Téma: A VÍRUS (csak erős idegzetűeknek !) |
|
tiszavirág |
|
2021.05.29.
29709. nõ 82 éves magas vérnyomás, cukorbetegség
27 új halott
Baromira le van lassulva a fórum nálam. Mi a helyzet nálatok?
|
|
tiszavirág |
|
2021.05.29.
29709. nõ 82 éves magas vérnyomás, cukorbetegség
27 új halott
Baromira le van lassulva a fórum nálam. Mi a helyzet nálatok?
|
|
|
glens |
|
Belgiumban 11,6 millióan vannak, eddig 13.561 halottjuk van. Ez 1,17 ezrelék. Vagyis minden ezer emberből már meghalt egy koronavírus miatt. |
|
glens |
|
Nekem is jött ilyen. |
|
glens |
|
Én a rádióban hallottam, rosszul emlékeztem az 1 hétre.
A szomszédok és mi: 10315 Szlovénia (2222) _8035 Ausztria (7514) _6119 Horvátország (2597) _4928 Románia (9799) _3945 Magyarország (3945) _3912 Szerbia (3536) _3637 Szlovákia (2058) _2347 Ukrajna (10611)
Szlovénia, Ausztria elég tragikus. Remélem, nem utánozzuk le. |
|
pandala |
|
És, akkor te, ha egy ilyennel -kitöltve precízen- mászkálsz este 9 óra 13 perckor a Nagykörúton, akkor nem ütöd meg a bokádat?? Kivéve, ha gyülekezel!? ....
|
|
R.András |
|
Most kaptam:Idézet: Értesítő kiállításának időpontja: 2020.11.11. 17:34:58
Befogadás időpontja: 2020.11.11. 17:34:58
Feladó: Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt (NISZ)
Címzett: (én)
Dokumentum főbb adatai Dokumentum típusa: Tájékoztató igazolásminta letöltéséről Dokumentum típusleírása: Kijárási tilalom alatti munkavégzésről szóló igazolásminta letöltése Megjegyzés: Elküldött fájl neve: Tajekoztato_Munkaltatoiigazolasminta.pdf Dokumentum érkeztetési száma: 013042091202011111734501741 Dokumentum elektronikus lenyomata (Hash hexadecimális formában): 9e7e919f373b2b825c2159eedfb4f9ca2918ec4acb03394d98d4645a6aefa150 Dokumentum Hash-algoritmusa: SHA-256
Üdvözlettel: NISZ biztonságos kézbesítési szolgáltatás
|
|
|
tiszavirág |
|
2020.11.11.
2697. Férfi 61 éves magas vérnyomás, iszkémiás szívbetegség, krónikus obstruktív tüdõbetegség, asztma, cukorbetegség, elhízás
101 új halott
|
|
pandala |
|
a belga legutóbbi : 4,293 new cases and 345 new deaths in Belgium nem tudom ez mennyire végleges, de elég ijsztő így is
|
|
pandala |
|
( Napi 100-as átlag az már nagyon sok. Az egy hónapban már 3000! .. ) |
|
pandala |
|
Kicsit optimistának tűnik.... de remélem igaza lesz! :-) |
|
glens |
|
A mai adatok: 3945 új, regisztrált fertőzött, újabb 101 halott. Az aktív fertőzöttek száma 91 358, 1223-an gyógyultak meg. 6352 (+199) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 473-en (+12) vannak lélegeztetőgépen.
A szigorítás hatása kb. 1 hét múlva érződik majd a regisztrált fertőzöttek, kórházba kerültek számán, és 3-4 hét múlva lesz kevesebb halottunk (Merkely). |
|
pandala |
|
Igen, neked engedélyezett. És ajánlott! |
|
jojoba |
|
...és a hajléktalanokat is lehet majd sétáltatni? |
|
|
tiszavirág |
|
A teljes iskolazár az egészségügy tragédiája lenne – Szlávik János a Mandinernek
https://mandiner.hu/cikk/20201110_koronavirus_szlavik_janos
" nagyon nem iskolabezárás-párti, nemcsak azért, mert ez a vírus gyerekekre a legritkábban veszélyes, hanem azért is, mert ha „bezárnák az általános iskolákat, akkor az összes szakdolgozó, nővér, fiatal orvos otthon maradna a gyerekkel, és ez tragédia lenne az egészségügy számára”. A szülőknek azt üzeni, ne a gyerek miatt aggódjanak, hanem maguk és a nagyszülők miatt."
