Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: orjaleves májgombóccal és székely káposzta |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: milánói makaróni és gyümölcssaláta |
|
Cirus |
|
Ma nem főztem, az uram az unokatestvéremnél van, majd ott megetetik, én meg eszem egy gyrost (Ez az egyetlen gyorsétel, amit szeretek) |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: karfiolleves és rántott csirke hagymás tört krumplival |
|
Rendes Kis |
|
Nyilván a polipot is jól kell elkészíteni. Mert akkor az is a csirkére hasonlít. |
|
mamácska |
|
A rák szerintem is isteni,mindenféle elkészítésben.Ettem már fokhagymás-petrezselymes lében elkészítve, rántva, és sütve is. Mindenféleképpen nagyon ízlett. A kagylót Spanyolországban kóstoltam meg, ott ecetes-olajos lében pácolták,finom volt. Az osztrigát nem kedvelem,valahogy nem tudtam megszeretni. |
|
tiszavirág |
|
Minden tengeri dolgot szeretek, kivéve a polipot, mert az nagyon rágós. Királyrák jöhet minden mennyiségben! Az osztrigát is szeretem. |
|
|
Cirus |
|
tengeri hal jöhet, a kagylóval valahogy nem vagyok kibékülve. A csiga (ha jól van elkészítve és nem rágós)akkor leginkább a csirkéhez hasonlít.
Rákot ennék minden nap, ha lehetne Két éve a születésnapomom az uram elvitt egy étterembe, ahol mindig az aznap kifogott zsákmány volt az ajánlat. Akkor ettem homárt. Valami isteni volt! |
|
mamácska |
|
A magam részéről inkább a halat vagy a kagylót választanám. Horvátországban ettünk nagyon finoman elkészített friss rákot. A csigától - pedig biztosan finom - óckódunk. |
|
Cirus |
|
Pedig a csiga nagyon finom, ha jól van elkészítve. Régen sokat főztem, manapság nincs rá időm, hogy előkészítsem és órákon át főzzem |
|
tiszavirág |
|
Nehogy azt hidd. Mindent megkóstolok, ami egy országra jellemző,ha külföldön vagyok (a franciáknál még a csigát is képes voltam lenyelni, bár nagyon undorodtam tőle....brrrrr) de a kedvencem a marhahúsleves összetört finom metélttel, a vékonyra kiklopfolt rántott sertés hosszúkaraj szelet jól kikevert vajas-tejes krumplipürével és kovászos uborkával. De szeretem a lecsót és a paprikás krumplit is jó kolbászosan. A hagyományos fejes salátából még gyerekként is csak a belsejét szerettem, így nagyon könnyű volt átszokni a jégsalátára. |
|
Cirus |
|
Szerintem rosszul emlékszel. Az a karalábé |
|
mackó |
|
Jól hangzik!
Apropó! Az nem úgy van, hogy a cukkinit nem szereted? Vagy csak rosszul emlékszek... |
|
Cirus |
|
Mennyei.. Jó fűszeres lett a tök, azért. Lehet, hogy ezentúl sütve is megeszem |
|
Cirus |
|
Ez most félbe lett vágva, a magokat kiszedtem, keresztbe-kasul bevagdaltam. Áttört fokhagymát, zsályát és csilipelyhet összekevertem olívaolajjal, ezzel bekentem a tököt. Sütőben kb. 40 percet sütöttem. A töltelék cukkini+pirospaprika+lilahagyma kockázva, ezt is betettem a sütőbe 20 percre. Majd kivettem, hozzákevertem pár félbevágott koktélparadicsomot, egy kevés kecskesajtot és mehetett vissza a sütőbe 10 percre. Az illata mennyei, még egy fél óra és kiderül, ízre milyen |
|
|
|
mamácska |
|
Mai ebéd: Zöldborsóleves, és rántott hal majonézes salátával |
|
mamácska |
|
Egyik nagy kedvencem a sült sütőtök!Nagyon finom és nagyon egészséges, ajánlom mindenkinek!
|
|
|
mpd |
|
Bölcsesség kincsestára. Az alföldi tarhonyalevessel kezdődik, és az már magában egy reveláció!
|
|
mpd |
|
a gyerekek szeretik, én nem. Mármint a tikmonyos nokedlit. Ellenben!!!! Felfedeztem a korábban már mutatott szakácskönyvben a farsangi fánkot és az aranygaluskát! Megcsináltam szórul-betűre úgy, ahoyg leírják, és isteni lett, a gasztronómia csúcsait ostromoltam vele. |
|
|
mpd |
|
Mucsai suttyók lévén mink továbbra is szerettyük a sima mezei salátát, cukros-ecetes öntettel. |
|