Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Cirus |
|
Céklakrémes-kecskesajtos szendvicset találtam, azt ettem. 2 nappal nyaralás előtt már nem főzök |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldbableves, és mustáros tarja krumplipürével |
|
Cirus |
|
Kuszkusz mindenféle párolt zöldséggel. |
|
Cirus |
|
Igen, jól sikerült, nem száradt ki a csirke, omlós maradt.
Az indiai ételeket én is szeretem, bár az indiaiakat nem annyira. Túl sokkal dolgozom együtt
Viszont szuper recepteket kapok és valamelyik kolléga mindig ellát alapanyagokkal onnan |
|
mamácska |
|
Az nagyon finom lehet. Szeretem az indiai konyhát! |
|
Cirus |
|
Indiai fűszeres (nem emlékszem, mi a neve..) csirkemelldarabok vegyes riozzsel lesz a mai menü. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: gyümölcsleves és kárpáti borzaska párolt zöldségekkel |
|
|
mamácska |
|
Mai ebéd: paradicsomleves és tojásos nokedli fejes salátával |
|
onodij |
|
Zöldbab-leves, sztrapacska, paradicsom saláta, cseresznye - szóval olyan igazi kánikullai kaja |
|
Cirus |
|
Ma grillezett zöldségek grillezett sajttal |
|
Cirus |
|
Grillezett gomolyasajt saját termesztésű vegyes salátával. |
|
onodij |
|
Finom új-kelkáposzta főzelék sült párizsival (a főzelék olaszosan : tejjel, tejföllel behabarva állati klasz !) |
|
Cirus |
|
Ma a lenti csirkecombból maradt darab kölessel. |
|
Cirus |
|
Csirkecombot megtöltöttem petrezselyem, bazsalikom, oregánó, fokhagyma keverékével. Bőrével lefele sütöttem, ahogy pirult, lenyomattam. Nagyon finom lett, egyszerű, de nagyszerű olasz étel. Gombás rizs volt hozzá. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldborsóleves csipetkével, és disznótoros párolt káposztával |
|
Cirus |
|
Ma megint elfelejtettem ételt hozni magammal. Mentségemre szóljon, hogy a közlekedési dugók miatt háromszor annyi idő alatt érek be és már eleve késésben voltam
Azt hiszem, megnézem, mit adnak a hentesnél... |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: gyümölcsleves és rizseshús |
|
Cirus |
|
Lecsó megint. Imádom.. Most kuszkusszal. |
|
Cirus |
|
Gombás csirkemell mozarellás/bazsalikomos paradicsommal |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: csontleves májgombóccal és pörkölt nokedlivel |
|
Cirus |
|
Ma lecsó volt nokedlivel - még az utolsó 2 üveg tavaly eltett lecsóból. |
|
Cirus |
|
Igen, csak nem volt időm laktózmentes tejet/tejszínt hajkurászni, a rendes tej kilőve, így a mártás kimaradt |
|
mackó |
|
Mindkettő jó, mi is kipróbáljuk. Mi általában hollandi mártással fogyasztjuk, hozzá többnyire szűzérme valamilyen csomagolásban (aszalt szilva, bacon, camembert ). Köszi. |
|
|