, egy fokkal érdekesebb a hidrolizált gabona és a hidrolizált tej, illetve a természetes marhahúsaroma. De van két összetevő, amire még a harcedzett Imahara is összehúzta a szemöldökét: az egyik a TBHQ, a másik a PDMS néven ismert vegyi anyag.
Átadom a szót a Wikipediának:
“A terc-butil-hidrokinon (más néven TBHQ, tertiary butylhydroquinone, tert-butylhydroquinone, E319) egy aromás fenol, mely a hidrokinon terc-butil-csoportot tartalmazó származéka. (… Ipari keretek között a szerves peroxidok autopolimerizációja közben használják. Ezen kívülIt felhasználják még parfümökben, mert lassabb párolgást biztosít. Megtalálható továbbá egyes lakkokban és gyantákban is.”
“A dimetil-polisziloxán (PDMS, E900) a legszélesebb körben használt szilícium alapú szerves polimer. Rendkívül sok területen alkalmazzák, a kontaktlencséktől kezdve orvosi műszereken, samponokon, síkosító olajokon keresztül egészen hőálló bevonatokig.”
Jó étvágyat!
(Daily Mail)
|
|