Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Békáscity |
|
Magyaros kelkáp.főzelék - diós spagetti (ma utcára nem megyek - csak Lexivel a kapuig, de ő sem vágyik messzebbre ) |
|
mamácska |
|
Ma pedig gulyásleves és milánói makaróni lesz ebédre. |
|
Békáscity |
|
Maradék paradicsomleves, sült zeller és sárgarépa, tükörtojás, kávé ... sok sok kávé... |
|
|
mamácska |
|
A szülinaposnak - utólag is - minden jót kívánok!
Nálunk pedig: zöldborsóleves és sült csülök hagymás tört krumplival lesz a mai ebéd. |
|
Békáscity |
|
napok óta nem ment a netem - de azért ettem, ettünk Vasárnap pl. paradicsomlevest betűtésztával, hurka-kolbász, puliszka, savanyúság, szülinapi torta-tüzijáték - mert megérdemeltük ! |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zellerkrémleves és sült oldalas rösti krumplival és salátával |
|
|
mamácska |
|
Mai ebéd: spárgakrémleves és rántott gomba rizzsel |
|
mackó |
|
Pl. nekem még van is... |
|
Békáscity |
|
sokáig merengtem mi a fene az öreganyó - aztán leesett a tantusz (fiatalok tudjátok mi az a tantusz ?) |
|
Cirus |
|
Ma gyömbéres csirkenyárs gombás-póréhagymás kuszkusszal. |
|
mamácska |
|
Ma gulyásleves és szilvás gombóc volt ebédre. |
|
tiszavirág |
|
Jó pap holtig tanul. Egyszer kipróbáljuk. |
|
Békáscity |
|
olykor jó lenne egy-egy nyári kerti partin összejönni grillezni |
|
Cirus |
|
Igen, ez az! Én lilahagymát tettem közé és rozmaringgal szórtam meg, de valóban szinte bármivel társítható, sőt, ha sokna/szalonna megy bele, magában is megállja a helyét. |
|
mackó |
|
Elfelejtettem mondani, hogy a zsiradék lehet szalonnadarab szintén vékonyra vágva, s a nyílások közé rakva sütöd ki. Feleségem némi fűszert is használ a són kívül (majoránna, öreganyó, mikor milyen ételhez kell köretként). |
|
mackó |
|
Többnyire kifli-burgonyát használnak hozzá, de ez nem annyira fontos. Bevagdalod a burgonyát vékonyan, de úgy, hogy egyben maradjon (nem vágod végig). Így teszed a sütőbe, rendszerint valamilyen zsiradékot (vajat) morzsolsz rá, s puhára sütöd. Mi szoktunk még egy kis sajtot is rádobni a végén, s ropogósra sütjük. A végeredmény látványra is gerjesztő, legyezőszerűen szétnyílik, de az íze is elég jó... |
|
tiszavirág |
|
Hogy miket tetszenek itt főzni! Mi az a legyezőkrumpli???? |
|
mamácska |
|
Nálunk disznótoros lesz párolt káposztával és hagymás tört krumplival + almakompót ma ebédre. |
|
Cirus |
|
Ma sajtos bundában sült csirkemellfilé lesz legyezőkrumplival és vegyes salátával. |
|
Békáscity |
|
Gumósat kell ujjnyi hasábokra vágni (1 nagyobb gumó 2 embernek elég + sárgarépa nagyon finom ahogy megkaramellizálódik !) - de érdekes lehet a száras is ...hmmm legközelebb megpróbálom (ma a piacon veszek valami kaját, vagy ha időben hazaérek krumplis tészta céklával, rántottleves)
|
|
|
Békáscity |
|
Ma a rántotthusihoz hasábburgonya helyett hasáb-zellert és sárgarépát sütöttem - valami isteni ! |
|
Rendes Kis |
|
„Ha nő lettem volna, szenvedélyesen szerettem volna tálalni. Meg vagyok győződve róla, hogy szendvicseim híresek lettek volna, mert a citrom, a lazac, a szardínia, a sonka, a tojás, a petrezselyem színharmóniáit és formáit messze földön senki oly becsvággyal nem válogatta volna össze és nem tudta volna olyan leleményesen kombinálni. Egy teadélutánra készített tálam szebb lett volna, mintha Ruysdael festette volna. Kamrámban a befőttes üvegek, a cukor, a dara és a tarhonya úgy állott volna, mint a katona, vagy a balett-táncosnő, zárt rendben.” | www.hamvasbela.org [fotó: www.zsolt.ro] ... www.facebook.com/HamvasBela?fref=nf |
|