"Annak kapcsán, hogy egyre több a fiatal elhunyt – a múlt héten két 28 éves halottról is szóltak a hírek –, Szlávik azt mondja, hogy ezt egyelőre a nagy számok törvényével magyarázza, szerinte ugyanis ennyi fertőzöttnél elkerülhetetlen, hogy fiatal áldozatok is legyenek. Szerinte ez is azt mutatja, hogy mennyire veszélyes a vírus. „Intő jel lehet ez a vírusszkeptikusoknak is, akik láthatják, hogy hiába gondolják, hogy csak öregek halnak meg a fertőzés következtében, nem igaz.”
„Íme, vannak fiatal elhunytak is” – hangsúlyozza. Mint kiemeli, „ez a vírus nem játék, még a közepesen súlyos esetek is arról panaszkodnak, hogy nagyon betegek és nagyon sokáig gyengék, hogy köhögnek, szörnyű tüneteik vannak”.
"A betegség lefolyásáról azt mondja, hogy a legszörnyűbb tünet a fulladás. „Egy ember életében a legborzalmasabb élmény, hogy hiába vesz levegőt, nem kap eleget, úgy érzi, ülnek a mellkasán”. Az ilyen betegeket első körben oxigénterápiával kezelik, ha az nem használ, akkor sajnos elkerülhetetlen a lélegeztetőgép. A másik nehezen feldolgozható élmény az úgynevezett citokinvihar, amiben Szlávik szerint az a legszörnyűbb, hogy amikor már a beteg egy kicsit jobban érzi magát, akkor jelentkezik hirtelen fulladással, nehézlégzéssel, keringési zavarral. Mint mondja, a citokinvihar a fiataloknál is előfordul, ám sajnos még mindig nem tudják előre jelezni.
Korona és influenza: hatalmas a különbség
Összehasonlítva az influenzával, míg utóbbi egy légúti vírusos megbetegedés, aminek baktérium okozta szövődményei vannak, addig a koronavírus önmagában veszélyes, hiszen minden szövődmény nélkül egyedül képes tüdőgyulladást, szívizominfarktust vagy agyvérzést okozni. Ráadásul nagyon nehéz kikeveredni a betegségből, sok ugyanis a hosszútávú tünet, úgy mint a gyengeség, fáradékonyság vagy a szag- és ízérzékelés elvesztése. Mint utóbbi kapcsán mondja, vannak, akik fél évvel a vírusfertőzést követően sem éreznek szagokat, ízeket, ám abból kiindulva, hogy a SARS1-nél hat-nyolc hónap után helyreállt, így remélhetőleg ez így lesz a Covid-19 esetében is."
|
|
|
|
pandala |
|
Állítólag 45% körüli ... Szlávik mondta, ha jól emléxem .. |
|
tiszavirág |
|
Olvastál valahol adatot arra vonatkozóan, hogy hány % jön le a lélegeztetőgépről gyógyultan?
|
|
tiszavirág |
|
2020.11.10.
2596. nõ 80 éves magas vérnyomás, agyi infarktus, pajzsmirigy alulmûködés
103 új halott
|
|
glens |
|
Kösz, gondolhattam volna... A mai adatok: 4140 új, regisztrált fertőzött, újabb 103 halott. Az aktív fertőzöttek száma 88 737, 1424-en gyógyultak meg. 6153 (+92) koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 415-en (+46) vannak lélegeztetőgépen.
Az 1424 gyógyult jó, de a +46 lélegeztető gépes beteg nagyon rossz adat. |
|
pandala |
|
6680 a napi átlag. Há', az sem kevés .. |
|
|