Téma: Zene, zene, zene ... |
|
Rendes Kis |
|
Ha nem jut eszébe semmi, akkor ne írjon semmit. |
|
keresztkem |
|
Szedd össze magadat Mordecháj, nyakunkon a Hanuka! k.k. |
|
|
panda |
|
hm, ezt az idiótát...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
keresztkem |
|
Ezt már a korabeli időkben--az 1700-as években is--többen így "kapisgálták".Annál is inkább mert a "fényes Eszterházy" hercegnek volt egy Hajdú Józsi nevű jó magyar lovásza, egy jóképű (lóképű?) magyar lovászfiú, akit nagyon "kedvelt" a Herceg Őexcellenciája FELESÉGE! keresztkem |
|
|
|
|
keresztkem |
|
Freinreisz Karesz mesélte. " Még Locomotív GT-s voltam, s egyszer--talán 71' nyarán-- Zozóval(Latinovits Zoltánnal a bátyjával) beugrottunk Déry-hez (Déry Tibor akkori írófejedelemhez) a Füred-Arács fölötti Tamás-hegyen lévő nyaralójába. Ott zsugáztak a kertben a "balluszter végén" lévő asztalnál hármasban: Aczél Györggyel, Csurkával--utóbbi Balatonedericsről "ugrott át" egy kis ulti-debatting-ra. Kártyaközbe' Aczél azt mondja Déry-nek: "Kéne valami színdarab, jó Mester, amivel megfogjuk és lepipáljuk az imperialistákat ebben a nagy-nagy hippikultuszba'.Megy' a dolog?" Mire Déry, Csurka sokatmondó félmosolya mellett válaszolta: "Itt van készen a könyv, azt hiszem "Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról" lesz a címe'"-így a nagy író."A '68-as Woodstock-i esőáztatta hepaj-t irom meg benne, egy pikánsan langyos sappho-i szerelmi történettel fűszerve Appel-em"--"majd az ifjak csinálnak hozzá zenét"--és felém intett a fejével--így Karesz. "Én aligha"--válaszoltam--" és elhúztunk sebesen Zolival együtt"."Azután én 3 nap múlva kilépve az LGT-ből megcsináltam a Skorpió-t.A zenét meg valóban "megalkotta a Presser" a Vígszinház szinpadára, az az ő világa nem az enyém". "Ho-gyan-mongyam el ne-ked a-mit NEM LEHET, mert nincs rá szó csak képzelet?" Ta-ra-ra-ra-ramm ra -ramm...stb..stbb.. |
|
keresztkem |
|
Elképesztő ZENEI CSEMEGÉVEL INDIT az idei Zempléni Művészeti Napok. Olivier Messiaen: Jézus üdvözítő szavai című művét adja elő ma--augusztus 7-én--este 22 órai kezdettel a SÁROSPATAKI BAZILIKÁBAN egy általam nem ismert német zongoraművész. A mű tehát este 10-kor kezdődik és 130 perc hosszúságú, melyet Messiaen 1941-ben vagy 1942-ben írt.Nem tudom, hogy Magyarországon valaha is előadták-e.Ha nem úgy ősbemutató lesz ma késő este Patakon--a nagyszerű Kuklay Antal atya aktiv részvételével. keresztkem |
|
keresztkem |
|
Nagyon érdekes és izgalmas, hogy Karajan VEZÉNYLÉSI TECHNIKÁT VÁLTOZTATOTT élete utolsó 5-6 évében--s ezt az itt belinkelt MOZART: REQUIEM előadás is tükrözi.Mindez súlyos betegségének fellépésével ill. annak elhatalmasodásával érzékelhető Nála igen pregnánsan. Ugyanis életének ezekben az utolsó éveiben vezénylése NEM ANNYIRA "BEFELÉ FORDULÓ"--lehúnyt szemű--produkció, sokkal inkább a zenekar felé NYITOTT és a zenekari zenészeket INSTRUÁLÓ technika.Akár az egyes belépő hangszerek előadóira "direkte rámutató" gesztusokkal-jelzésekkel is--ami érdekes módon sokkal fárasztóbb lehet, mint a korábbi "öngondolatsugárzó"-húnyt szemű dirigálás. keresztkem |
|
|
keresztkem |
|
"..200 éve, 1883-ban született Lipcsében Richard Wagner." Irom HIBÁSAN(!) 2013.április 20-án.Wagner ugyanis és NYILVÁN 1813-ban született. Viszont 1883-ban halt meg...Velencében, s onnan hozták "haza" Bayreuth-i végső nyughelyére. Mindenesetre április 20 óta SENKI, DE SENKI NEM FIGYELMEZTETETT tévedésemre.Vajon ezt a beírásomat elolvassa-é egyáltalában valaki? keresztkem |
|
|