Téma: Mit eszünk ma ? |
|
mpd |
|
Bölcsesség kincsestára. Az alföldi tarhonyalevessel kezdődik, és az már magában egy reveláció!
|
|
mpd |
|
a gyerekek szeretik, én nem. Mármint a tikmonyos nokedlit. Ellenben!!!! Felfedeztem a korábban már mutatott szakácskönyvben a farsangi fánkot és az aranygaluskát! Megcsináltam szórul-betűre úgy, ahoyg leírják, és isteni lett, a gasztronómia csúcsait ostromoltam vele. |
|
|
mpd |
|
Mucsai suttyók lévén mink továbbra is szerettyük a sima mezei salátát, cukros-ecetes öntettel. |
|
mpd |
|
Mefene!!!! De nagyon feinsmekkerek lettünk ottan a versenyszférában!!! |
|
Cirus |
|
Ma töltött sütőtök lesz. Kísérleti stádium, mert a sütőtököt pitében és levesben ugyan megeszem, sütve viszont (eddig) nem, kíváncsi leszek, hogy ízleni fog-e.. |
|
tiszavirág |
|
Azanyja! Biztos voltam benne, hogy jól meg szoktad te azt variálni! |
|
Cirus |
|
Volt benne endívia, répa, paradicsom, meg sima sali. Rá saját készítésű málnás balzsamecet. |
|
tiszavirág |
|
Egyébként vagy 20 évvel ezelőtt ettük utoljára ezt a hagyományos salátát, de akkor is mindenki csak a belsejét szerette, ezért azóta már csak a jégsaláta dívik nálunk. |
|
tiszavirág |
|
A saláta manapság már sokkal fineszesebben van kitalálva. A feleségem is állandóan variálja, sokszor van benne vagy 5-6 összetevő. Cirus szerintem kiváló háziasszony, biztos, hogy ő is variálja, én az ő válaszára lennék kíváncsi. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: csontleves és sült csirke petrezselymes krumplival. |
|
|
|
Cirus |
|
Ma mézes-mustáros csirkecomb volt salátával. |
|
mamácska |