Téma: Fa Nándor újra tengerre szállna |
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Úgy nézem, megint nem sikerült .... Sikerült viszont belerohannia a viharba, vagy történt valami egyéb... Most a trackingen az látszik, hogy 1.2 csomóval pont visszafelé sodródik .. (Szembeszél van!) |
|
alexander |
|
Lám, igaza volt annak, aki azt mondta: 60 évesen az ember maga dönti el meddig akar élni? Szerintem, még egy jubileumi szakasz vár rá...ami magyar rekord lesz. |
|
Felkesz Deneverr |
|
Idézet: Meddig bírná, ha úgy kellene élnie, mint egy hétköznapi embernek? Hétfőtől péntekig kilenctől délután ötig munka, hétvégén programok, majd hétfőn vissza a szürke hétköznapokba...
"Maradjunk annyiban, hogy amit az elmúlt hónapokban csináltam, az nem normális.
Az a normális, ahogy mások élnek, a szárazföldi létre vagyunk kitalálva, az más kérdés, hogy a civilizáció, amit magunknak teremtettünk, mennyire jó. Egyébként én is imádom a családi életemet és a barátaimat, nem menekülök a tengerre.
Tervezi-e átadni másoknak azt a mérhetetlen tudást, amit 63 évesen a magáénak mondhat?
A Balatonon 15 éve rendezek versenyeket, a magyar vitorlázóknak próbálom úgy átadni a tudásomat, hogy nemzetközi porondra ki tudjanak menni. Vannak rá vevők, néhányan megértik, hogy miről szól ez az egész. Az óceáni tudásomat nehezebb átadni. Már jelezték itt fiatalabb francia versenyzők, hogy a következő versenyre szeretnék, ha segítenék nekik felkészülni. Ez hatalmas megtiszteltetés, nyitott is vagyok rá.
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Konrád 17 csomósra vette a figurát .. Talán sikerül elmenekülnie a 40-esek elől ..
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Ha minden igaz, akkor kábé 1 nap múlva eljön a totál szembeszeles időszak... kiváncsi vagyok, hogy hogyan fognak kacsázni majd... ;-D |
|
Felkesz Deneverr |
|
183 Konrád nagyon igyekszik, csak aztán nehogy megin' árbocfektetés legyen a végin! ... Erik elkapta a ciklon szélét, most egy darabig jó szele lesz, úgy nézem.. Ez az egész nagyjából nagyjából dél felé "csúszik" lefele, lehet, Konrádnak megint kapaszkodnia kell majd!! Hajrááááááá
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Egyre sötétebb a kép ... remélem, csak pontatlan a trackingen az időjárás előrejelzés ... Erik nagyjából úgy fog járni, mint ahogy Konrád járt a Déli óceánon! Mondjuk, most már Konrád is közelebb van Erikhez, mint ahogy néhány napja volt, most már csak alig több mint 200 mérfölddel van lemaradva .... |
|
Felkesz Deneverr |
|
Ha jól látom, Konrádnak sem lesz igazán jó .... Nem tarthat északabbra, mert nem csak vihart arathat, hanem szembevihart is .. Mindenképpen lesz neki is fincsi a rosszból .. :-(
|
|
mackó |
|
Érdekes lesz, nem irigylem ... |
|
Felkesz Deneverr |
|
és, ha átrágja magát a forgószelen, akkor meg ott majd pont szembeszél lesz Les Sables d'Olonne-ból!! ... 30-40 óra múlva ....
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Érdekes lenne hogyha Konrád feljönne a 9. helyre! Magyarország 8. Új-Zéland 9. :-)
|
|
mackó |
|
Erik és Konrád harcolnak még egy jót, szerencsére Nándi is már csak egy mezei szurkoló ...
Erik szép kis viharba került, most ő sem sokat pihenhet. |
|
|
|
Felkesz Deneverr |
|
átszámoltam a hivatalos adatot kilométerre: 51 578 200 km távolságot tett meg ezalatt a majd' 94 nap alatt!!! hühh .... |
|
mackó |
|
63 évesen kiváltképp. 3 hónap egyedül, csak magadra támaszkodhatsz, birkózol az elemekkel, a hajód eredeti képességei megkopnak, hol üvöltő szelek, jeges vidék, nincs egy darab száraz ruhád, hol kibírhatatlannak tűnő meleg, megcsappant készletek, s sorolhatnám tovább. Mindez negyvenvalahány ezer kilométeren keresztül. És célba érsz, sok remek sportembert megelőzve ...
Egy versidézet jutott eszembe:
Idézet: "A Kárpátoktul le az Al-Dunáig Egy bősz üvöltés, egy vad zivatar! Szétszórt hajával, véres homlokával Áll a viharban maga a magyar. Ha nem születtem volna is magyarnak, E néphez állanék ezennel én, Mert elhagyott, mert a legelhagyottabb Minden népek közt a föld kerekén"
|
|
Felkesz Deneverr |
|
Hát, nem azé' mondom, de számomra ez Olimpiai Aranyéremmel felérő teljesítmény!! Szép volt Nándi!.................
|
|
|
|
mackó |
|
Igen.
És ez így jó. Viszont megérdemelt volna a hivatalos honlapon egy élőképes közvetítést, de az alábbi videón azért látszik, hogy nagyon örül. Ami nem látszik, hogy én mennyire örülök!
Szép volt Nándi! |
|
|
R.András |
|
UTC szerint 10:54, CET szerint 11:54 ! |
|