Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Rendes Kis |
|
Egy ismeretlen hős esete Forrás: users.atw.hu El se hinném, ha nem velem történik, de más embernek fia sem, hogy milyen aprócska tényezők indítanak el nagy horderejű, világot felforgató eseményeket. Elmúlt már huszonöt éve, hogy francia állampolgár vagyok. Párizsnak egy külvárosi negyedében egy négyemeletes háztömb egyik lakása a jelenlegi otthonom.
Azt csak egy messze földre szakadt hazánkfia tudja megérteni és átérezni, hogy mit jelent az, amikor megérinti a honvágy nyomasztó érzése. Amikor megkíván egy juhtúróból készített, lerakott és megrotyogtatott túrós puliszkát frissen fejt pasztőrözetlen tejjel, töltött káposztát gömböccel, amelyben rizsa helyett kukoricadercét tesznek, vagy hajában sült pityókát savanyú káposzta levével, vereshagymával és vajjal. Esetleg erdélyi recept szerint készített ... http://erdely.ma/publicisztika.php?id=176675&cim=egy_ismeretlen_hos_esete |
|
mamácska |
|
A krémlevesek nálunk nagyon népszerűek. Ma nálunk zellerkrémleves lesz és zöldborsófőzelék fasírttal. |
|
Békáscity |
|
Ma paprikás krumpli babcsíra-salátával (nem nagyon jó, de meg kell enni, elég drága volt egy üveggel...) Leves helyett spárgaturmix (csak úgy a levével összeturmixolva - nagyon kellemes ízű) |
|
Békáscity |
|
Zsíroskenyér lilahagymával, tea volt az ebéd Aranyköpés : Annak esélye hogy a vajas/zsíros kenyér a megkent felével essen a szőnyegre - egyenesen arányos a szőnyeg árával. (Murphy) |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig csontleves és vörösboros marhapörkölt tarhonyával... |
|
Cirus |
|
Végre főztem! Grillezett füstölt chipolltlés csirkemellet grillezett vegyez zöldségekkel. |
|
mamácska |
|
Ma zöldségleves és rántott sajt lesz rizi-bizivel nálunk ebédre. |
|
mamácska |
|
Nálunk ma tojásleves lesz és töltött káposzta ebédre.
|
|
Békáscity |
|
Vadas libacombból - ajánlom szíves figyelmetekbe ! Isteni ! Más : múltkor nem volt lisztem és prézli-tojás-prézli panír volt ! - azóta mindenz így csinálok, a liszttől kemény lesz a panír, a prézli viszont megpuhul a tojástól és finom lesz ! |
|
mamácska |
|
Ma pedig gulyásleves és juhtúrós sztrapacska lesz ebédre. |
|
|
Békáscity |
|
Márton napon ki lúdhúst nem eszik - egész esztendőben éhezik ! Úgy hogy megfőztem egy libacombot levesnek -grízgaluskával- és utána a húst átsütöttem, lila káposztával. De szégyen ide, szégyen oda alig maradt hús a csonton, annyira összeesett - úgy hogy a szomszédasszonyomat kár volt meghívni ebédre ... Éhesek maradtunk ! de jót röhögtünk és ettünk utána krumplistésztát (amit ő főzött tegnap). |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: karfiolleves és töltött csirke krumplipürével |
|
|
Rendes Kis |
|
Ha nincs üzleti érzéke ! Ha van, akkor felárral árulja: előre-plöttyesztett, azonnal mehet a sütőbe ! |
|
Cirus |
|
A plöttyedt zőccség az megszikkadt, megráncosodott cucc, amit általában leárazna a zöldséges is |
|
Cirus |
|
Bocsi, Márton napoztunk Villányban Most meg tanfolyok a héten |
|
Cirus |
|
Nem, nem direkt, csak mostanában keveset voltam itthon és megplöttyedt a cucc |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: disznótoros párolt almás káposztával és főtt krumplival + almakompót |
|
mamácska |
|
A levegőből nem lehet megélni! Most állnak bíróság előtt a másfél éves kisfiú szülei,akik fénnyel "etették" a gyereket....
Mai ebéd: gombakrémleves és csirkepörkölt nokedlivel |
|
jojoba |
|
Én a mai ebédre a szokásosnál nagyobb levegőket vettem, olcsó próbáljátok ki!
Mi az a "plöttyedt" zöldség? Nem alszom miatta. Gyors választ kérünk! |
|
|
Rendes Kis |
|
Ezt én is akartam kérdezni: azt a zöldséget direkt plöttyesztetted, vagy kész tények előtt találtad magad ? |
|
mamácska |
|
Milyen az a plöttyedt zöldség?
Nálunk ma hagymaleves és mustáros-hagymás csirkemell rizzsel lesz ebédre. |
|
Cirus |
|
Ma hajdina és plöttyedt zöldségekkel sült csirkemelldarabok rozmaringgal. |
|