Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Hűha! Ilyet még nem is hallottam! Kísérleteztél? Én a cukkinit grillezve vagy rántva szeretem,eddig levesként nem hallottam róla. Nálunk ma hagymaleves és roston sült hal lesz mexikói raguval, krumplipürével.
|
|
Békáscity |
|
Tudod mamácska mi a finom ? az a cukkinis lestyános paradicsomleves ami ma követtem el ! |
|
mamácska |
|
Irigyellek! Biztosan nagyon finom volt. Nálunk pedig: gulyásleves és sóska tükörtojással... |
|
Cirus |
|
Utazás előtt kapkodás. Főtt virsli pepperonis mustárral és meggy.
Jó főzőcskézést mindenkinek, másfél hét múlva ugyanitt! |
|
Békáscity |
|
ma úrinő vagyok - rendeltem ebédet, vendégek jönnek, nem főzök 6 emberre ! Ebéd: borsóleves, rántott csirke és hagymakarikák, petr.újkrumpli, kovi ubi, Apunak pörkölt nokedli és utána fagyi mindenkinek |
|
mamácska |
|
Köszönöm a receptet, ki fogom próbálni. Mai ebéd: rántott karfiol és rántott tök vajon párolt zöldségekkel+fagyi |
|
lámpás |
|
Minden másnap sütök egy meggyes piskótát, amíg van friss meggy. A közbülső napokon hideg meggyleves. Kipróbált, jó recept: 5 tojás, 25 dkg cukor, 25 dkg liszt, 10 dkg friss, puha vaj, 1 sütőpor. Robotgéppel habosra keverem,beleszórom a kimagozott meggyet, formába simítom és durvára vágott dióval meghintem. Lassú tűzön szép aranysárgára sütöm, porcukorral megszórom. (vagy nem) |
|
mamácska |
|
Nálunk pedig ma tojásos lecsó lesz,utána pedig meggyes pite(saját készítésű) |
|
mackó |
|
Anno vendégségben ettünk ilyet. A gyermek elnevezte: csípős tészta. Igényt tartott arra, hogy mi is beiktassuk néha... |
|
lámpás |
|
Nagyon érdekes kreálmány volt az asztalon: kaptam ajándékba olasz metéltet (zöld és sárga) megpirítottam egy kis füstölt szalonnát, rátettem némi csípős zöldségkrémet, összekevertem egy jó kanál tejföllel, majd a kifőtt tésztával. Nagyon finom lett! Próbáljátok ki! |
|
Cirus |
|
Grillezett csirkemell steak burgonyával és saját salival. |
|
Cirus |
|
Köszönöm, vasárnap indulunk! |
|
|
|
mamácska |
|
Érezzétek nagyon jól magatokat, gyönyörű hely! Jó pihenést, várjuk majd a beszámolót! |
|
|
lámpás |
|
Ma nálunk is maradék, a tegnapi menüből: hideg meggyleves, sült csirkecomb, tejfölös, fokhagymás mángold, csípős-fűszeres sült zöldségek, rizs meggyes-diós piskóta |
|
Békáscity |
|
Lehet tökfőzelék rántott hússal, vagy rántott cukkini kaporszósszal, vagy csak egy sima borsóleves utána süti - vagymittudomén ! úúútálom már az egészet ! |
|
Cirus |
|
A tegnapi ebéd fantasztikus volt, bár ha nem nyeremény, ennyit én tuti nem adtam volna érte..
Ma maradékok lesznek és főtt kukorica. |
|
|
mamácska |
|
Nem fogyott el teljesen a hétvégén készített kaja,ma maradék lesz az ebéd, sült csirke és petrezselymes krumpli+ uborkasaláta |
|
|
Békáscity |
|
Ma zöldbab főzelék - fasírt, holnap : kínai édes-savanyú pulykából, ananásszal és főtt rizs és lehet hog elkövetem a nagyon-gyors túrós-sütit |
|
|
Cirus |
|
Nem, ez csajos hétvége lesz. Férj pecázik szombaton, vasárnap pedig biciklizik. Én meg elkezdek pakolni, jövő vasárnap már repülőn ülünk. Kér esküvő után kell már egy nászút is |
|