Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Békáscity |
|
Tojásleves, szilvásgombóc (mirelitt) |
|
Cirus |
|
Ma csirkemell grillezve rozmaringos újkrumplival és mindenféle savanyúsággal.
A héten jó dolgom van, férj szerdán elmegy, magamnak nem főzök, max. kis rántotta, tükörtojás, ilyesmi |
|
Békáscity |
|
Végy 1 db tojást, verd fel habosra sárgájával együtt és tégy bele annyi grízt, hogy ruganyos legyen - közben a felforrt levest vedd kislángra és máris szaggathatod bele a galuskákat ! nem kell semmi faxni, a lényeg hogy ne forrásban lévő levesbe kerülön mert akkor szétveri ! A fenti mennyiség nálam kanál hegyével szaggatva 12-13 db kisebb, vagy 6 közepes, esetleg 4 nagy galuskát eredményez. Szoktam cifrázni : petrezselyem vagy májkrém a tojásba és úgy rá a gríz És nem csak húslevesbe, hanem zöldség- vagy borsólevesbe is (akkor rántás nélkül!) nagyon fincsi :P Meg nem állom hogy ne tájékoztassalak benneteket a tegnapi füredi Anna-bál menüjéről : A bál menüjét Szíjártó Balázs mesterszakács készíti.
A MENÜ Welcome drink Pezsgő, narancslé Hideg előétel Virágporos libamájpraliné sárgadinnyén, Sertésszűz ballotine marinált lazaccal, lilahagyma lekvárral, Zsenge saláta maracuja dresszinggel Leves Lestyános sült padlizsánkrémleves, füstölt marhanyelves gölödinnel Főétel Szarvasgerinc kíméletesen sütve, erdei javakkal burkolva borókás kukorica kanapén, szarvasgombás infúzióval Tanyasi jérce konfit csicsóka gratinnal, sonkagyűrűvel, zöldspárgás magvas royallal és fügés mustármártással Desszert Gránátalmás rebarbarahab réteskosárban Rákóczi túrós fagylaltrolád Kakukkfüves csokoládé mousse torta Éjféli svédasztal Sült kacsacomb bajor káposztával Zöldfűszeres malacrolád kemencés burgonyával Főtt füstölt csülök meleg tormamártással Házi vegyes ízelítő Vegyes sajttál Gyümölcsoázis Cukrászínyencségek |
|
katáng |
|
Nálam az egyszerű (a hab felverése nélküli) bevált, a lényeg, hogy min. 1 órát pihentetni kell. 2 tojást villával felverek, ízesítek, és annyi grízt teszek bele, hogy tejfől sűrűségű legyen, majd jön a nagyon fontos állás a dagadáshoz. |
|
tiszavirág |
|
Milyen grízgaluskát tudsz csinálni? Nagy, sárga és rezgős? Ha igen, akkor írd le ide a receptedet légy szíves! |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: Csontleves és rántott hal petrezselymes krumplival,salátával |
|
Békáscity |
|
én holnap szeretnék zöldbabfőzeléket petrezselymes fasírttal (ami csak zsemle, tojás és petrezselyemből áll + egy pici só, bors) |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig gyümölcsleves és vadas marha lesz zsemlegombóccal ebédre. |
|
|
Békáscity |
|
Csütörtök: kacsanyakból leves sok zöldséggel és levesgyönggyel, sajtos/paradicsomos spagetti |
|
mamácska |
|
Nálunk a mai ebéd: gulyásleves és tökfőzelék sült hússal |
|
Cirus |
|
Padlizsán paradicsommal és sajttal, én még egy kis sertésszűzet is eszem hozzá baconnal. |
|
Békáscity |
|
Eddmegleves lesz és paradicsomos húsgombóc meg valami gyümi |
|
mamácska |
|
Köszönjük, szeretjük! Mikor kapunk kóstolót? |
|
|
mamácska |
|
Nálunk pedig paradicsomleves lesz és töltött csirke rizi-bizivel |
|
Cirus |
|
Én bablevest főztem, ma azt eszem, férj meg székelykáposztát. |
|
Békáscity |
|
Nálunk is borsóleves lesz grízgaluskával és túrós tészta, fagyi |
|
mamácska |
|
Én pedig nem főztem a hétvégén ebben a nagy melegben,csak szendvicset ettünk és hűtött gyümölcsöt... Mai ebéd: zöldborsóleves és juhtúrós sztrapacska |
|
Cirus |
|
Tegnap megfőztem egész hétre magamnak, anyunak és a húgomnak is. Ma répás-cukkinis lepény és húsleves. |
|
lámpás |
|
Fúúúúúúúúúúúú! Nincs is jobb egy ilyen egyszerű, de nagyszerű menünél.Sajnos nem elég, ha csak én szeretem. |
|
tiszavirág |
|
Nálunk marhapörkölt volt vízbefőtt krumplival és házi kovászos uborkával. |
|
lámpás |
|
Őszibarack-krémleves, rántott csirke rizzsel és krumplipürével, vegyes zöldsaláta, túrós-sárgabarackos linzertorta. |
|
Békáscity |
|
Vasárnapi ebéd - hideg meggyleves, kacsanyak-pörkölt tésztával, ubisali tejföllel, fagyi |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: sült hús kolbásszal töltve (egybesütve) és tzatziki saláta.... |
|