Téma: Mit eszünk ma ? |
|
Rendes Kis |
|
Stílszerűen Harcsa Veronika is fellép ... |
|
Cirus |
|
Kollégám búcsúztatójáról maradt cuccokat. Olybá tűnik, disznót vágtak, mert van sonka, szalámi, tepertő, meg tatárbifszek, kőrözött..
Vörös hús és belsőségek most kizárva, de a tatár miatt kivételt teszek.. |
|
mamácska |
|
2013-02-15 Kezdődik az első Budapesti Halfesztivál
Ma kezdődik az első Budapesti Halfesztivál, melyen a halízű vattacukortól az afrikaiharcsa-szalámin át az orosz vodkás hallevesig és az egyéni receptek alapján elkészített magyaros halászlevekig a magyar és az ázsiai halgasztronómia szinte minden szegmensét bemutatják. Az Erzsébet téren vasárnap záruló esemény nem egyetlen fajra koncentrál, hanem igyekszik a teljes magyarországi halpalettát bemutatni. Emellett az ingyenesen látogatható fesztivál vendégei megismerkedhetnek a vietnámi, a thaiföldi és a japán halkultúra remekeivel, a tenger gyümölcseinek elkészítési technikáival is.
A látogatók borokat és pálinkákat is kóstolhatnak, sőt akár maguk is elkészíthetik ételeiket például a felállított szalonnasütőn. Lesznek színpadi műsorok, valamint a kisebbeknek minividámpark. A pénteki halászléfőzést és halászlé-bemutatót Harcsa Veronika koncertje kíséri. Másnap a halászléfőző verseny után magyar folklór programok, a GasztroJazz előadása és a Budapesti Utcazenészek Fesztiválja szolgáltatja a zenét a finom falatok mellé. Vasárnap a gyermektáncház után bemutatkozik az ázsiai halas konyha, illetve a színpadon az ázsiai folklór.
A fesztivál részletes programja és egyéb információk megtalálhatóak a www.budapestihalfesztival.hu internetes oldalon.
MTI |
|
onodij |
|
Vietnami leves, tarhonyás hús, krémes |
|
onodij |
|
No egy ilyen kis szerszerszámos ládikát elfogadnék ! |
|
mamácska |
|
Csontleves és resztelt máj főtt krumplival... |
|
mamácska |
|
Kacsaaprólék leves, csirkepaprikás nokedlivel,uborkasaláta |
|
|
mamácska |
|
Grízgaluskaleves, tejszínes-póréhagymás csirkemell rizzsel |
|
|
Cirus |
|
Csilit rágok éppen Ma hideg kaja volt, későn értem haza és nem fejeztem be a mai kaját. |
|
tiszavirág |
|
(((Miért furcsítottad el a nicked itt a Méhesen?_)))) |
|
mamácska |
|
Frankfurti leves, füstölt sajttal töltött hús krumplipürével... |
|
Cirus |
|
Csirke, már nem emlékszem, melyik indiai fűszerbe pácolva, zöldséges rizzsel. Holnap jön az indiai csiliszállítmány, hurrá! |
|
onodij |
|
Csontleves, tarhonyás hús, oplatki (palacsinta nagyságú 2 db ostya vaniliás töltelékkel, papírvékony és finom !) |
|
mamácska |
|
Májgaluskaleves és göngyölt csirkemell zöldséges rizzsel... |
|
onodij |
|
Bableves-lájt (paszírozva) - tahonyáshús, délután megsütöm az almás és a túrós rétest (mirelitte) |
|
onodij |
|
Paradicsomos káposzta, utána szilvalekváros derelye meglepetés - mert túrós volt a zacskóra írva |
|
Cirus |
|
Sütöttem pizzát, ma meg megesszük |
|
onodij |
|
Már a látványa is gerjesztő ... az epémnek ! Mai ebéd: paradicsom leves, rakott zöldbab |
|
onogur |
|
Jöhet az egész, csak egy kis savanyúság legyen mellé. Hordós káposzta, ecetes uborka, marinált paprika... |
|
|
|
Cirus |
|
Spenót és lazacfilé. |
|
onodij |
|
Sóba-vízbe főtt krumpli nekem - apunak + cs.hát párizsiasan + a krumpli levével készült vöröshagymás tésztaleves |
|