Téma: Kutya-macska, vadaszgoreny, tovisszuro gebics-allatbaratoknak! |
|
|
|
|
|
|
Rendes Kis |
|
Érdekes, ez a japán nyelv(járás) tisztára úgy hangzik, mint a finn ... |
|
|
keresztkem |
|
Furcsa, AMBIVALENS lelki kapcsolatban állok az állatokkal--szinte minden állattal. Egyrészt. Tudom, átérzem: SZERETNEM ÉS TISZTELNEM KELL(!) "ŐKET"--az állatokat--is, mert ők is UGYANANNAK A TREMTŐ JÓISTENNEK A TEREMTMÉNYEI, akinek mi emberek vagyunk. Másrészt. Nehezen tudok "feldolgozni" érzelmileg-érzékileg akceptálni bizonyos, az állatokkal kapcsolatos TÉNYEKET.Például.Azt hogy az állatok egy részének húsát mi emberek megesszük, meg kell hogy együk, ráadásul: az állatok egy része is megeszi-elpusztítja más állatok húsát.Valahogyan VISZOLYGOK-UNDORODOM ezért az elhalt-elpusztult állatoktól.Dögögtől, dögökkel kapcsoatos fogalmaktól, vágóhidaktól, a vágóhidakkal, dögkutakkal kapcsolatos "dolgoktól" is nagyon undorodom.Hányingerem van pl. a dögszagtól, dögök látványától.Ugyanakkor szégyellem magamat, hogy szeretem pl. a ropogós kacsasültet vagy a főtt marhahúst a húslevesben....Kikészit ez a lelki következetlenség...valahogyan. Ezért.Védeném az állatokat mindenféle pusztitástól, bántástól, kínhaláltól..ha tudnám.Viszont azt is tudom: nem lehet az sem, hogy nminden állat végelgyengülésben haljon meg. Végül: valami miatt RENDKIVÜL TASZITANAK A MADARAK, a döglött madarak meg végképp kikészitenek.NEM ÉRTEM ÉN EZT SEHOGYSEM, NEHÉZ EZ NEKEM. Egy biztos: szeretném szeretni az állatokat is és szeretném megóvni ŐKET a szenvedéstől. keresztkem |
|
|
|
|
panda |
|
Azt hiszem, a Hacsikóról szóló filmet én is láttam, de még egy korábbi, japán verzióban.
"Öt éve várja halott gazdáját a bolíviai kutya a tragédia helyszínén Index 2014. január 12., vasárnap 12:33 | [43 perce frissítve] |
Öt éve várja balesetben meghalt gazdáját a tragédia helyszínén egy kutya Bolíviában - írja az MTI.
A Huachi vagy Huachito néven emlegetett keverék a Bolívia középső vidékén fekvő Cochabambában, a Pál pápa sugárúton tölti napjait. Gazdája, egy volt egyetemista minden nap ugyanazon az útvonalon közlekedett, a kávészínű kutya pedig mindig vele tartott. Egy nap azonban a férfit elgázolta egy taxi, és a kórházba szállítás közben meghalt.
A sarkon siratja
Huachi azóta a Pál pápa sugárúton jár-kel, és azon a sarkon siratja gazdáját, ahol azt a baleset érte - mesélte a helyi újságárus és segítője. "Saroktól sarokig megy, és mindig visszatér oda, ahol a baj történt. Ott aztán elkezd vonítani." Még jobban rázendít, ha egy motoros halad el mellette, talán azt gondolja, a gazdája az" - mondta egy hentes.
Ramón Bilbaónak 18 éve működik boltja a sugárúton, Huachi rendszeresen tőle kapja a reggelit. Déltájt egy kis étteremnél vagy a szomszédos piacon etetik meg, este egy húsételeket kínáló bár gondoskodik róla. A szomorkás tekintetű kutya alkalmanként ott is marad éjszakára.
Huachit többen is örökbe akarták fogadni, és néhai gazdájának családja is megpróbálta magához venni a város másik oldalán, de a négylábú mindig elszökött és visszatért a Pál pápa sugárútra.
Hacsiko, a hűséges kutya
A japán Hacsiko - egy akita - Ueno Hideszaburo mérnök kutyája volt. Miután gazdája 1925-ben meghalt a Tokiói Egyetemen, ahol tanított, a kutya még kilenc évig várta őt a Sibuja állomáson, ahonnan Ueno dolgozni indult és ahová esténként megérkezett. Hacsikónak ma szobra áll a helyen, történetéből pedig film is készült Hollywoodban Richard Gere főszereplésével." http://index.hu/kulfold/2014/01/12/ot_eve_varja_halott_gazdajat_a_boliviai_ku ...
|
|
|
|
panda |
|
BelkaAlaskan Malamute Siberian Husky,our 20 day old pup howling |
|
|
|
|
mandala |
|
Vadászgörény csorda. Ezek még veszélyesebbek!
|
|
Rendes Kis |
|
Vaddisznócsorda okozott riadalmat Kolozsváron Forrás: stiridecluj.ro Vaddisznócsorda tévedt Kolozsvár egyik lakótelepére. A csedőr- ség szerda hajnalban kiterelte a hívatlan vendégeket a városból. ... http://erdely.ma/mozaik.php?id=152400 |
|
Cirus |
|
Vaddisznóba botlottam szombaton. Azt hiszem, még életemben nem ugrottam ekkorát helyből hátrafele Mondjuk a disznó még jobban megijedt, de nem szerettem volna egy kb 150 kilós disznóval ütközni... (puska nem volt nálam, ez amúgy lakott területen történt..) |
|
|
|
|
mandala |
|
RIP
Elpusztult a világ legnagyobb kutyája Index 2013. október 23., szerda 20:17 |
Elpusztult Giant George, a világ legnagyobb kutyája, aki a Guinness Rekordok könyvében is szerepelt. A gyászhírt George gazdája jelentette be Facebookon. A hatalmas dán dog 110 centi magas volt (ezt négy lábon állva, a kutya nyakának középső pontjáig mérik), és 111 kiló. Nyolc éves volt, ami egy ilyen nagy testű kutyánál soknak számít, a dán dogok általában 6-7 évet élnek. : http://index.hu/kulfold/2013/10/23/elpusztult_a_vilag_legnagyobb_kutyaja/ |
|