Téma: Ki mennyit keres (csak erős idegzetűeknek !) |
|
|
|
|
tiszavirág |
|
Jó hír érkezett: a román fizetések még nem előzték meg a magyart
(Tipikus libsi cím választás! 20 % román fizetés lemaradás szerintük "még nem előzték meg a magyart".)
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/jo_hir_erkezett_a_roman_fizetesek_meg_nem ...
"...vásárlóerő-paritáson mérve Magyarország Romániát mintegy 20 százalékkal előzi meg. Ráadásul úgy, hogy a rangsorolás a hazai családi adókedvezmények kihagyásával történt. A hazai index nem csak a románnál jobb: a magyar átlagfizetés többet ér, mint a horvát, a litván, a szlovák, a lett és a bolgár."
Remélem Gyurcsányné is olvassa, hiszen ő mondta, hogy a magyarok már Romániába mennek át dolgozni, olyan jó ott a helyzet.
|
|
|
tiszavirág |
|
Azt is megnéztem. Egyszerű, nyílt szívű srác. Kicsit jobban szerethetné a hazáját, de lehet, hogy egyszer majd ő is másképp gondolja.
|
|
|
|
pandala |
|
"Nyugaton" mindenhol kolbászból van a kerítés. Teljesen nyilvánvaló.... Kajára nem is kell költeni, ugyanis le lehet 'legelni' a kerítést! ..
|
|
|
pandala |
|
"Attila Jakoi 6 days ago Sziasztok! 2012 ben érkeztem Hollandiába, egy vasas cégnél dolgoztam hegesztöként . A szerződés 0 órás volt,ami azt jelenti amennyit melózol annyit kapsz...kezdőként 8 eu per óra nettó,ez 200 órával számolva 1600 pénz volt,ebből leugrott a szállás 200 eu,100 eu biztosítás..tehát 1300 pénz 2012 ben. Hazajöttem 2017 év végén,mert a feleségem ,és a lányom szerette volna. 2017 szept.emeltek utoljára fizut,akkor voltam 12.50 nettóban,ekkor már semmi levonásom nem volt,mindent a cég fizetett, így összejött a végére 2600-2800 eu... Hazajöttem,nem bántam meg...bár itthon köpködnek,hogy mi a fenének jöttem haza...a faszért hajtok...Én szivem szerint minden melóst köteleznék két évet nyugaton melózni,megtanulná mi a munkaerkölcs. A vlogot készítő srácnak sok sikert kivánok és kitartást! Ha összeszetted magad gyere haza barátom...kint a halálodig auslander maradsz....vagy ahogy Noord Hollandban mondták buitlander... "
Na, ebben a kommentben minden össze van foglalva... a plusszok is, a mínuszok is A lényeg az, hogy az ilyenfajta "el/kivándorlás" általában nem örökéletre szól!! ..
|
|
|
pandala |
|
(( Amúgy meg, amit szintén leírtam, a bortermelő vidékek általában mind ilyenek a világban... Ugyan nem vagyok ez ügyben túl nagy szaki, de nem lennék meglepve, hogyha alapvetően igazam van. A bor - általában - nem a Tesco hátsó raktárában terem .. ))
|
|
pandala |
|
Pontosan azért, amit leírtam!! Ez a visszatért ember sem véletlenül választotta... el is mondta, hogy miért, s mi hogy alakult .. A gazdag emberek már csak ilyenek, sok olyan szempontjuk is lehet, ami minket (engem) nem fenyeget... Ráadásul, Csányi, és még néhányan, borászok is!! ..
|
|
tiszavirág |
|
Kifizetheti, de minek menne oda? Rideg pusztaság. Szerintem nehéz lesz eladni. |
|
pandala |
|
Pölö, Csányi vagy Mészáros akár mellényzsebből kifizetheti! ...
|
|
pandala |
|
Há', ennek a videónak nem ez a 'nagy kérdése', mondanivalója, szvsz. Amúgy, arrafelé így néznek ki a "szőlős" 'telkek'; jó nagy szőlős terület + a 'közepén' egy "kiszolgáló" létesítmény (sicc! ). Sz'al, lehetnek azér' jó néhányan akik ilyet akarnak, s pénzük is van hozzá, hogy az átlagosnál jobb épület miatti többlet kiadást valamilyen konstrukcióval kifizessék ..
|
|
tiszavirág |
|
Nem lesz egyszerű eladni a rancsot. A mukinak a sehol senki tetszett, de ritka az olyan ember, aki ott érzi jól magát, ahol a madár sem jár. Jól leszedik róla a keresztvizet a kommentelők, mondván, hogy biztosan azért nem kap embereket, mert nem fizeti meg őket, ami lehetséges, de az is benne van a pakliban, hogy kinek van kedve ilyen messzire járni dolgozni? Ami nagyon nem tetszik a rancsban, alig van fa a ház körül. |
|
pandala |
|
https://www.youtube.com/watch?v=gujnQOwRU3U
"Visszajöttem Magyarországra 6 millió dollárral 116,981 views Index.hu Published on Aug 23, 2019 Liszkay Mihály '56-ban hagyta el az országot, aztán bárzongorista, hotelmenedzser és üzletember lett. Végül hazajött, és egy hatalmas kúrián újra vállalkozni kezdett a Balaton-felvidéken." |
|
pandala |
|
( Ja, és ráadásul, a dinamikus lapoknál még az is lehetséges, hogy pl. ez a "Hungary" szó csak korábban volt a lapon, és/de a konkrét megjelenítésem pillanatában már nem is lesz ott!! .. ) |
|
pandala |
|
( Ha jól látom a linkből, akkor az egy keresésből megjelenített oldal linkje, és a kereső-kifejezés ez volt : The+10+Highest+Paying+Jobs+in+Hungary, tehát: The 10 Highest Paying Jobs in Hungary , ilyenkor a Gúgli, úgymond, nem "intelligensen" keres, azaz csak a kereső-kifejezésben levő egyes szavakra keres rá, és egy fene tudja pontosan h milyen algoritmus szerinti sorrendben kilistázza a rengeteg eredményt!! Azaz, az itt utolsó helyen álló "Hungary" szó nem lesz releváns minden a találatnál.... például, úgy, hogy egy megtalált oldalon csak valahol a szövegösszefüggésből "kiemelve", pl. a lap alján szerepel, és ezért annak a lapnak a konkrét tartalma nem függ össze nagyon a Hungary szóval .... satöbbi .. ) |
|
tiszavirág |
|
Igaz. Egyszerre több cikket szoktam átnézni, nem emlékszem rá már, hogy jutottam a kiemelt címhez, lehet, hogy átvertek, vagy én másoltam rosszul.
|
|
pandala |
|
napersze, még hozzátenném azt is : ámerikában sem a(z) (praktice ""nemlétező"") állami szektorban keresnek ennyit a ""nörszök"" ..
|
|
|
|
|