17:41:31
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Társalgó
Téma: Mit eszünk ma ?
... Elejére 1. lap 
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 21. 12:18 | Sorszám: 1896
Csak óvatosan a kapkodással!
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 21. 10:56 | Sorszám: 1895
Rohanás van egész héten, valamit majd bekapok útközben..
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 21. 10:15 | Sorszám: 1894
Nálunk pedig a mai ebéd:
zöldségleves és sült oldalas párolt káposztával és krumplival+saláta
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 21. 10:10 | Sorszám: 1893
Benne főtt a hús - amit kivettem és tandori massalával meghintve átsütöttem, mjd visszatettem a paradicsomos káposztába. Nagyon nagyon finom lett ! legközelebb hús nélkül fogok tandosi massalát kipróbálni
Mai ebéd: b ableves, tejberizs, eper
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 13:16 | Sorszám: 1892
Mai ebéd: gyümölcsleves és óvári szelet krumplipürével
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 12:48 | Sorszám: 1891
Igen, ismerem a lányokat Szoktam is venni a czidert, bár elég drága, így csak keveset
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 12:25 | Sorszám: 1890
Vértesbogláron ugyanis desszertalmából, palackos erjesztéssel készül a Czider, szemben a külföldiekkel, amelyeket kifejezetten erre a célra termelt, étkezésre gyakorlatilag nem alkalmas fajtából nyerik (a teljességhez tartozik, hogy itthon egyelőre nem is léteznek ezek az általában kisebb, magas tannintartalmú, savanykásabb, keserűbb cideralmák). A vértesboglári Czider – szemben az általános jellemzőkkel – kifejezetten könnyű, gyümölcsös, kevésbé tanninos, ám 6-7 százalékos alkoholtartalmú ital (a magyar piacon ugyancsak elterjedt Somersby 4,5 százalékot, a Strongbow pedig 4,5-5 százalékot tud).

“Kezdetben a legnagyobb kihívás a megfelelő alma kiválasztása volt, hiszen Magyarországon sok a jó desszertalma, nekünk viszont semmilyen almaszakmai tapasztalatunk nem volt” – ez volt az első komoly fennakadás, ám egy közeli baráton keresztül eljutottak egy váli termelőhőz, aki többféle almát is termesztett. Az ő almafajtáiból készült italt barátokon tesztelve választották ki végül azokat a fajtákat, amiket azóta is használnak. A váli termelő préselt natúr alapanyagot szállít, amiből az év bármely szakában lehet Czidert erjeszteni.
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 12:19 | Sorszám: 1889
De, ha már mindenképpen makacskodol, ültess ilyet is, olyat is. Az almának úgyis kell porzófajta. Aztán csinálsz mindkettőből, és meglátod mellik a jobb.
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 12:17 | Sorszám: 1888
Na tessék. Nem hallgatsz rám. No, akkor magadra vess majd, amikor az angol almafa állandóan beteg lesz és kicsi, varas, aszott gyümölcsöket terem.
Az angol idióták azért csinálnak cídert kicsi savanyú almából, mert nem hülyék: a javát megeszik nyersen, a másod-harmadosztályú léalmát meg erre használják.
A szintén savanyú, de NAGY és EGÉSZSÉGES nyárifontos ugyan miért ne lenne jó cidernek?!
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 12:12 | Sorszám: 1887
Most nézem, hogy ez nagyméretű alma. A ciderhez kicsi, savanyú alma kell, szerintem minimális befektetést megér a próba, hely van Én a keserédes kategóriát szeretném..
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 11:52 | Sorszám: 1886
ÁLLJ!!!!!
Eszedbe se jusson!!!!!
Amit a Nyári fontos-ból nem lehet megcsinálni, azt nem is érdemes.
Ültess egy ilyen fát, porzónak valami másik nyári almával (Jerseymac? Vista Bella? ) oszt jónapot. A Nyári fontosnál nincs jobb alma, tán a Londoni pepin felvenné vele a versenyt, ha nem lenne olyan átkozottul igényes és érzékeny.
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 11:39 | Sorszám: 1885
Ma grillezett csirkemell spárgával és újkrumplival.
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 11:39 | Sorszám: 1884
Tandori massalás paradicsomos káposzta?? Az meg mifán terem? Az a fűszer húshoz való, nem káposztához!
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 11:38 | Sorszám: 1883
Az idén megint belefogok a sörkészítésbe, illetve cidert is fogok megint főzni. Angliából fogok hozatni cideralmát is, tuti itt is megterem..
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 10:19 | Sorszám: 1882
mostanában rákaptam az "egytálétel"-ekre, ma pl. : tandori massalás paradicsomos káposzta benne főtt oldalassal - egyik fele ma a másik fele holnap után sült virslivel
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 10:07 | Sorszám: 1881
Vagy "jóember" módra, majd ha szakácskönyvet írok, csinálunk egy brainstormingot.
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 09:26 | Sorszám: 1880
Lehetne "Gazduram" módra...
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 09:15 | Sorszám: 1879
Öööö, hát azért kajának ne adjunk ilyen csúf nevet....
Békáscity
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 08:57 | Sorszám: 1878
legyen mondjuk mpd-módra
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 07:30 | Sorszám: 1877
Lehet, hogy megérné!!!
Zsíros B. Ödön
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 20. 07:24 | Sorszám: 1876
Én megpróbálnám beoltani élesztővel, hátha még kifermentálódna a maradék cukor.

mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 19. 14:24 | Sorszám: 1875
Ezt az almabort ráadásul én csináltam. Sajnosjanuárban készült, téli almából, ami addigra jelentősen túlérett, emiatt irtó édes a bor. (Különben már rég megittam volna)
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 19. 14:20 | Sorszám: 1874
A disznó szereti az almát, én is szoktam almaborban sütni
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 19. 11:53 | Sorszám: 1873
Hétvégén készítettem sertéscombból Sertésjava mucsai módon elnevezésű gasztronómiai hőskölteményt.
a húst kisebb darabokra vágjuk és pácoljuk. A pác ízlés szerinti, nálam ami éppen akad, olaj, ilyen-olyan fűszerek amik a kezembe akadnak. Aztán lisztbe forgatjuk, hirtelen megpirítjuk és almaborban pároljuk. Lisztbe forgatás nélkül is jó, de annak még nem adtam nevet
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2014. május 19. 11:50 | Sorszám: 1872
Köszi az ötletet ismét

Ma gombapaprikás kuszkusszal a menü.
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...