Téma: Mit eszünk ma ? |
|
|
negyven rabló |
|
Ja, tényleg! Szeretem is ezeket a ropogós izéket, csak az a baj, hogy egy-két óra után éhes leszek. Tudom, hogy az elefánt egész nap legel, hogy megtartsa a néhány tonnás tömegét, a bolond oroszlánnak meg elég, ha hetente leüt egy zebrát.
Egzakt választ kérek a táplálkozásommal kapcsolatban! |
|
|
negyven rabló |
|
Hümhüm... Nekem ez a kép szimpatikus. Az elmúlt hétre emlékeztet, amikor a második unokám (Adél Piroska)születése alkalmából tejfakasztó összejövetelen vettünk részt néhányan annak érdekében, hogy az anyukának legyen elég teje.(Eredményes volt a küzdelem.)
Más kérdés, hogy a linkelt cikken meg könnyekig hatódtam! Olyan korszakváltó felfedezéseket tesz, mint: „Arra a megállapításra jutottunk, hogy az emberek nagyon eltérő dolgokat ettek" vagy: "A Rómában élők között is jelentős eltéréseket tapasztaltak a szakemberek. A Casa Bertone temető mauzóleumában – a polgárok körében „elit" helyen – nyugvó egyének kevesebb kölest ettek, mint a temető többi részén elhantolt társaik."
Boldogult úrfi koromban tanultam, hogy a rossz anyagi helyzetben lévők sokkal több gabonaszármazékot esznek (szénhidrát fujj!), mint a gazdagabbak, akik viszont a húsokkal teszik tönkre magukat és egyenes úton érkeznek a köszvény ölelő karjaiba.
Most akkor mijafrancot egyek? |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldbableves és lencsefőzelék sült kolbásszal |
|
onodij |
|
óóóriási ebéd volt : zöldségleves petrezselymes galuskával, rántott cs.szárny májjal + pirított kroumpli, csemege uborka majd kicsit később túrós barátfüle ! |
|
Cirus |
|
Bedobtam egy szendvicset, ma egyfolytában megbeszélek.. |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: tejfölös bableves és paradicsomos húsgombócok |
|
Cirus |
|
Hagymás krumpli, spenótos csirkével. A krumpli fokhagymás sertéshez készült, de az végül közben megevődött |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: zöldségleves és rántott sajt rizibizivel... |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: gulyásleves és túrós csusza sok töpörtyűvel .... |
|
onodij |
|
Paradicsomleves, rakott krumpli, gyümölcsjoghurt (Párkányból - nagyon finom!!!) |
|
Cirus |
|
Én is a natúrt szoktam venni és fűszerezni |
|
mamácska |
|
Ma nyílik a Kézműves Ízek Vására a Millenárison.
|
|
mackó |
|
Köszi. Azért érdekelt, mert hátha van másfajta is, amit jó grillezni, de mi is ennél maradtunk. Van nem messze tőlünk egy "kecskés", s szokta ízesíteni többféle természetes adalékkal. Ettől függetlenül általában a natúrral próbálkozunk, csak kenegetjük egy kis fűszeres adalékkal, mézzel... |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: paradicsomleves és rántott csirke párolt zöldséggel |
|
mamácska |
|
Mai ebéd: karfiolleves és juhtúrós sztrapacska |
|
|
Cirus |
|
Kecskesajtot szoktam. |
|
|
mamácska |
|
Az egészségügyi határérték kétszeresét éri el az egyik Magyarországon forgalmazott tej aflatoxintartalma. A Hír TV Panaszkönyv című fogyasztóvédelmi műsora a február közepén kirobbant szerbiai botrány után vizsgáltatott be több magyar tejmintát egy nemzetközileg elismert laboratóriumban. A szennyezett tej megvásárolható a nagyobb budapesti vásárcsarnokokban.
Az aflatoxin gombaméreg, amely jellemzően a takarmánnyal kerül a tejbe. Károsítja a májat, gátolja az immunrendszer működését, nagy mennyiségben pedig rákot okozhat.
„Bár napjainkban az egészséges táplálkozás egyre nagyobb hangsúlyt kap, sokszor megfeledkezünk a teljes értékű tejtermékek fogyasztásáról. A természetesség igénye azonban nem csupán múló divat, az egészségünkért valamennyien felelősek vagyunk” – így hirdeti magát az interneten az a cég, ahonnan az aflatoxinos tej származik. A Fuchs Tej Kft. összesen 14 üzletben, így a Fehérvári úti Vásárcsarnokban, a Vámház körúti nagycsarnokban, az Óbudai, a Budaörsi, az Újpesti, a békásmegyeri, a kispesti, a pesterzsébeti, a pestszentlőrinci, valamint a kőbányai Ligeti téri és Fehér úti, a II. kerületi Fény utcai és a Garay téri piacokon, valamint Gödöllőn a saját boltjában értékesítheti a mérgező tejet.
Rákkeltő a tej, kiderült
A Panaszkönyv stábja a békásmegyeri piacon vásárolt a tejből. A tejminták vásárlás után steril, számozott üvegekbe kerültek át, így vizsgáltatták be a nemzetközileg elismert Wessling laboratóriumban. A vizsgálatot végző szakemberek nem tudták, honnan származnak a minták. Négy akkor bevizsgált mintából háromban határérték alatti volt az aflatoxintartalom, a piacon vásárolt házi tejben viszont az egészségügyi határérték kétszeresét találták. A laboratórium többször is megvizsgálta a mintát, úgynevezett B próbát is végeztek, de mindannyiszor a megdöbbentően magas eredményt kapták. A házi tej magas aflatoxintartalma kimondottan veszélyes az emberre, ugyanis nem tud kiürülni a szervezetből, hosszú távon májkárosodást, génkárosodást és rákot okozhat. A mérgező italt a Pest megyében működő Fuchs Tej üzem állítja elő.
A Panaszkönyvnek a kft.-nél azt közölték, hogy bár vásárolnak fel termelőktől is nyers tejet, de a fővárosi piacokon árusított házi tej a saját tehenészetükből származik. |
|
mamácska |
|
Kacsa aprólékleves, és rakott krumpli lesz a mai ebéd. |
|
onodij |
|
és csak tátog vagy énekel/szaval is ? |
|
|
mackó |
|