Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Békáscity |
|
karfiol-leves lett és a túróstészte |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: húsleves májgombóccal és borsófőzelék fasírttal |
|
Cirus |
|
Lazac és vegyes saláta. |
|
Békáscity |
|
pénteken meg paprikáskrumplit virslivel - úgy látszik a gyorsan/könnyen ebédek mindenhol mindenkinek favoritok |
|
Békáscity |
|
holnap szeretnék túróstésztát + paradicsomleves |
|
|
mamácska |
|
Nálunk pedig a mai ebéd: sajtkrémleves és rántott karfiol petrezselymes krumplival + gyümölcs |
|
Cirus |
|
Két napja gombát aszalok, így ma főtt virsli volt pepperónis mustárral. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: gulyásleves és túrós csusza sok töpörtyűvel... |
|
Cirus |
|
Ma rakott krumpli volt |
|
mamácska |
|
Mi is hazaérkeztünk a nyaralásból.A hétvégén ünnepi kaja volt: velőscsontos marhahúsleves és sült kacsa párolt káposztával+ torta |
|
Békáscity |
|
meglepi: Dunabogdány Forgó étterem lett a színhely - szuper húslevesvelőscsont és piritós, én vargányás ragu krumplilángossal, fiam grillezett kecskesajt salátával és utána a világhíres túrógomboc ! Mai ebéd: csontleves májgaluskával, paradicsom-mártás főtt krumplival a -mirelitte- húsgolyókhoz |
|
|
Békáscity |
|
szombaton rendszeresen valami pörköltféle van, ma : lecsó tésztával - nagyon nagyon finom lett ! este vacsizni megyünk - ha igaz... |
|
|
Cirus |
|
Ma mozarellás sült paradicsom, grillezett thai csirkemell. |
|
Békáscity |
|
Nagyon finom lett ! és tegnap vettem leakciózott csíkozott zöldségeket (salátának) - melyből nagyon kreativ módon minestrone leves lett, finom ! |
|
Cirus |
|
Sertésszelet párizsiasan rizzsel. |
|
Békáscity |
|
hétfőn (tegnap) : borsóleves maradék, spagetti carbonara kedd (ma) : annyi minden alapanyag van, hogy nem is tudom.... talán gombapörkölt vagy rizsesgomba ? esetleg rántott tök ? holnap minden esetre : rakottkrumpli !!!! sok sok tojással, tejföllel, kolbival |
|
Cirus |
|
Tegnap rokonoknál volt bundás nyúl. kaptam frissen fejt, még meleg kecsketejet is, ami szuper, mivel rendes tejet nem ihatok a laktózérzékenységem miatt.
Ma Pácolt csirkecsíkok salátával, pitakenyérrel. |
|
|
tiszavirág |
|
Ponty halászlé sok belsőséggel, fokhagymás-borsos sült lazac, sültkrumpli. |
|
Békáscity |
|
szombaton paradicsomos káposzta sült kolbásszal (maradék lefagyasztva) vasárnap : borsóleves csigatésztával, ropogós csirkecomb krumplisaláta, fagyi |
|
Békáscity |
|
ma gulyásleves de úgy, hogy a kanál megállt benne - tésztaféle nélkül csak hús és zöldség
|
|
tiszavirág |
|
Nálunk ma padlizsánkrémleves volt, sült oldalas, rizs, kovászos uborka. Most öblögetem finom vörösborral. |
|