14:41:20
 Frissítés
Keresés | Új hozzászólás
 » Isten hozott, kedves Vendég ! Fórumlakók | GY.I.K. | Bejelentkezés | Regisztráció 
 » Társalgó
Téma: Mit eszünk ma ?
... Elejére 1. lap 
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 16. 09:12 | Sorszám: 1488
Mai ebéd: karfiolleves és rántott csirke hagymás tört krumplival
Rendes Kis
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 13. 14:01 | Sorszám: 1487
Nyilván a polipot is jól kell elkészíteni.
Mert akkor az is a csirkére hasonlít.
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 13. 11:49 | Sorszám: 1486
A rák szerintem is isteni,mindenféle elkészítésben.Ettem már fokhagymás-petrezselymes lében
elkészítve, rántva, és sütve is. Mindenféleképpen nagyon ízlett.
A kagylót Spanyolországban kóstoltam meg, ott ecetes-olajos lében pácolták,finom volt.
Az osztrigát nem kedvelem,valahogy nem tudtam megszeretni.
tiszavirág
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 12. 17:49 | Sorszám: 1485
Minden tengeri dolgot szeretek, kivéve a polipot, mert az nagyon rágós.
Királyrák jöhet minden mennyiségben!
Az osztrigát is szeretem.
onogur
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 12. 17:16 | Sorszám: 1484
Én szeretem a kagylót.
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 12. 17:13 | Sorszám: 1483
tengeri hal jöhet, a kagylóval valahogy nem vagyok kibékülve. A csiga (ha jól van elkészítve és nem rágós)akkor leginkább a csirkéhez hasonlít.

Rákot ennék minden nap, ha lehetne Két éve a születésnapomom az uram elvitt egy étterembe, ahol mindig az aznap kifogott zsákmány volt az ajánlat. Akkor ettem homárt. Valami isteni volt!
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 12. 11:07 | Sorszám: 1482
A magam részéről inkább a halat vagy a kagylót választanám.
Horvátországban ettünk nagyon finoman elkészített friss rákot.
A csigától - pedig biztosan finom - óckódunk.
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 12. 10:39 | Sorszám: 1481
Pedig a csiga nagyon finom, ha jól van elkészítve. Régen sokat főztem, manapság nincs rá időm, hogy előkészítsem és órákon át főzzem
tiszavirág
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 11. 20:12 | Sorszám: 1480
Nehogy azt hidd.
Mindent megkóstolok, ami egy országra jellemző,ha külföldön vagyok (a franciáknál még a csigát is képes voltam lenyelni, bár nagyon undorodtam tőle....brrrrr) de a kedvencem a marhahúsleves összetört finom metélttel, a vékonyra kiklopfolt rántott sertés hosszúkaraj szelet jól kikevert vajas-tejes krumplipürével és kovászos uborkával. De szeretem a lecsót és a paprikás krumplit is jó kolbászosan.
A hagyományos fejes salátából még gyerekként is csak a belsejét szerettem, így nagyon könnyű volt átszokni a jégsalátára.
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 11. 14:23 | Sorszám: 1479
Szerintem rosszul emlékszel. Az a karalábé
mackó
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 10. 12:44 | Sorszám: 1478
Jól hangzik!

Apropó! Az nem úgy van, hogy a cukkinit nem szereted? Vagy csak rosszul emlékszek...
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 10. 12:38 | Sorszám: 1477
Mennyei.. Jó fűszeres lett a tök, azért. Lehet, hogy ezentúl sütve is megeszem
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 10. 11:51 | Sorszám: 1476
Ez most félbe lett vágva, a magokat kiszedtem, keresztbe-kasul bevagdaltam. Áttört fokhagymát, zsályát és csilipelyhet összekevertem olívaolajjal, ezzel bekentem a tököt. Sütőben kb. 40 percet sütöttem. A töltelék cukkini+pirospaprika+lilahagyma kockázva, ezt is betettem a sütőbe 20 percre. Majd kivettem, hozzákevertem pár félbevágott koktélparadicsomot, egy kevés kecskesajtot és mehetett vissza a sütőbe 10 percre. Az illata mennyei, még egy fél óra és kiderül, ízre milyen
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 10. 11:49 | Sorszám: 1475
Nem! Magyar pontyból készül!!!
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 10. 11:30 | Sorszám: 1474
Hekk mi?
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 10. 11:12 | Sorszám: 1473
Mai ebéd: Zöldborsóleves, és rántott hal majonézes salátával
mamácska
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 10. 11:11 | Sorszám: 1472
Egyik nagy kedvencem a sült sütőtök!Nagyon finom és nagyon egészséges, ajánlom mindenkinek!
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 10. 10:59 | Sorszám: 1471
Még lehet kapni itt-ott:
http://www.antikva.hu/onan/reszletek.jsp;jsessionid=9D9954640D25FFBD735403B6D ...
mpd
Olvasta: 2 | Válasz | 2013. december 10. 10:58 | Sorszám: 1470
Bölcsesség kincsestára. Az alföldi tarhonyalevessel kezdődik, és az már magában egy reveláció!
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 10. 10:56 | Sorszám: 1469
a gyerekek szeretik, én nem. Mármint a tikmonyos nokedlit.
Ellenben!!!! Felfedeztem a korábban már mutatott szakácskönyvben a farsangi fánkot és az aranygaluskát! Megcsináltam szórul-betűre úgy, ahoyg leírják, és isteni lett, a gasztronómia csúcsait ostromoltam vele.
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 10. 10:54 | Sorszám: 1468
Tojásos nokedlivel
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 10. 10:50 | Sorszám: 1467
Mucsai suttyók lévén mink továbbra is szerettyük a sima mezei salátát, cukros-ecetes öntettel.
mpd
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 10. 10:50 | Sorszám: 1466
Mefene!!!! De nagyon feinsmekkerek lettünk ottan a versenyszférában!!!
Cirus
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 10. 10:40 | Sorszám: 1465
Ma töltött sütőtök lesz. Kísérleti stádium, mert a sütőtököt pitében és levesben ugyan megeszem, sütve viszont (eddig) nem, kíváncsi leszek, hogy ízleni fog-e..
tiszavirág
Olvasta: 1 | Válasz | 2013. december 09. 19:24 | Sorszám: 1464
Azanyja!
Biztos voltam benne, hogy jól meg szoktad te azt variálni!
Tovább ...
Jelmagyarázat    Van új hozzászólás
   Ezeket a hozzászólásokat már láttad
... Hibabejelentés | | | Gondola ...