Téma: Kutya-macska, vadaszgoreny, tovisszuro gebics-allatbaratoknak! |
|
Gyöngy |
|
Amíg délutáni álmomat aludtam, megszűnt az adás . Isten áldjon benneteket, sólymok! |
|
Gyöngy |
|
Ez a lusta kismadár csak üldögél, pedig tőle távolabb, a vázon ott ül a másik (túl pici ahhoz, hogy ki tudjam venni, az anya, vagy a testvér, esetleg a papa), tán a jelenlétével akarja biztatni, de ezta kis félőst, vagy lustát nem nagyon érdekli, hogy akár repülhetne is.
|
|
Gyöngy |
|
Ma valószínűleg a másik sólyom is kirepül. Az imént láttam, hogy - ugyan egyelőre csak a fészken belül, próbálgatja a szárnyacskáit (egy frászt : szárnyak azok már rendesen). Most gyakrabban nézem majd meg, nehogy lemaradjak, mint a hímről.
|
|
Gyöngy |
|
No, hihetetlen szerencsém volt: láttam hazatérni majd újra elröppenni a másikat !
|
|
Gyöngy |
|
Elgondolkodom ezen a magányos sólyomgyereken: ma nem sikerült látnom sem anyját, sem testvérét, ő meg ki nem tette a lágát a fészekből. Vajon mire várhat? A naplóban ugyan azt írják, hogy a szülők táplálják őket még egy darabig, és ez biztosan így is van, de ez a kis magányos mire vár, miért nem sarkallja őt repülésre a testvére, szülei példája? Fél vajon?
|
|
Gyöngy |
|
Ma láttam fölállni az egyik kis gólyát, és azt hiszem, értem, miért üldögélnek az alsó lábszárukon inkább. Szemmel láthatólag nagy erőfeszítés kell ahhoz, hogy teljesen kiegyenesedjenek, az alsó és felső lábszár közötti ízületnél még a két lábszár-rész nincs teljesen egy vonalban így sem.
|
|
Gyöngy |
|
A Dél-Dunántúlt végig vágtázó vihar szerencsére Darányt megkímélte, így a gólyacsalád zavartalanul morzsolgatja esti óráit . |
|
Gyöngy |
|
Úgy tűnik, végleg egyedül maradt . Se anyu, se testvér! Sírhatnékom van tőle. Lehet, hogy neki is . |
|
Gyöngy |
|
Lemaradtam a kirepülésről , már csak egy ifjú sólyom tollászkodik a fészekben. |
|
Gyöngy |
|
Off Ha arra jársz amerre a pandák szoktak, akkor mondd már meg pandának, hogy john Batky-nak üzenem: ha Root éppen ébren lesz, akkor szerda reggel vége az áristomnak (sajnos, nemcsak az enyémnek ). Köszi ! on |
|
Gyöngy |
|
Nem fogja vajon ez zavarni a tájékozódásukat?
|
|
Gyöngy |
|
Érdekes, nekem bejön a kép .
Az egyik sólyomfi még délutáni álmát alussza, a másik nézelődik. |
|
mandala |
|
Ez valami olyasmi lehet mint amit ámerikában használnak a bűnözők lábán, a háziőrizetéhez...
|
|
mandala |
|
"Június 4-én délelőtt az egyik fiókára műholdas nyomkövető jeladót tesznek fel a szakemberek. Ezt az időt kihasználva, a műszaki személyzet is karbantartást végez az rendszeren. Az adás átmeneti kimaradásáért elnézésüket kérjük. A fiókák hamarosan bekövetkező kirepülése után nyomon követhetik majd a fióka mozgását a világban." |
|
|
|
|
Gyöngy |
|
Hát ennyire futotta a bátorságból egyelőre: az oldalsó vázról, ahol sétálgatott, egyensúlyozgatott, visszaküzdötte magát a fészekbe.
|
|
Gyöngy |
|
Már széttárta a szárnyait, de egyelőre nem kísérli meg használni is őket, csak egyensúlyoz velük.
|
|
Gyöngy |
|
Az egyik ifjú sólyom kimerészkedett a fészekből, és valószínűleg kacérkodik a repülés gondolatával .
|
|
Gyöngy |
|
A sólymok már teljesen fölcseperedtek, felnőtt tollruhát öltöttek. Repülésre még nem láttam, hogy kísérletet tettek volna.
|
|
Gyöngy |
|
Darányban süt a nap, a gólyafiókák már alig férnek meg a fészekben, olyan nagyok. Egyiket már láttam teljesen kiegyenesedett lábon állni is. (Előzőleg csak úgy álldogáltak, hogy az alsó lábszárukon "ültek", kacsa-szerű benyomást keltve.) |
|
Gyöngy |
|
A gólyácskák egyetlen éjszaka alatt is nagyot nőttek. A szárnyuk is egyre nagyobb. Többször állnak föl, de valahogy furcsán, félig üve, az alsó lábszáruk nem egyenesedik ki, pedig már elég hosszúnak látszik.
|
|
Gyöngy |
|
Már ébren vannak, és nagyon "felnőttes" az öltözékük. Ma gyakrabban nézek rájuk: képesek megkezdeni a röpködést.
|
|
mandala |
|
A mamagólya meg egy lábon vár. Csak tudnám, hogy mire... |
|